Ieder jaar in januari maakt de Sociale Verzekerings Bank een lijst bekend met de gegeven namen in het voorgaande jaar. Deze lijst met populairste babynamen 2013 is afgelopen week gepubliceerd  Erg leuk om te zien hoe vaak de naam die ik zelf aan baby boy heb gegeven, voorkomt. De naam die wij hebben gekozen wordt door één andere jongen gedragen. De naam van dreumesdochter zelfs helemaal niet.

Lees ook: Babynamen 2020; Populaire meisjes & jongensbabynamen top 10

20 Populairste babynamen 2013

Jongensnamen
Sem
Levi
Bram
Daan
Finn
Milan
Lucas
Luuk
Jesse
Jayden
Tim
Thomas
Thijs
Noah
Julian
Ruben
Liam
Lars
Stijn
Sam
Meisjesnamen
Tess
Sophie
Julia
Emma
Lisa
Fenna
Mila
Sara
Lotte
Zoë
Eva
Anna
Fleur
Isa
Lynn
Evi
Lieke
Saar
Noa
Sanne

Bron

Nieuwsgierig naar hoe populair jouw naam is? Kijk dan eens hier voor de populairste jongensnamen en hier voor de populairste meisjesnamen.

Aparte babynamen

Je mag je kind in Nederland bíjna elke naam geven die je maar wilt. Dat blijkt ook maar weer: er zijn afgelopen jaar kinderen geboren met de namen Feërieke, Lawina, Khadaffi, Quinoa en Juëquinaisheley. Lees hier het ultieme overzicht van de bizarste kindernamen van 2013.

Ieder jaar maken Dj’s Coen en Sander een overzicht van de meest vreemde namen, oftewel Schaamnamen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die “Adrie Nus” heet, oftewel A. Nus of iemand die “Constant Lam” heet. Al 7 jaar wordt de competitie gehouden en dit zijn tot nu toe de meest rare namen (en ja ze bestaan echt!)

Hoe kwamen jullie op de naam van jullie kind?