Reizen is één van mijn grootste hobby’s. Of eigenlijk was, met kinderen kom je er toch minder snel aan toe. Om allemaal verschillende redenen. Voordat ik zwanger was ging ik regelmatig met mijn beste vriendin op stap. De actieve fototoeristvakanties waren echt iets voor ons. We willen zien en doen. Met een baby in het vooruitzicht besloten we dat nog één keer te doen. Een echte babymoon dus. Het programma was wel wat rustiger, maar goed te doen. Eerder waren we al in Lissabon en omgeving geweest en dit land was ons zeer goed bevallen. Het is een erg mooi land, met dankzij steun van de EU een goede infrastructuur, stralend lenteweer. En niet geheel onbelangrijk, ook heel betaalbaar. Met een baby op komst heb je tenslotte al meer dan genoeg extra uitgaven. Wil je een beetje de sfeer proeven:

Lees ook: Stedentrip Lissabon met kinderen; Bezienswaardigheden & Interessante plaatsen
Lees ook: Algarve met kinderen; handige tips ook met baby en peuter naar Lagos Portugal

Babmoon naar Portugal

Het is alweer twee jaar geleden, maart 2012, dat ik met mijn beste vriendin op babymoon ben gegaan. Heerlijk een midweekje naar het warme lente-achtige Portugal. We zaten in een hotel in de stad Faro en hebben van daaruit een aantal uitstapjes gemaakt. Heerlijk gewinkeld, naar het strand geweest, lekker gegeten, dorpjes en andere bezienswaardigheden bezocht, maar vooral ook gewoon lekker rustig aan gedaan. Het vakantieritme lag duidelijk lager dan we gewend waren van voorgaande vakanties, omdat mijn lichaam daartegen protesteerde. En eerlijk is eerlijk; de nachten waren soms een verschrikking. Uren duurde het voordat ik in slaap viel. Gelukkig had ik genoeg leesvoer bij me om me voor te bereiden op de bevalling, kraamweek, opgroeien en een tweetal namenboekjes. Het was ons namelijk nog niet gelukt om een naam te kiezen. En omdat we niet wisten of het een jongen of meisje werd, moesten het zelfs twee namen zijn! Gelukkig ging ik gewapend met een lijstje met voorkeursnamen naar huis en kwamen we er in ieder geval wat betreft de meisjesnaam snel uit. De jongensnaam is een ander verhaal.

Lees ook: Babymoon naar Portugal

Toen ik 6 maanden zwanger was van baby boy zijn we op zomervakantie naar Italië en Oostenrijk geweest. De eerste week was met de hele familie, terwijl manlief aan het werk was, het rooster was last minute aangepast… Gelukkig hielpen zij waar nodig door op te passen op dreumes en peuterpleegkind. Ik hoefde dus ook niet te koken etc. De tweede week met manlief ging ook prima. Ik voelde me een stuk beter. Ook het slapen ging goed.

Lees ook: Kamperen in Oostenrijk

Faro

Faro is op Albufeira na de grootste stad in de Algarve. Als je gaat vliegen kom je hier als eerste aan. Er zijn goede verbindingen met bus en trein naar de andere kuststeden. Midden in de stad is een haventje dat grenst aan het oude, ommuurde stadscentrum. Er is ook een wat moderner centrum met heel veel restaurantjes en winkeltjes. Deze stad staat ook bekend om zijn vele ooievaren, hoe toepasselijk!

Lagos

Deze stad ligt ten westen van Faro en is goed te bereiken met de trein. Je loopt hier zo de haven in. Via een brug kom je aan de andere kant van de rivier die de haven met de zee verbindt en kom je in het stadscentrum. Het is een echt badplaatsje met heel veel terrasjes. Ook hier hebben ze een aantal kleine bezienswaardige kerken in het centrum. Als je verder richting de kust loopt langs de stadsmuur, kom je bij een fort uit. Vanaf hier heb je een erg mooi uitzicht op het strand. Bij eb komt het fort ook droog te liggen. Het water is hier superhelder zodat je goed alle vissen kan zien. Het strand wordt omgeven door rotsen die recht uit het water steken.

Rio Formosa

Dit natuurgebied met uitgestrekte eilandjes ligt voor de kust van Faro. Met een bootje kan je naar het bezoekerscentrum op één van de grotere eilanden. Dit is het zuidelijkste puntje van Portugal. Op het eiland kan je via een houten pad een wandeling maken naar het strand, en via dezelfde weg of het strand weer terug. Bij het bezoekerscentrum hebben ze ook nog een klein cafeetje waar je even wat kan eten.

Estoi

Estoi is een klein plaatsje dat wat meer landinwaarts ligt. Met de bus kan je hier komen. Het is wel spannend, want echte vertrektijden heb je niet. Je moet dus goed in de gaten houden wanneer de bus voorbij rijdt. We zijn hier geweest vanwege de Romeinse ruïnes. Er zijn best wel mooie delen bewaard gebleven, vooral de mozaïeken. Als je echter in Rome, Ostia Antica, Pompei en Volubilis bent geweest is het erg klein.

Tavira

Dit is één van de steden die het meest dichtbij de grens met Spanje ligt. Het ligt wat verder landinwaarts. We zijn hier met de trein heen gegaan. In het centrum ligt een oude vervallen burcht met mooi uitzicht op de stad. Ze hebben er nu een mooie bloementuin van gemaakt. Verder zijn er nog twee mooie kerken en een bijzonder klooster. Dit is ook één van de steden waar je heel goed kan shoppen. En op een terrasje genieten van verse aardbeien!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Algarve
Author Rating
51star1star1star1star1star