Reizen is een van mijn grootste hobby’s. Of eigenlijk was, met kinderen kom je er toch minder snel aan toe. Om allemaal verschillende redenen.  Voordat ik zwanger was ging ik regelmatig met mijn beste vriendin op stap. De actieve fototoerist vakanties waren echt iets voor ons. We willen zien en doen. Met een baby in het vooruitzicht besloten we het nog een keer te doen. Een echte babymoon dus. Het programma was wel wat rustiger, maar goed te doen. Eerder waren we al in Lissabon en omgeving geweest en dit land was ons zeer goed bevallen. Het is een erg mooi land, met dankzij steun van de EU een goede infrastructuur, stralend lente weer. En niet geheel onbelangrijk, ook heel betaalbaar. Met een baby op komst heb je tenslotte al meer dan genoeg extra uitgaven. Wil je een beetje de sfeer proeven:

Lees ook: Stedentrip Lissabon met kinderen; Bezienswaardigheden & Interessante plaatsen
Lees ook: Algarve met kinderen; handige tips ook met baby en peuter naar Lagos Portugal

Babmoon naar Portugal

Het is alweer twee jaar geleden, maart 2012 dat ik met mijn beste vriendin op babymoon ben gegaan. Heerlijk een midweekje naar het warme lente-achtige Portugal. We zaten in een hotel in de stad Faro en hebben van daaruit een aantal uitstapjes gemaakt. Heerlijk gewinkeld, naar het strand geweest, lekker gegeten, dorpjes en andere bezienswaardigheden bezocht maar vooral ook gewoon lekker rustig aan gedaan. Het vakantie ritme van voorgaande vakanties lag duidelijk lager dan we gewend waren, omdat mijn lichaam daar tegen protesteerde. En eerlijk is eerlijk; de nachten waren soms een verschrikking. Uren duurde het voordat ik in slaap viel. Gelukkig had ik genoeg leesvoer bij me om me voor te bereiden op de bevalling, kraamweek, opgroeien en een tweetal namenboekjes. Het was ons namelijk nog niet gelukt om een naam te kiezen. En omdat we niet wisten of het een jongen of meisje werd, moesten het zelfs twee namen zijn! Gelukkig ging ik gewapend met een lijstje met voorkeursnamen naar huis en kwamen we er in ieder geval wat betreft de meisjesnaam snel uit. De jongensnaam is een ander verhaal.

Lees ook: Babymoon naar Portugal

Toen ik 6 maanden zwanger was van baby boy zijn we op zomervakantie naar Italië en Oostenrijk geweest. De eerste week was met de hele familie, terwijl manlief aan het werk was, het rooster was last minute aangepast… Gelukkig hielpen zij waar nodig door op te passen op dreumes en peuter pleegkind. Ik hoefde dus ook niet te koken etc. De tweede week met manlief ging ook prima. Ik voelde me een stuk beter. Ook het slapen ging goed.

Lees ook: Kamperen in Oostenrijk

Faro