Baby Sensory lessen

Als moeder is het ook fijn om samen met je kind wat te ondernemen. Daarom was ik erg blij toen ik gevraagd werd of ik interesse had om een aantal lessen Baby Sensory weg te geven. Daar heb ik geen moment over getwijfeld. Ik ben tenslotte niet voor niets groot fan van sensopatisch spelen zoals de meeste vaste volgers wel zullen weten.

Lees ook: My little van Gogh; Creatieve cursus / workshop samen met je kind in Amsterdam en Utrecht. Ook geschikt voor kinderfeestje!

Baby sensory lessen - Mamaliefde.nl

Baby Sensory

[youtube

zwemmen met baby, babymassage en Muziek op schoot zijn relatief bekende vormen van ‘cursussen’ die je samen met je baby kan volgen. Baby Sensory is daar nog vrij onbekend in. Maar zeker het overwegen waard. Baby Sensory is een uniek en complete babycursus voor ouders (of andere verzorgers) met hun baby. Echt een momentje van quality time. Vanuit een veilige omgeving worden er allerlei ideeën voor leuke activiteiten en materialen aangeboden om spelenderwijs de ontwikkeling van uw baby te stimuleren. Waarbij plezier altijd voorop staat!

Baby Sensory activiteiten

Baby Sensory bestaat uit honderden verschillende activiteiten als babygebarentaal, bewegen op muziek, waterspel, babymassage, poppenspel en gebruikt verschillende materialen zoals strandballen, zeepbellen, parachutes, veertjes, knuffels, handpoppen, muziekinstrumenten, boekjes, eigenlijk teveel om op te noemen. Alle activiteiten bieden inspiratie voor babyspel. Dit alles ondersteund door heerlijke liedjes.

Deze activiteiten zijn leerzaam en vooral ook heel erg leuk voor baby èn ouder en zijn ook zeer geschikt om thuis ook te doen met je kind. Als je dus geen idee hebt hoe je kan ‘spelen’ met je baby is dit een zeer interessante ontdekking. De activiteiten kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Ouder en baby kiezen vanzelf de beste en fijnste manier.

Naast de gezamenlijke activiteiten is er ook een vrij ontdekkingsspeelkwartier waarbij de baby’s in een veilige omgeving op ontdekkingsreis mogen gaan en de diverse materialen te ontdekken. Ideaal moment ook voor de papa’s en de mama’s om even bij te kletsen.

Lees ook: Babygebaren & kindergebaren; Ervaringen, tips en voorbeelden van boek, Lotte en Max, apps, liedjes en meer!

De achtergrond van Baby Sensory

Baby sensory lessen - Mamaliefde.nl

“Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen van een baby in het eerste levensjaar harder groeien dan in enige andere periode. In de eerste 12 maanden worden vooral verbindingen tussen hersencellen aangemaakt. Door het aanbieden van gerichte afgestemde leerervaringen nemen deze verbindingen toe in aantal en in kwaliteit. De ervaringen die een baby in deze tijd opdoet, zijn belangrijk voor de latere ontwikkeling en het leervermogen. Baby Sensory richt zich op het stimuleren van alle ontwikkelingsgebieden: de zintuigen, de motoriek, de taalontwikkeling en sociaal-emotionele aspecten. Dit maakt Baby Sensory compleet en uniek. Bovendien wordt de band tussen ouder en baby extra versterkt doordat het programma samen wordt beleefd.

De taalontwikkeling wordt gestimuleerd door het gebruik van onder andere gebarentaal. Dit is een heerlijke en leuke manier om al heel vroeg met je kindje te kunnen communiceren. Ook handpoppen, liedjes, versjes en rijmpjes en boekjes komen aan bod om spraak en taal te stimuleren. De motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd door bijvoorbeeld de buikligging en de hand-oogcoördinatie te stimuleren via allerlei verschillende activiteiten en speelgoed. De sociaal-emotionele ontwikkeling komt aan bod bij activiteiten als babymassage en wiegen op muziek.

Elke les is er weer wat nieuws te beleven, want nieuwe ervaringen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een baby. Daarnaast zijn structuur en herhaling natuurlijk ook heel belangrijk, daarom heeft elke les dezelfde opbouw en komen liedjes en materialen regelmatig terug. De les begint altijd met het ‘Zeg hallo tegen de zon’-liedje, waarbij babygebarentaal wordt gebruikt. Vervolgens worden er een aantal gezamenlijke activiteiten gedaan, waarbij verschillende materialen en liedjes een rol spelen. Hierbij wordt steeds uitgelegd waarom deze oefening zo belangrijk is en aan de ontwikkeling van welke vaardigheden wordt gewerkt. Deze gezamenlijke activiteiten zijn zowel voor ouders als baby dierbare momenten van interactie en plezier en geven je een schat aan ideeën die je thuis verder kunt toepassen. Daarna begint het ontdekkingsspeelkwartier waarin je als ouder samen met je baby speciaal babyspeelgoed kunt ontdekken en ervaringen kunt uitwisselen met andere ouders. De les eindigt weer met een aantal gezamenlijke activiteiten met als afsluiter het ‘Zeg maar dag’-liedje. Kortom, elke week is er weer een mix van nieuwe en herkenbare ervaringen om samen met je baby van te genieten!” Bron

Baby Sensory is speciaal voor baby’s van 0 tot 15 maanden, maar er zijn ook andere cursussen die speciaal aangepast zijn voor oudere kinderen.

Winactie

Wil jij graag twee gratis proeflessen Baby Sensory bijwonen? Deze kan je volgen in Amsterdam Zuid, IJburg, Almere (Noorderplassen), Rotterdam en Haarlem op verschillende tijden. Laat dan hieronder een reactie achter met naar welke locatie je voorkeur uit gaat. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde en Baby Sensory een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaars worden op Moederdag bekend gemaakt.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Baby Sensory cursus Amsterdam & Rotterdam
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 11 )

 • Wat ontzettend leuk!! Ik doe mee! Mijn voorkeur gaat uit naar Rotterdam

 • Wat een superleuke winactie. Ik doe heel graag mee om kans te maken. Het lijkt met ontzettend leuk en bovenal heel leerzaam om hier aan mee te doen met onze kleine jongen die vandaag twee weekjes oud is. We wonen in Rotterdam, dus ik zou dan kiezen voor die locatie! Heel erg leuk om hier iets over te lezen, ik kende dit nog niet en was inderdaad alleen bekend met babyzwemmen en -massage! Fingers crossed ?

 • Leuke actie Linda, ik doe mee. Ik denk dat Baby zoiets heel leuk vind. Daarnaast ben ik ook wel nieuwsgierig hoe zoiets in zijn werk gaat en zou ik her van dichtbij willen zien. Ik kies voor Amsterdam Ijburg.

  • Hi Josan, ben je inmiddels al bij Baby Sensory IJburg geweest? Je mag altijd een gratis proefles mee komen doen. We hebben lessen op vrijdag. Meld je gerust aan en kom lekker genieten samen met je kindje.

 • Wat leuk!
  Ik doe heel graag mee voor mijn schoonzusje, mama van het mooiste en slimste meisje van het land, nu net 3 maanden oud. Paps en mams zijn er samen vollop ingedoken en hebben bijvoorbeeld al een Hypnobirthing cursus gedaan ( voor de bevalling natuurlijk :)). Dus weet ik zeker dat ze deze cursus helemaal geweldig zullen vinden! Graag locatie Almere.
  Ik ga duimen!

  • Wie hebben er nu uiteindelijk gewonnen?

   • De winnaars hebben mail ontvangen.

  • Hi Maartje, ben je inmiddels al in Almere geweest? Je mag altijd een gratis proefles mee komen doen. We hebben lessen op vrijdag en zaterdag. Meld je gerust aan en kom lekker genieten samen met je kindje.

 • Dat lijkt me heel leuk om te proberen, straks met m’n babytje die nu nog een paar weken veilig binnen zit. Ik doe graag mee in Rotterdam.

 • Dit is zo leuk! Zouden ze hier in België ook moeten doen. Misschien kunnen we de handen in elkaar steken Linda?

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top