Vijf eenvoudige babykapsels - Mamaliefde

Inspiratie baby kapsels

Onze dochter is gezegend met een flinke haarbos. Ze heeft de dikke haartjes van haar papa en mama en de groeisnelheid van mijn haar. Bij de geboorte was het flink donker. Met een half jaar kon ik het eerste invlechtje maken en nu lukt het me zelfs om het op te steken. Deze maand deel ik iedere week een vijftal kapsels, van baby kapsels tot wat langer dreumeshaar voor staartjes, vlechten en opsteken. In dit eerste overzicht de kapsels van onze dochter toen ze ongeveer een half jaar oud was. De foto’s zijn niet specifiek voor dit doel genomen, maar geven wel een beeld van wat er mogelijk is met de korte haartjes van een baby meisjes.

Lees ook: Kapper baby; eerste keer kind mee na de kapper, wat als het niet wil of durft
Lees ook: Tips om krullend haar te maken bij kind, met kapsel dat zelfs peuter of kleuter die blijven zitten

1. Staartje bij de baby

Het staartje is een van de eerste kapsels die je bij een baby ziet. Met een elastiekje worden de eerste haartjes bovenop het hoofd, waar ze het langste zijn bij elkaar gebonden. Zelf gebruik ik alleen maar stoffen elastiekjes, omdat deze het haar minder beschadigen. De tweede foto is genomen nadat we het staartje eruit hebben gehaald. Een echt hanekammeisje!

2. Baby met haarknipje

Baby kapsels - Mamaliefde
Voor de doop van baby girl heb ik dit superschattige haarspeldje laten maken van een bloem met in het midden een button waar haar naam op staat. Ze was toen bijna vier maanden oud. Met dit speldje houdt ik de haartjes aan de zijkant uit haar gezicht en ogen. Dit is dan ook mijn favoriet, gewoon, simpel met een speldje de haartjes opzij. Maar dan wel met een kleiner speldje.

Tip: de meeste speldjes hebben een lengte van 5 cm. Voor baby’s is 3 centimeter meer dan voldoende. Heeft je baby echt van dat zachte haar, dan zijn er ook klittenbandspeldjes. Dit blijft dan beter zitten en kan geen kwaad voor het babyhaar.

3. Haarband

Baby kapsels - Mamaliefde

Baby’s met een haarband vind ik zo ontzettend schattig. Zeker als ze zo’n gigantische bloem er op gemaakt hebben. Voor baby girl had ik er ook een aantal aangeschaft. Maar vanwege het al snel langer wordende haar dat bij de kruin in haar gezicht groeide kon ze dit niet veel hebben. Dit is een van de weinige foto’s met een haarband die er, naar mijn mening, schattig uit ziet. Gemaakt toen ze een half jaar oud was.

4. Pipi-staartjes

Baby kapsels - Mamaliefde

Al vrij snel na het eerste staartje kwam ik er achter dat het makkelijker was om twee staartjes te maken. Twee van die eigenwijze plukjes die rechtop staan.

5. Eerste invlecht

Baby kapsels - Mamaliefde

Net een half jaar oud was ze toen ik deze invlecht maakte. We zaten op oudejaarsavond heerlijk op de bank, en ik was lekker aan het tutten. Aan de bovenkant ging het redelijk. Aan de achterkant waren de haartjes nog veel te kort. Dit kapsel bleef dus ook niet zo heel lang zitten.

Tip: Als de haartjes te kort zijn voor een invlecht, probeer dan eens twee vlechtjes naast elkaar.

Haaraccessoires

Bij een aantal van de kapsels heb ik gebruik gemaakt van een accessoire. Dit zijn mijn favoriete accessoires voor babyhaartjes:

 • Haarbanden; het liefst met bloemen er op.
 • Stoffen baby elastiekjes; worden vaak per veel gekocht bij goedkopere winkels zoals de zeeman en wibra. Ideaal, omdat ik ze regelmatig verlies.
 • Babyhaarspeldjes; eentje met haar naam er op. Verder diverse die ik zelf heb gemaakt, of gekocht via het internet.
 • Diademen; deze heb ik pas later aangeschaft en vind dreumes helemaal het einde.
 • Haardonuts; twee mini haardonuts om knotjes mee te maken.
 • Lint; gekleurd lint in diverse kleurtjes.

Welk kapsel is jullie favoriet? Zit er niets tussen, kijk dan zeker even verder hieronder voor meer tips.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 9 )

  • Dank je, ze mag inderdaad niet klagen.

  • Dank je, komen uit het ‘archief’

 • Super schattige foto’s! Leuk om zo achter elkaar te zien.

 • Het babystaartje had ik zelf altijd, wij noemen het ‘de palmboom’, haha. Mijn dochter had enorm veel haar, lange zwarte lokken die bij 6 maanden opeens enorm gingen krullen. Wij doen bij haar het vaakst een grote knot, een hoge staart of twee staartjes in. Twee staartjes is het leukst, want er komen allemaal krullen uit 🙂

  • Twee staartjes is inderdaad ontzettend schattig. Leuk hoor dat er krullen uit komen. Het begint bij haar nu een heel klein beetje, maar is meer een slag. De ‘palmboom’ heb ik voor over drie weken klaar staan 😉 Die is met net iets langere haartjes nog leuker.

 • Jeetje zeg, wat een bos haar! Olivia had een paar dagen voor haar 1e bday haar eerste speldje dat bleef zitten en daarna al snel 1 en 2 staartjes. Tot nu toe blijft het daarbij. Ze heeft veel slag en heeft vooral heel zacht haar, prima maar veel zakt uit helaas.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top