Op een aantal blogs kwam ik het idee voor deze baby ABC tag tegen. Voor baby girl heb ik toen ze zes maanden was een fotoboek gemaakt met haar persoonlijke abc. Dit keer een ABC van de eerste (drie) maanden van baby girl en baby boy.

Aandacht

Allebei genieten ze ervan om aangehaald te worden. Baby girl wou heel vaak en graag vastgehouden worden, baby boy vind het ook heerlijk alleen in de box. Maar ook dan vind hij het super om lekker rond te kijken en aandacht te krijgen.

Borstvoeding

Baby girl heb ik helaas maar drie maanden volledig borstvoeding kunnen geven. Bij baby boy doe ik een tweede poging en gaat tot op heden heel goed. In het begin was het even kolfen, omdat de borstvoeding niet op gang wou komen, maar gelukkig had ik een hele lieve kraamverzorgster. Waar baby girl op dit moment begon met afvallen, komt baby boy gelukkig nog steeds aan!

Co-sleeper

We vinden het niet alleen handig als de baby lekker dichtbij is voor de nachtelijke voeding, maar ook prettig om zo dichtbij te zijn. Gelukkig kunnen we allebei gewoon doorslapen, ook nu baby boy verkouden is. Wat is er mooier dan in de ochtend wakker worden en gelijk je eigen product te mogen bewonderen.

Draagdoek

Voor baby girl heb ik een draagdoek aangeschaft, heerlijk als ze weer last heeft had van krampjes en bij baby boy behoort hij tot de standaard uitrusting. Super handig als je met dreumes dochter in de buggy en baby boy in de draagzak op stap wilt!

Emoties

Verderop in het abc staan er twee genoemd, maar het begint tijdens de zwangerschap onder invloed van hormonen en daarna lijkt het alsof het niet meer weg gaat. Of het nu een droevig artikel is, een mooi filmpje wat zorgt voor tranen in de ogen of gewoon pure blijdschap en liefde voor je kind.

Fiets(kar)

Sinds een paar weken hebben we een fietskar, deze stond al een tijdje op mijn wensenlijstje, maar nu hebben we hem ook echt gekocht! Ideaal dat ik nu weer gewoon met de fiets op pad kan, en op plaats van bestemming is het loskoppelen en heb je een ideale buggy. Het loskoppelen gaat echter nog niet altijd even makkelijk.

Grote zus

Dreumes dochter is echt een karakteristieke grote zus. Als ik de was aan het opvouwen ben en ze vind het flesje dat papa had gegeven tref ik haar aan met de fles in zijn mond. Ook als hij een beetje aan het mopperen is, staat ze bij de box te wijzen naar baby boy. Helemaal geweldig is het als ze hem kusjes geeft.

Hydrofielen

Voordat ik mama werd had ik hier nog nooit van gehoord, maar kan nu niet meer zonder. Super handig die doeken. We hebben ze overal liggen; in de tas, woonkamer, slaapkamer, babykamer, badkamer en gebruiken ze voor van alles en nog wat. Op het moment dat ze niet meer schoon worden, omdat je er bijvoorbeeld verfhandjes mee hebt schoongemaakt, ook ideaal als schoonmaaklappen!

pinterest moms

Inspiratie

Anderhalf jaar geleden begon ik op pinterest inspiratie te verzamelen voor kleding, foto’s en dingen die ik met baby girl wou doen. Na twee maanden actief gepind te hebben, leuk die ‘verslavingen’ is het afgezwakt. Nu ben ik een vrij doelgerichte pinner, dus als ik een cadeautje zoek ofzo. Door al die supergave ideeën ben ik ook op het idee gekomen om te bloggen. Echter heb ik het verkeerd aangepakt waardoor ik het al snel liet liggen. Dit jaar een tweede poging, met als doel ook voor anderen een inspiratiebron te kunnen zijn.

Jurkjes

Voor de doop van baby girl had ik een hele verzameling snoezige schattige lieve jurkjes gekocht, omdat ik niet kon kiezen. Straks mag baby boy ook de doopjurk aan, waar zijn vader, andere oom en tantes, neefje en grote zus in is gedoopt.

Kleertjes

Dozen vol, kan ook niet de stad in gaan zonder voor naar baby- en kinderkleding te hebben gekeken. Vooral kleding van de merken Lief!, BFC, name-it, ducky beau, Barbara Farber en Disney zijn erg populair.

Lach

Daar doe je het tenslotte allemaal voor; een lach van baby boy of dreumes dochter. Ik in ieder geval. De hoogste stemmetjes, grappige gezichtjes en andere trucs haal ik uit de kast voor een lach.

Muziekmobiel

Boven de box en het babybedje hebben we een mobile hangen. In het begin een mooie met pastelkleuren, baby girl vond echter die met dieren en felle kleurtjes mooier, dus hangt deze nu boven de box. Ook baby boy begint er steeds vaker naar te kijken, ideaal om zijn voorkeurshouding tegen te gaan.

Nieuw

Als mama en papa is er een hoop nieuw, nieuwe situaties, emoties en natuurlijk op materialistisch vlak. Super als je dreumes weer een nieuw woordje kent, je baby boy voor het eerst lacht, nieuw speelgoed waar je zelf ook blij van wordt of je voor het eerst met twee kinderen gaat zwemmen. Dat laatste doen we voorlopig dus even niet meer ;-)

Opa’s en oma’s

Onze kinderen hebben het erg getroffen met hun opa’s en oma’s. Mijn schoonouders wonen op Texel, als we daarheen gaan ben je er gelijk even tussen uit. Dreumes vind het ook fantastisch om op de tablet van oma te mogen spelen. Mijn ouders wonen heel dichtbij, ook ideaal als je even oppas nodig hebt of ergens heen wilt maar manlief met de auto weg is en het te ver is op de fiets.

Post

Vooral heel veel kaarten hebben we gekregen. Deze heb ik allemaal ingeplakt in een fotoboek die ze later krijgen als ze groter zijn.

Quinny wandelwagen

Toen ik zwanger was van baby girl heb ik een wandelwagen mogen uitzoeken. De quinny kwam toen goed uit de test en zag er ook goed uit, dat vond ik allebei erg belangrijk. Zeker het eerste jaar van baby girl is hij veelvuldig gebruikt. Nu is het toch vaak de fietskar of buggy en draagzak combinatie. Toen we echter een dagje naar sealife gingen kon dreumes lekker rondlopen terwijl baby boy plat in een voetenzak lag weg te dommelen.

Rapley

Als ze ouder zijn en voor het eerst mogen eten is dit een erg handige methode om voedsel aan te bieden. Kan niet wachten tot baby boy oud genoeg is voor zijn eerste hapjes.

Schommelstoel

Hier in huis wordt de wipstoel nauwelijks gebruikt, deze staat zelfs op zolder, zodat als ik de was aan het doen ben (hmm, straks nog even ophangen) baby boy daar lekker in kan liggen en er zo toch bij kan zijn. De schommelstoel des te meer, vooral baby girl omdat zij veel last had van darmkrampjes vond dit heerlijk.

Trots

Als je baby veel nieuwe dingen leert, ben je natuurlijk super trots! Dat gevoel maakt alles weer goed.

Uitzet

Wat heb je een hoop nodig als je begint aan kinderen. Toen ik vorig jaar voor het eerst begon met bloggen ben ik begonnen met hier een beschrijving van te maken. Waarschijnlijk zijn deze binnenkort ook hier te vinden.

Verliefd

Zelfs als je gelooft in liefde op het eerste gezicht. De liefde die je voelt voor je eigen kind(eren) zijn met niets te vergelijken. Zelfs niet als ze je telefoon kapot laten vallen, op een stoel klimmen om alle cd’s uit de kast te trekken of als ze voor de derde keer die nacht huilend wakker worden.

Wasjes

Zowel de vaatwasser als wasmachine worden nog meer gebruikt sinds er een baby in huis is. Zou niet weten wat ik zonder zou moeten.

Xl

Baby girl was vrij gemiddeld qua lengte en gewicht. Baby boy was echter bij de bevalling al aan de grote kant met zijn 53 cm en groeit nu nog steeds. Hij kan met tien weken al dezelfde kleding aan als baby girl met zes maand!

Youtube

Van baby girl heb ik een filmpje gemaakt over de eerste drie maanden, ook het filmpje van het aanzoek (echt geluk dat dat per toeval gefilmd is)  staat er op. Maar de eerste paar maanden speel ik regelmatig klassieke muziek af of ocean sounds op mijn telefoon om baby boy te laten slapen. Dreumes dochter moet dan natuurlijk ook kijken.

Zwemmen

Heerlijk vinden ze het om te zwemmen, we zijn dan ook regelmatig tijdens het peuterzwemmen in het zwembad te vinden. Heerlijk eerst liedjes zingen en dan wat oefeningen om watervrij te worden en tot slot in het diepe nog een aantal kringliedjes. Na afloop ook altijd even vrij spetteren en drijven in het peuterbadje.

Hebben jullie ook een baby gerelateerd ABC op je blog staan, laat dan hieronder een link achter!