Met twee jonge kinderen reis ik bij voorkeur met de auto. Je hebt dan je eigen vervoermiddel zodat je lekker flexibel en onafhankelijk bent op de vakantiebestemming, met reizen bepaal je je eigen tempo en wanneer er gestopt moet worden en je kan zelf kiezen wat en hoeveel er mee moet op reis. Zeker met kinderen is dat al snel veel meer dan je denkt. Want nog even dit, nog even zus en voor je het weet zit de auto vol. In de vakantieperiode pik je de vakantiegangers er ook zo tussenuit; enorme dakkoffer bovenop de auto, een aanhanger er achteraan, of zo volgeladen dat je niets meer door de achteruitkijkspiegel ziet. Maar is dat ook echt nodig?

Lees ook: Autovakantie; tips voor een lange autoreis met baby en peuter

Met de auto op vakantie?

Zelf hebben we bewust gekozen voor een grote auto met veel laadruimte. Even na school een fietsje achter in de auto, twee extra stoelen op een tweede achterbank of op vakantie gaan is daardoor geen probleem. Althans, om de een of andere reden gaat hij altijd vol. Of we nu een weekendje weg gaan of twee weken. En is het altijd passen en meten om alles netjes in de auto te krijgen.

Van Car-Bags.com kregen we de vraag om hun op maat gemaakte reistassenset te proberen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik vooraf een beetje mijn twijfels had, was dat nu wel nodig? We hebben ondertussen koffers, tassen en kratten in allerlei maten en vormen. Deze tassenset is op maat, wat wil zeggen dat ze voor heel veel modellen auto’s een set hebben die precies past. Nu hadden we eerst de set ontvangen voor onze Opel Zafira die mee zou gaan naar Zwitserland. Helaas ging deze auto kapot en hebben we nu een Peugeot 307. Gelukkig hadden we de tassen nog niet uitgepakt, dus mochten we ze omruilen.

Lees ook: Vakantie in Interlaken met kinderen; de leukste uitstapjes in het Berner Oberland

Inpakken

Maar nu ik terug ben van vakantie ben ik om. Ik heb nu in de praktijk het gemak hiervan kunnen ervaren en ja dat heeft echt een meerwaarde. Dat begint al met het inpakken. Je hebt de beschikking over drie grote trolleytassen en drie kleinere tassen. In die trolleytassen past veel, heel veel. Ideaal als je niet weet wat het weer gaat doen en er zowel regen en onweer is voorspeld als zomerse temperaturen en er een zwembad is. Je hoeft niet te kiezen wat je meeneemt, want alles past er gewoon in. Zelf neem ik het dan liever mee en heb het niet nodig, dan net zoals we in Zwitserland waren en er regen was voorspeld en het vooral heel erg warm was maar ik nauwelijks korte kleding mee had en je op zoek moet naar een winkel. In de tassen zitten gespjes zodat je de stapels kleding kan vastmaken en dus niet gaat schuiven.

Doordat je zes tassen hebt, heeft iedereen een eigen tas, of kan je rustig een tas delen en nog ruimte overhouden. Het voordeel van trolleytassen zijn de wieltjes aan een kant van de tas en een hengsel aan de andere kant zodat je er makkelijk mee kan lopen en ze niet hoeft te tillen. Heel handig als ze toch even te vol / zwaar zijn geworden ;-)  De stof is ook van hoge kwaliteit zodat ze goed stevig zijn en niet makkelijk kapot gaan, en als er een fles olie gaat lekken zoals bij ons het geval bleek te zijn je dit makkelijk schoon kan maken. Bij de trolleytassen zit er in het deksel een flap waar je kleine dingen zoals make-up, of ondergoed en sokken kan opbergen zodat dit niet door de tas gaat zweven.

De kleinere drie tassen met verstelbare hengsels kan je perfect vullen met dingen die anders los door de auto gaan slingeren. Een oplader, jassen, dichte schoenen, open schoenen en laarzen, schepjes, fles drinken etc. Ik houd van overzicht en vind het fijn als alles een beetje gesorteerd zit, zodat ik weet waar ik wat kan terug vinden. Bij de kleinere tassen miste ik wel een handig opbergvakje of zijvakje voor de kleine dingetjes zoals een snoertje, wat papieren of iets dergelijks.

Nu zijn alle tassen precies hetzelfde qua maat en vorm. Daarom is er een handige labelset met zes vrolijke kleurtjes die je aan het hengsel kan bevestigen zodat je weet van wie welke tas is of wat er in zit. Hoef je niet alledrie de tassen na te gaan om er achter te komen dat je de derde moet hebben.

Het inpakken in de auto is ook zo gedaan, je hoeft niet te passen en te meten. Want je hebt zes tassen; waarvan de grootste drie onderop en de kleinere bovenop liggen. Je maakt zo ook optimaal gebruik van de ruimte, zonder lege gaten etc. Hierdoor blijf je ook precies zitten onder de hoedenplank en heb je prima uitzicht op de weg. Wil je toch nog meer meenemen zoals dekens of wat dan ook past dat er nog prima bovenop. Er is ook genoeg speling zodat als je de achterklep dicht doet hij de tassen niet helemaal fijn duwt.

Lees ook: Koffer inpakken; handige tips en hacks waardoor er meer in je trolley past en je kreukels kan voorkomen

Onderweg

Je