‘Het beste park ter wereld’, ‘een pretpark zonder achtbanen’ en ‘verrassing van de Vendee’ zomaar wat uitspraken over Parc du Fou, die worden gestaafd met een indrukwekkende prijzenkast waaronder 2x verkozen tot het beste park ter wereld. En toch, is dit op één na drukst bezochte park van Frankrijk met maar liefst 2,2 miljoen bezoekers per jaar, en één van de 15 grootste Franse toeristische trekpleisters, nog vrij onbekend in Nederland. Als wij met het gezin een bezoekje brengen aan dit park, verbaast ons dit wel. Want wat is het hier geweldig, absoluut een aanrader tijdens een vakantie in Bretagne of de Vendee, of op doorreis richting het zuiden.

Lees ook: Puy du Fou bezoeken met (jonge) kinderen?

Puy du Fou

Veertig jaar geleden begon het met een voorstelling; de cinescenie met een enorme tribune voor het water met op de achtergrond het kasteel. In tegenstelling tot veel andere parken is dit ontstaan vanuit een theatermaker die op zoek was naar een bijzondere locatie met historische allure voor deze grootse voorstelling. Bij de ruïnes van Puy du Fou, toen nog overwoekerd met onkruid en distels, zag hij dit voor zich. Naar mate het succes groeide kwamen er meer voorstellingen en attracties bij en groeide het uit tot een park van formaat zoals het nu is. Een park waar je gewoon een keer moet zijn geweest. Het park heeft geen winstoogmerk en investeert alle opbrengsten direct weer in het creëren van nieuwe belevingen. Het geeft ruimhartig aan goede doelen en het heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Je merkt aan alles dat er met hart en ziel wordt gewerkt om de bezoeker niet alleen een heel leuke dag te bezorgen, maar om ook een boodschap mee te geven.

Attracties

Eigenlijk is show of attractie geen goede benaming, in het Frans worden de ‘attracties’ aangeduid met spektakels. Dat dekt de lading veel beter; want stuk voor stuk zijn het allemaal spektakels. Dit themapark is geen attractiepark zoals je normaal zou verwachten met achtbanen of ritjes. Van geweldige voorstellingen, tot historische dorpjes, tuinen en dieren. Je komt hier ogen en oren te kort! In totaal zijn er 30 ‘attracties’ om te bezoeken. Daarnaast zijn er twee dinnershows. Lopend door het attractiepark hoor je overal klassieke muziek en geluiden die bij de verschillende shows wegkomen en je het gevoel geven dat je ook die show gezien moet hebben.