De leukste apps voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Ondanks het digitale tijdperk waarin we nu leven, kan het nog best een kunst zijn om geschikte apps te vinden voor jonge kinderen. Apps die ze begrijpen (Nederlandstalig) en aansluiten op de taal, ze uitdagen (al dan niet educatief verantwoord) en ook nog eens leuk zijn. Zelf vraag ik zo af en toe aan andere moeders wat voor apps hun kinderen leuk vinden. De apps die ze regelmatig gebruiken komen op mijn telefoon, en de rest gaat op mijn oude telefoon waar zij soms op mogen spelen. Maar wat zijn nu interessante apps en waar vind je ze? Handig ter afsluiting op de Media Ukkie Dagen.

Lees ook: Test; beste Kinder tablets 2018

Waar vind je de leukste apps voor kinderen?

Als je kinderen op je telefoon of tablet een spelletje spelen wil je natuurlijk wel dat ze geschikte spelletjes spelen die aansluiten op hun leeftijd. Qua ontwikkeling, taalgebruik, uitdaging en plezier. Er zijn diverse sites waar je die kan vinden.

 • Apps Kids Studio: zij hebben diverse (betaalde) apps ontwikkeld voor peuters en kleuters rondom Polly de pinguin. Die gaat tellen, puzzelen en op reis. Of Pi de Panda en Zoe de Zeehond.
 • Cinekid Applab: in de app van Cinekid AppLab kun je geschikte filmpjes en apps vinden voor kinderen van verschillende leeftijen en in verschillende categorieën. De apps zijn voorzien van een recensie en kunnen iedere maand wisselen.
 • MediaSmarties: op deze website vind je voor 2- tot 5-jarigen per leeftijd geschikte media; niet alleen apps, maar ook boeken, websites, tv / films en ook uitstapjes. Bij ieder item vind je een uitgebreide recensie en leeftijdsadvies en eventueel de kosten. Je kunt ook zoeken op thema. Zoals nu thema lente.

Lees ook: De leukste kinder apps en films zonder wifi / internet voor onderweg in de auto

De leukste app’s

Voorbeelden van die geschikte apps voor diverse leeftijden zijn onder andere:

 • Brikki’s app: in deze app vind je een boekje met 15 verhaaltjes, ook is er de mogelijkheid om zelf verhalen te maken. (gratis)
 • Lego / Duplo zoo: deze app speelt zich af in de dierenwereld van Duplo. De uitdaging is om een cadeautje te bezorgen en ondertussen leuke opdrachten doen. (gratis)
 • Anton kan Toveren: deze is uitgebracht door uitgeverij Gottmer en hoort bij het gelijknamige boek. (1,99)
 • KRO Kindertijd: met de app van KRO Kindertijd kunnen programma’s van KRO Kindertijd bekeken worden of gedownload worden. (gratis)
 • Hair do design: in de app ‘Hair Do Design’ kun je haren wassen en föhnen. Ook kun je een mooie vlecht in het haar maken, er knipjes in doen, of zelfs het haar verven. Er zijn vier verschillende meiden waar je mee aan de slag kunt. (gratis)
 • Verken de oceaan: dit is een memoryspel waarbij het kind twee dezelfde afbeeldingen, waarop dieren uit de oceaan staan afgebeeld, moet vinden.  In diverse levels. (gratis)
 • NPO Zappelin: dit is de gratis applicatie van de NPO. Hier vind je Zappelin-filmpjes, -boekjes, -spelletjes, -knutselwerkjes en -muziek beschikbaar.  (gratis)
 • Leer tellen met dieren: leer tellen met dieren is een educatieve app waarin kinderen aan de hand van spelletjes leren tellen van 0 t/m 10. (gratis)
 • Nederlands leren voor kinderen: in deze app leren kinderen op een leuke manier de Nederlandse taal. Dit doen ze door eenvoudige spelletjes in verschillende thema’s te spelen.

Welke apps hebben jullie op je telefoon staan voor je kind?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Apps voor baby's, peuters en kleuters; de leukste educatieve spelletjes
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 6 )

 • Er staan hier leuke nieuwe ideeën bij. Ik heb er eigenlijk maar één opstaan. Mybee is dat en is ook erg leuk.

 • Wat handig. Ik ga zeker een kijkje nemen bij apps Kids studio. Deze lijken me wel erg leuk. Ik heb nu de engelse fisherprice app erop staan met liedjes verhaaltjes etc. Erg leuk maar wel in Engels maar goed is ook leerzaam?

  • Ik heb een app gemaakt voor mijn eigen zoontje die ik leuk genoeg vond om in de Play store te zetten en met anderen te delen.
   Het heet Lollige Letters en is een heel eenvoudige en vrolijke app om de letters te leren. Juist de eenvoud maakt dat het voor de hele kleintjes makkelijk te bedienen is.
   Ik zou het tof vinden als jullie het zouden willen proberen. De app is gewoon gratis:
   https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greensheep.lettergamenl

   Feedback is van harte welkom.

 • Op mijn telefoon uit het jaar 0 staat niet zoveel haha, Wunderkind Memory, een prinsessenpuzzel app en Frozen Free Fall. Op de iPad hebben we meer voor de kids, Osmo, squla, zappelin, zuma, etc

 • Wat een leuke tips. Jammer dat de KRO Kindertijd app niet meer bestaat.

 • Erg leuke apps. Naast de mooie apps heb je tegenwoordig ook erg veel games waar kinderen van kunnen leren.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top