Vandaag gaat de Annie M.G Schmidt-week 2016 van start. Deze week duurt van 18 tot en met 28 mei en staat geheel in het teken van de beroemde Nederlandse schrijfster Annie M.G Schmidt. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die haar niet kennen en die niet opgegroeid zijn met haar verhalen. Dit jaar staat de week in het teken van ‘Op Avontuur’ en ik mocht twee boeken ontvangen om samen met de kinderen te lezen.

Abeltje

Nu Damiën 9 jaar is geworden en meer plezier heeft in lezen kunnen ook de ‘dikkere’ boeken hun weg naar ons huis vinden. Abeltje is, denk ik, wel een behoorlijk bekend verhaal. Het stamt namelijk uit 1953 en in 1998 is er een film van gemaakt. De film hadden we al gezien, het boek hadden we nog niet gelezen.

Abeltje is opnieuw uitgebracht dit jaar. Het is een behoorlijk dik boek en bevat maar liefst 200 bladzijden. Er staan illustraties in van Philip Hopman. Het verhaal is natuurlijk onveranderd en leest lekker weg. Het blijft spannend om te lezen over Abeltje en zijn avontuur met de lift. Zeker met de zomervakantie in het vooruitzicht is dit een leuk boek om aan te schaffen voor kinderen vanaf een jaar of 8. En daarna lekker zelf te lezen. ;-)

Dries en de Weerwolf

Ook voor Daelyn mochten we een leuk boek ontvangen. Ze zit nog in groep 2 en kan nog niet lezen waardoor ze meestal naar de prentenboeken grijpt. Damiën besloot dit boek aan haar voor te lezen aangezien hij zelf toch ook wel hield van weerwolven. Wat zou er allemaal gebeuren?

Dit verhaal komt schijnbaar uit 1948 maar ik had er nog nooit van gehoord. De illustraties in dit nieuw uitgebrachte boek zijn van Martijn van der Linden en zijn leuk voor peuters en kleuters. De weerwolf is niet overdreven eng weergegeven. De manier waarop Dries ten aanval gaat is kinderlijk eenvoudig en anders dan normaal gesproken in een dergelijk avontuur. Ook voor oudere kinderen (zoals Damiën) was dit een leuk verhaal om voor te lezen.

Zijn jullie ook nog zo’n fan van Annie M.G. Schmidt?

laura
Volg mij via