Amsterdam, bij uitstek dé plek waar buitenlandse toeristen heen willen. Maar ook voor “ons Nederlanders” is het ontzettend leuk om deze enorme stad te bezoeken. Er is namelijk genoeg te doen, ook leuke uitjes voor gezinnen met kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een ontzettend leuke fotoreportage maken met de AMSTERDAM-letters, die op drie verschillende plekken te vinden zijn ook nu ze op het Museumplein zijn weggehaald. Of wat dacht je van een bezoekje aan de leukste instagram hotspots in Amsterdam. Maar er zijn nog veel meer tips wat er te doen is in Amsterdam!

Lees ook: Noord-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: 20 originele en goedkope budget uitjes onder de 10 euro

A’dam Lookout

Aan het rijtje Eiffeltoren, Fernsehturm en London Eye is een Nederlands uitkijkicoon toegevoegd: A’DAM LOOKOUT. Voor de daredevils onder ons heeft LOOKOUT een extra adrenalinekick in petto: op het dak prijkt Europa’s hoogste schommel. Je schommelt ‘over the edge’ van de uitkijktoren, op een huiveringwekkende hoogte van bijna 100 meter boven de grond. Met het meest spectaculaire uitzicht over Amsterdam en omgeving zodat je Amsterdam in vogelperspectief ziet vanaf de hoogste schommel van Europa. Daarnaast krijg je toegang tot de indoor, interactieve, state-of-the-art Amsterdam-tentoonstelling. Een gratis digitale foto van je bezoek aan LOOKOUT en kan je wat nuttigen in panoramabar-restaurant-club Madam.

Voor de schommel is een extra ticket te koop aan de kassa. Een premium ticket is inclusief gratis digitale foto, A’DAM goodie en een dag/nacht-toegangskaart.

Meer informatie vind je hier.

Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos vind je bijna tweehonderd kilometer aan fiets-, wandel- en ruiterpaden en 14 kilometer aaneengesloten kanowater doorkruisen meren, bossen en weilanden. Voer de geitjes op de geitenboerderij, klim naar de boomtoppen in het klimpark Fun Forest, laat je kinderen uitrazen in de kinderbadjes of op het speeleiland in de Grote Vijver, wandel het kabouterpad, ga paardrijden of naar de Schotse Hooglanders kijken, pak een terrasje bij één van de restaurantjes en kiosken, relax bij Spa Zuiver, eet een pannenkoek bij boerderij Meerzicht, bewonder de vele soorten planten en vogels op het Vogeleiland en rondom de Poel of bezoek het Bostheater en de ruim 200 evenementen die het Amsterdamse Bos je jaarlijks biedt. Er is ook een klimbos. Als de bloesem in bloei staat is een bezoek aan het bloesempark een absolute aanrader.

Meer informatie vind je hier.

Artis dierentuin Amsterdam