Vanochtend heb ik jullie mijn kerstboom laten zien. Dit jaar een hele ‘saaie’ zoals er duizenden anderen zullen zijn. Een echte boom met gouden ballen. Veel saaier (traditioneler) kan het niet, althans jaren geleden vond ik dat heel saai en burgerlijk. Vorig jaar was ik nog ‘bijzonder’ bezig door de boom vol te hangen met koekjesdecoratie die ik het jaar daarvoor zeer betaalbaar had gekocht maar niet wilde mengen met de overige decoratie. Dit jaar zag ik ook een paar heel alternatieve kerstbomen voorbij komen. Gewoon een boom: echt of nep, maar die op een heel originele manier zijn volgehangen. Weer eens wat anders dan saai in één kleur, of om het anders te doen dan anders een kerstjurk met halve kerstboom.

Lees ook: 50+ Kerstboom versieren decoratie ideeën

Kerstboom van hangers

Alternatieve decoratie kerstbomen

Snoepboom Healthy Kelly / Regenboogkerstboom Sweet Dreams/ Frozen kerstboom Digimama / Kerstjurk Bernina / Witte kerstboom Mama van Vijf / Vilten Kerstboom van de Xenos

Lees ook: Kerstboom versieren? 50 tips

Alternatieven van de  kerstboom kopen

Heel leuk en aardig die kerstbomen. Maar je hebt alternatieve kerstbomen of gewoon een alternatief voor de kerstboom. Natuurlijk kun je dan gaan voor een kerstboom in een wit kleurtje, maar er zijn ook genoeg andere alternatieven.

Alternatieven kerstboom - Mamaliefde

Letterbak kerstboom / Kartonnen kerstboom / Houten plankjes kerstboom / led kerstboom / grijze houten kerstboom / tafelmodel steigerhouten kerstboom / metalen 2d Kerstboom / muzieknoten kerstboom / luxe houten kerstboom

Lees ook: Van Duplo een kerstboom maken

Vervangende kerstbomen om zelf te maken

Wil je toch wat anders en zeker weten dat je origineel bent, ga dan eens voor een DIY-kerstboom. Dan weet je vrijwel zeker dat je de enige bent. Op pinterest vind je al veel alternatieven voor de kerstboom.

Alternatieve kerstbomen - Mamaliefde

  1. Kerstboom puur gemaakt met decoratie van kralenketting en ballen Bron 1
  2. Silhouet van kerstboom uitgesneden en opgevuld met kerstballen aan een lint Bron 2
  3. Een herfsttak decoreren Bron 3 
  4. Kerstboom tekenen op een krijtbord Bron 4
  5. Kerstboom maken van houten stokken en lichtjes Bron 5
  6. Kerstboom maken met washi tape en lichtjes Bron 6 
  7. Kerstboom maken van verspringende houten plankjes waar je dingen op kan zetten Bron 7
  8. Grafische kerstboom van geverfde vlakken Bron 8
  9. Kerstboom gemaakt met vintage hangers en schilderijtjes Bron 9

Lees ook: Tips voor het versieren van een kerstboom

Wat voor kerstboom staat er bij jullie in huis?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Alternatieven ter vervanging van de kerstboom als je op zoek bent naar iets anders
Author Rating
51star1star1star1star1star