Als papa van huis is…

Afgelopen weekend was manlief er een paar dagen op uit, met als gevolg dat ik een lang weekend alleen was met de kinderen. Vooraf vond ik het nog wel een beetje spannend, aangezien ik de laatste tijd echt heel erg moe ben en niet veel kan hebben. En dan moet je niet de hele dag een peuter en een kleuter om je heen hebben met kans op regen zodat je veel tijd binnen doorbrengt… Gelukkig was ik net op tijd een beetje opgeknapt en hebben we er gewoon een gezellig weekend van gemaakt. Vooraf heb ik boodschappen gedaan, zodat ik in ieder geval niet met twee kinderen op pad hoefde te gaan. En tja, als papa dan van huis is…

Eten we aan de kleine tafel

In principe eten we aan de grote tafel. Maar de kinderen eten het liefste aan de kleine salontafel. Ongeacht of de tv aanstaat of niet. En aangezien ik geen zin heb om hier nu een discussie van te maken vind ik het prima. Als ze op bed liggen stofzuig ik wel.

Liggen de kinderen een uur later op bed

Normaal is zeven uur bedtijd, maar als je dan toch een lang weekend voor de boeg hebt is het ook geen probleem als het een uurtje later wordt. Omdat we nog even een filmpje afkijken of omdat ik vind dat ze de kamer moeten opruimen voor ze naar bed gaan. Helemaal als het lijkt alsof dat is gedaan, maar ze iets teveel mama nadoet met het vegen door al het speelgoed te verstoppen onder het keukentje 😉 Stiekem natuurlijk uit eigen belang in de hoop dat ze de volgende ochtend ook een uur langer blijven liggen 😉

Ontbijten we op bed

Vroeger deden we het vrij regelmatig, ontbijten bij mama en papa op bed. Natuurlijk na een uitgebreide knuffelsessie! Echter nu we naar zolder zijn verhuisd en er daar vloerbedekking ligt ben ik er iets minder fan van. Al die kruimels hoeft van mij niet. Maar zonder papa is er natuurlijk een leeg plekje. Dus mogen ze daar eten 😉 Voordat hij weer in bed kruipt verschoon ik het bed wel.

Wordt papa’s was opgeruimd

Manlief heeft er een neiging van om zijn kleding naast zijn bed te dumpen. Met als gevolg dat hij geen schone sokken meer heeft etc. Nu slapen we op zolder en is het een kleine moeite om de was voor de wasmachine te dumpen. Omdat hij volwassen is vind ik dat zijn eigen verantwoordelijkheid, omdat hij ook weet wanneer hij iets misschien nog een keer wil dragen. De kinderen hebben geholpen alles in de wasmachine te proppen, zodat het straks in ieder geval allemaal schoon is.

Slingeren er geen (knutsel)spullen in huis

Manlief knutselt graag, met als gevolg dat er op de kast in de gang spuitbussen verf staan, of dat de keuken vol ligt of de eettafel. Wat dat betreft is het net alsof je een extra kind hebt. Maar dan één waarvan je niet kan zeggen dat het eerst de kamer moet opruimen voor het mag spelen.

Snoepen we lekkere dingetjes

Het is tenslotte Pasen, dus had ik wat lekkere broodjes gehaald, sinaasappelsap, extra fruit en komkommer en mogen de eitjes natuurlijk ook niet ontbreken. Dat werd dus lekker smullen.

Zoeken we eieren bij oma

Natuurlijk hoort eieren zoeken er ook bij. Echter had manlief de auto mee, dus werd het een uitdaging om buitenshuis paaseieren te gaan zoeken. Tenminste, niet als de oma-taxi voor staat om bij hen thuis eieren te zoeken 😉

Kan je geen huishoudelijke klusjes afschuiven

Als ik druk ben met werk of wat dan ook kan ik het inruimen van de vaatwasser nog wel afschuiven op manlief. Nu gaat dat helaas niet, en moet ik het toch echt zelf doen. Wil ik anders nog wel eens zelf speelgoed opruimen van de kinderen, gaan ze nu pas naar boven als het opgeruimd is.

Worden er talloze verhaaltjes voorgelezen, liedjes gezongen en kusjes en knuffels gegeven

Normaal is manlief de persoon die de kinderen naar bed brengt of het ‘naar bed gaan ritueel’ afhandelt nadat ik ze heb omgekleed en op bed heb gelegd. Ik ruim dan de tafel af of ga achter de computer aan de slag. Nu moet ik het allemaal zelf doen, dus dat helpt er ook niet aan bij om ze strak om zeven uur op bed te hebben liggen. En ja, als ze dan vragen om een extra verhaaltje, extra liedje of een kusjesstortvloed, hoort dat erbij!

Heb ik het rijk voor me alleen

Van zeven tot zeven (of iets later) ben ik er volledig voor de kinderen. Dat kan ook niet anders want met een peuter en een kleuter wordt je aandacht continu opgeëist. Om ruzietjes te sussen, zelfs als je van mening bent dat ze het eerst zelf moeten oplossen, maar zodra er geslagen gaat worden is die kans verkeken. Om kusjes en knuffels en aandacht die ze graag willen en natuurlijk ook nodig zijn om op te groeien 😉 Omdat ze een appel willen of wat te drinken. En die beker vervolgens over de vloer vliegt dus je moet gaan dweilen en ga zo maar door. Dan ben je blij als ze op bed liggen en je even tv kan kijken voor je nog net niet op de bank in slaap valt. Maar dan kan je wel zelf bepalen hoe of wat. En lekker vanuit bed kijken en je geen zorgen maken of het geluid te hard staat zodat de ander niet kan slapen.

Komt er van werken niets

En helaas kwam dat er afgelopen week ook al nauwelijks van. Met als gevolg dat ik heel blij was dat we zondag, Eerste Paasdag, iets eerder naar oma en opa gingen zodat zij even met de kinderen aan de slag gingen en ik even achter de computer kon duiken om een paar deadlines te halen. Want volgende week is weer een rare week en daarna twee weken vakantie. Waar er ook niet veel van zal komen, gezien de plannen.

Maar we hebben het ‘overleefd’. Gelukkig komt papa vanavond weer thuis. Weliswaar als de kinderen al op bed liggen, maar toch. Ik heb toch meteen een stuk meer respect voor papa als ik er een paar dagen tussenuit ben voor een persreis. Ook al kan hij dan vaak overdag wel bijkomen als ze op school zitten. Of wat dacht je van al die moeders die een paar maanden alleen zijn met de kinderen, doordeweeks in het weekend en tijdens vakanties omdat hun partner bij het leger zit of op zee…

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

  • Als ik de inhoudsopgave las leek het wel precies allemaal leuker zonder papa hahaha. Niet dus! Ik sta er ook vaak alleen voor. Dat vind ik niet altijd even makkelijk!

  • Tja dit heb ik geregeld en is soms heerlijk maar soms ook heel vermoeiend. Mijn vriend werkt sowieso hele lange dagen 8 tot 19/20. Als we in Lanzarote zitten heb ik niemand om op terug te vallen dus sta ik er echt alleen voor. Een dag in de week is mijn vriend vrij en dan is het ook echt tijd voor familie.

  • Als je gewoon bent om met 2 het huishouden te runnen is het niet gemakkelijk alleen. Misschien alleen leuk om ’s avonds eens ongegeneerd achter de pc te kruipen en eindeloos af te dwalen op het web en de blog 🙂

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.