Eerder deze week vertelde ik al over de minicruise die we hadden gemaakt met DFDS naar Newcastle en hoe dat ging aan boord van het schip. Net zoals op een cruiseschip meer je overdag aan op een bestemming zodat je vervolgens aan vaste wal op onderzoek uit kan. In Newcastle heb je de keuze om met de gratis bustransfer de stad te verkennen of te gaan shoppen in onder andere het grootste overdekte winkelcentrum. Voor gezinnen met kinderen bieden ze echter ook een ander alternatief. Namelijk een magische minicruise. Waarbij je een bezoekje brengt aan het kasteel Alnwick ten noorden van Newcastle. Een privéchauffeur die je per taxi naar het kasteel vervoert en de tickets voor het kasteel zijn inbegrepen.

Lees ook: DFDS minicruise Engeland; Met boot ferry van IJmuiden naar Newcastle incl overnachting met kinderen
Lees ook: Leukste kastelen van Nederland; Top 10 met kind bezoeken
Lees ook: Bioscoopfilm: Fantastic Beasts and were to find them

Bij de gate werden we met een bordje opgewacht door de taxichauffeur. We maakten kennis en hij ging ons voor naar de auto. Helaas had hij maar één stoelverhoger mee, dus als je met jonge kinderen reist, is het slim hier zelf rekening mee te houden. In het begin waren de kinderen even onrustig maar al snel waren ze allebei tegen mij in slaap gevallen. De chauffeur bleek niet alleen een goede chauffeur te zijn, maar ook een echte gids en wist ook enorm veel te vertellen. Over de omgeving en bezienswaardigheden, maar ook de geschiedenis, politiek en dergelijke. Hij was overal goed van op de hoogte en wist veel dus dat was erg fijn. Voordat we vertrokken liet hij ons op een kaart de route zien die we zouden afleggen op de heenweg en de terugweg en wat de planning was. Stiekem best wel fijn om zo zonder zorgen op pad te gaan.

Lees ook: Rondreis Zuid-Engeland; 17 bezienswaardigheden en interessante plaatsen van Dover tot Southampton 

Coastal route

Warkworth castle - coastal line northumberland - Mamaliefde.nl

Warkworth castle - coastal line northumberland - Mamaliefde.nl

Warkworth castle - coastal line northumberland - Mamaliefde.nl

Op de weg naar kasteel Answick reden we via de schitterende coastal route richting het noorden. We volgden de kustlijn langs twee andere kastelen (ruïnes) uit de tijd van de vele oorlogen in Northumbia (voorloper van Northumberland) tussen de Engelsen en de Schotten. De reden ook dat Hadrian’s Wall is gebouwd. Veel van deze kastelen zijn vervallen. Bij de eerste Warkworth Castle maakten we een korte stop zodat manlief uit kon stappen om foto’s te maken. Met twee slapende kinderen bleef ik even zitten. Het kasteel staat op een heuvel dat in de lente vol staat met narcissen waarvoor ieder jaar een fotograaf van de London Times komt om een foto te maken. Ik snap wel waarom, dit is echt een schitterend gezicht (google maar eens op Warkworth daffodils).

Alnwick city

Alnwick castle harry potter quidditch scenes - Mamaliefde.nl

Alnwick castle harry potter quidditch scenes - Mamaliefde.nl

Alnwick castle harry potter quidditch scenes - Mamaliefde.nl

Vervolgens reden we nog langs een andere ruïne in het midden van een groot dal waar niet zo heel veel meer van over was. Na een klein uurtje (38 mile = 60 km) kwamen we aan in Alnwick. Een dorpje waarbij je het gevoel hebt dat je zo de Middeleeuwen weer betreedt. Bij de binnenkomst rijdt je langs een enorme zuil met daarbovenop een leeuw, het familiewapen van de bewoners van het kasteel. Namelijk de hertog van Northumberland Ralph Percy. We reden langs het kasteel over de Lion Bridge waarop zoonlief heel enthousiast ‘leeuw’ riep van herkenning. Vanaf hier heb je namelijk een mooi uitkijkpunt voor een overzichtsfoto. Vervolgens werden we voor de deur afgezet. Met de chauffeur wisselden we telefoonnummers uit zodat we vijf minuten voordat we opgehaald