Vandaag stond er een enorm leuk uitstapje op de planning; namelijk naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. In de zomer ben ik daar ook al geweest en dat was erg gezellig. Dit weekend staat het echter compleet in het teken van het Kerstfestival dat door de Allerhande werd georganiseerd. Vooraf werd er al een tipje van de sluier opgelicht over de activiteiten die werden georganiseerd dit weekend. Onder andere speciaal voor kinderen. Daarom besloot ik niet om naar het kerstontbijt te gaan dat speciaal voor bloggers werd georganiseerd, maar iets later samen met een vriendin en onze peuters. Dat zijn tenslotte de echte fijnproevers hier in huis, ze beschikken over veel meer smaakpupillen.

Lees ook: Utrecht met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Spoorwegmuseum Utrecht met kinderen; vanaf welke leeftijd is dit leuk van peuters en kleuters

#ahkerstfestival allerhande kerstfestival Spoorwegmuseum - Mamaliefde

Vanaf het Station Utrecht was het al enorm goed geregeld, één keer per uur rijdt er een trein naar het station Maliebaan en werd er omgeroepen dat er extra bussen waren ingezet. Op het perron zelf waren er extra servicemedewerkers aanwezig die ons adviseerden om naar voren te lopen aangezien het daar veel rustiger was en er nog genoeg ruimte over was. Bij het spoorwegmuseum was het echt heel druk en door de ramen zagen we dat het in het eerste gedeelte ook echt heel erg druk was. De ‘file’ was vooral bij het uitcheckpoortje van de ov-chipkaart en vervolgens een klein oponthoud bij de kaart- en tascontrole. Daarom besloten we direct door te lopen naar het ontbijt, hoofdgerecht en dessert afdeling. Er stond namelijk een groot bord dat je de wegwees. Meteen als je het museumgedeelte binnenkomt, dat nu opvallend leeg is. Alle treinen die daar een paar maanden geleden nog stonden waren allemaal weggereden. In plaats daarvan stond er een enorme draaimolen die het helaas niet deed.

Sprookjesbostheater

#ahkerstfestival allerhande kerstfestival Spoorwegmuseum - Mamaliefde

Het eerste gedeelte waar we terecht kwamen ging over het ontbijt. Hier stonden een aantal kraampjes met brood, boter, yoghurt en kaas en worst. Ook verse jus d’orange en appelsap kon je hier proberen. Daar werd dus meteen al lekker van gesnoept. Maar goed dat het overal kleine hapjes waren. Halverwege kwamen we de heks en draak tegen uit het Sprookjesbos van de Efteling. Zij nodigden ons uit om naar het theater te komen voor de voorstelling. Dat zagen we natuurlijk wel zitten, dit was gelijk even een rustig plekje waar ze wat rond konden lopen. Het was verder namelijk vrij druk, toen we net aankwamen hoorde ik achter me hier al opmerkingen over dat we kinderen meenamen in deze drukte… We hoefden maar heel even te wachten tot de voorstelling begon, een korte voorstelling van ongeveer een kwartier en zeker een aanrader als je met kinderen een bezoek brengt aan dit festival. Of zelf even rustig wilt zitten. De draak, Assepoester, heks en de fakir speelden een rol in deze leuke voorstelling waar ik natuurlijk niet teveel van ga verklappen. Het was echt een minimusical compleet met zang en dans. Op het einde mochten de aanwezige kinderen ook op het podium komen om mee te dansen. Dat was toch wel een beetje spannend.

Winterpret

Vanaf het theater loop je ook zo naar buiten waar het Knibbel Knabbelhuisje stond. Hier kan je workshops volgen voor jong en oud met onder andere koekjes, cakejes en ginger bread versieren. Deze duren een klein uur en je kan gewoon binnenlopen. Er is echter wel beperkt ruimte dus zorg dat je er op tijd bij bent! Hier vind je ook de ijsbaan waar je je kunstjes kan laten zien. Je kan hier schaatsen huren of genieten van een heerlijke versnapering. Daar tegenover stonden ook twee stalletjes van Koopmans met in het ene stalletje hartige kaasoliebollen en de ander chocoladeoliebollen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Het begon helaas een beetje te miezeren dus gingen we snel weer terug naar b