Lisette van Lisetteschrijft is getrouwd en heeft drie kinderen van 11, 8 en 6. Het allerliefste maakt ze verre rondreizen om nieuwe landen te ontdekken. Echter sinds ze kinderen heeft is ze ook fan geworden van all inclusive resorts en vakantieparken met alles erop en eraan, simpelweg omdat de kids dat fijn vinden en ze dan zelf ook echt vakantie heeft. Over haar ervaringen deelt ze het volgende:

Lees ook: Alleen op vakantie zonder partner met kind
Lees ook: Ervaring als alleenstaande ouder op vakantie met kinderen
Lees ook: Reisverslaafde die daarvan werk heeft gemaakt.
Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.

Man geen vakantie

“Mijn man is tuinder en altijd aan het werk. In de zomer is het bij hem hoogseizoen, dus hij kan dan niet mee. Het is dan de keuze: thuis blijven of alleen met de kids weg. De laatste jaren kies ik soms voor dat laatste. Ik ben al eens met de kids gaan kamperen en dit keer gingen we een nachtje in een hostel.

Wat als er wat gebeurt?

Ik ben vooral bang dat er iets gebeurt daar. Een ongeluk of iemand die erg ziek wordt. Als enige volwassene vind ik dat een flinke verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid maakt het alleen reizen anders dan alleen. Ook vind ik het lastig dat ik dan aan alles moet denken: sleutels, portemonnee, telefoon… laat je iets liggen kan er niet iemand snel even terug! Met zijn tweeën heb je vaak toch een soort standaard verdeling.

Do’s en don’ts

Don’ts: Ik laat mijn kinderen nooit alleen op de kamer of in de tent als ze slapen, dus we gaan altijd tegelijk slapen. Als ik naar de bar wil moeten ze dus ook mee ;) Uiteraard drink ik dan ook maar 1 glaasje alcohol, als enige verantwoordelijke.

Do: ik doe met alles mee. Speel dus tikkertje, verstoppertje, etc. Ik laat de regels vieren en doe net of ik één van de kids ben. Gewoon om het leuk te houden.

Making memories

Eén van de mooiste herinneringen tijdens ons laatste reisje naar een kasteel in Heemskerk was in de ochtend tikkertje doen in de kasteeltuin. Meerdere kinderen deden mee, en het was supergezellig. Dan ben ik trots: dat hadden we niet gehad als we thuis waren gebleven!”

Het gaat niet om de afstand

Haar tip: Probeer het gewoon: ga gewoon niet te ver van huis, dan kun je altijd terug. Dat houd ik mezelf ook altijd voor. En als je gaat kamperen of naar een hostel dan kost het ook niet veel, waardoor het geen ramp is als het niet lukt!