De zomer komt er weer aan. Sommige voortvarende ouders die dit serieus aanpakken zullen al maanden geleden het hotel of de camping in een of ander zonnig oord waar ze heen willen gaan gereserveerd hebben. Daar heb ik echt de grootste respect voor. Helaas werkt dat echter niet in ons huishouden. En misschien maar goed ook. Een maand geleden was ik er namelijk nog van overtuigd dat het een weekje center parcs zou worden, in juni, voordat dreumes twee jaar zou worden.

Daarvoor was het idee om een weekje naar Portugal te gaan. Mooi land, leuke activiteiten, lekker weer, niet te duur maar ook niet naast de deur. De doorslag; we hadden geen idee hoe we de logistiek moesten rondbreien. Vliegen ok, maar hoe doe je dat dan met zitplaatsen, met twee volwassenen en twee kinderen. Dan heb je nog de buikdragers, buggy’s en wandelwagens. Opgesloten zitten in een hotel is ook niets voor ons, we willen de omgeving zien. Het liefste met een huurauto, dus extra geregel met maxi cosi’s etc. Resultaat; dit plan verdwijnt in de ijskast. Voor als ze ouder zijn. Dit jaar houden we het gewoon lekker op Nederland. Bij de geboorte van baby boy hadden we een fijne bon gekregen van 50% korting die dit dan ook nog betaalbaar maakt. We zijn tenslotte van twee volledige inkomens naar een en een beetje gegaan. Tot ik op facebook een bericht voorbij zag komen van een gezin dat een week naar een park gaat, met speeltuin, en onbeperkt ijsjes en patat. Daar moest ik meer van weten! Dus bij deze mijn tips voor vijf vakanties in Nederland, met volledige verzorging, voor verschillende portemonnee’s. Let op; all inclusive is in sommige gevallen met een knipoog te lezen.

Mijn definitie van all-inclusive;

  • Inclusief accommodatie
  • Inclusief verzorging; ontbijt, lunch en avondeten
  • Inclusief vermaeck ende entertainment
  • Inclusief kindvriendelijke faciliteiten (al dan niet met extra bijbetaling)
  • Zonder extra kosten achteraf

1. Center Parcs

All-inclusive in Nederland - mamaliefde

Een van de grotere organisaties met maar liefst twintig parken in Nederland en omgeving. Ieder park met zijn eigen karakteristieke kenmerken. Zoals de jungle dome met speciale jungle cabana’s of een overnachting op een woonboot.  Ze zijn iets duurder dan andere vakantieparken. Maar leveren, naar mijn mening, wel meer kwaliteit. Zo is het water van het subtropisch zwembad hier ook gewoon echt warm. Worden er heel veel speciale activiteiten georganiseerd, zoals babyzwemmen. Modernere huisjes. Logisch dat je dan ook meer betaald. En als je net papa en mama bent geworden krijg je een 50% kortingsbon, dus wordt het een stuk betaalbaarder. Optioneel zijn er allerlei ‘toppings’ waaronder een uitgebreidere verzorging.

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.

2. Vakantiepark Drouwener Zand

Dit was het park waar ik het over had in de intro. Een bungalowpark met een groot aantal huisjes. In verschillende prijsklassen en verschillende inrichting. De huisjes zijn namelijk allemaal van particulieren. Je kan dus kiezen in een eenvoudig huisje met de basisinrichting. Of een superdeluxe optrekje waar de hele familie in past inclusief sauna en alles er op en eraan. Zelf profileren ze zich als een pretpark, persoonlijk vind ik dat een beetje voorbarig. Het komt op mij over als een uit de kluiten gewassen speeltuin. Niet dat dat geen absolute plus is. Denk bijvoorbeeld aan attracties als een spookhuis, piratenboot, draaimolen, treintje en trampolines. Voor slecht weer is er ook een indoor speeltuin. En de mooiste plus; onbeperkt ijsjes (van een bolletje) met of zonder spikkeltjes! En patat, snacks, soep en drinken. Zeer betaalbaar en ook zeker geschikt voor een dagje uit. Weet je tenminste vooraf wat je kwijt bent en hoef je geen nee te verkopen als de kinderen iets lekkers willen eten. Op het bungalowpark zelf zijn er een aantal faciliteiten zoals wasserette, fietsverhuur (met stoeltjes) en in het hoogseizoen een recreatieprogramma. Je kan hier ook kamperen.

3. Boerderijvakanties

All-inclusive in Nederland - mamaliefde

Nu wou ik perse graag een camping toevoegen aan deze lijst. In het kader van diversiteit, en voor iedereen wat wils. Maar all inclusive en kamperen lijkt niet zo goed samen te gaan. Wel kwam ik in mijn zoektocht de meest originele en kindvriendelijkste campings tegen, voor een ander lijstje.

Waar een wil is, is een weg. Dus uiteindelijk kwam ik op deze website tegen; er zijn diverse boerderijen in Nederland (en buitenland) met plaats voor je tent of caravan. Overdag worden de kinderen uitgenodigd om te helpen waar ze dat willen. Veel kinderen zullen het heerlijk vinden om de hele dag met dieren te mogen doorbrengen. Hier in huis in ieder geval wel. Als het etenstijd is kan je ook gewoon zo aanschuiven. Speciaal voor eenoudergezinnen worden er bij deze boer ook speciale vakantieweken georganiseerd.

4. Preston Palace of De Bonte Wever

Dit lijkt de nieuwste modetrend te zijn; gigantische hotels die op basis van een all inclusive formule je vakantie verzorgen. Schaatsen, achtbanen, subtropische zwembaden alles is aanwezig. Zelfs een indoor kermis. Entertainment voor de jongsten, geen probleem. Liever tijd doorbrengen op de kamer; speelgoed hoef je niet mee te nemen maar kan je lenen bij de speel-o-theek. Ontbijt, lunch, avondeten in meerdere restaurants en snacks tussendoor. No problem! Het prijskaartje dat hier aan hangt is niet goedkoop, maar wel redelijk voor wat er geboden wordt. Het is altijd mogelijk om de website in de gaten te houden voor goedkopere last minute aanbiedingen. Toeval dat beide hotels in het oosten van het land liggen?

5. Je (schoon)ouders

All-inclusive in Nederland - mamaliefde

Wij hebben het geluk dat manlief van Texel komt. Zijn ouders wonen daar nog steeds. In een huis met genoeg ruimte voor iedereen. Aan de rand van een gebied waar veel toeristen komen. op loopafstand van het bos en strand. Fietsen zijn aanwezig, en als we mijn ouders lief aankijken kan de mamafiets mee achter op de auto. Over het algemeen zijn de bedden opgemaakt bij aankomst, en anders moeten we een handje helpen. Speciaal kindermeubilair, entertainment en oppas voor een avondje met zijn tweeën zijn aanwezig. Niets moet, alles mag. Of je nu de hele dag op de bank hangt of de hele dag er op uit. Alles is prima. Er zijn leuke uitstapjes om te maken, maar ze wonen naast een drukbezochte speeltuin. Zodat dreumes dus meestal wel aanspraak heeft. Een hond of kat om mee te knuffelen. ontbijt en lunch moet je zelf pakken, het avondeten wordt geregeld. ‘s-Avonds staan er ook altijd hapjes klaar en een lekker wijntje ontbreekt niet. Van mij zal je dus geen klaagzang horen over mijn schoonouders, ik kom er graag en de kinderen ook!

Wat het voor ons gaat worden; er was een miscommunicatie in de vakantieweken. Met als gevolg dat manlief andere weken vrij is dan ik. Hopelijk is dat nog recht te trekken. Nadeel is wel dat het dan wel wordt in de week en weekend dat dreumes haar tweede verjaardag viert. Ach, scheelt ook weer een hoop gedoe aan visite etc. Als ze echt willen, zijn ze welkom op onze vakantiebestemming. Zo heb ik ook jaren mijn verjaardag gevierd en ik vond het heerlijk! Een ding is zeker, dit jaar gaan wij voor gemak en zo min mogelijk verrassingen.

Zijn jullie vakantieplannen al bekend? Hebben jullie wel eens een all-inclusive in Nederland overwogen?

sanguli, camping sanguli, camping spanje, campings spanje