’s Middags zag ik een verzoekje voorbij komen van Marguerita die op zoek was naar iemand om mee te gaan naar de lichtshow Africa by Light in Beekse Bergen. Nu had ik in het begin mijn twijfels, ja het klonk leuk maar is toch wel ver weg en in de decembermaand is het toch ook wel fijn om even een weekend rust te nemen. Maar ja de was was gevouwen, kerstkaarten verstuurd en er was opgeruimd. Dan is het toch wel even fijn om nog even een middag/avond weg te zijn. Op instagram had ik ook al wel wat gave foto’s voorbij zien komen en vorig jaar de Fisher Price dierentuin was ook wel erg leuk. Zogezegd zogedaan, tweelingbuggy achterin de auto, extra zitje achterin en klaar voor een gezellig meidenuitstapje. De dochters van Marguerita zijn net zo oud als onze dochter en dat klikte erg goed onderling. De dames hadden het prima naar hun zin zodat we ondertussen leuke foto’s konden maken.

Lees ook: Noord-Brabant met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Uitjes Kerstvakantie 2018; Van schaatsbaan en festival tot winter circus en on ice
Lees ook: Leukste dierentuinen met kinderen in Nederland, ook met speeltuin voor peuters en kleuters!

Vorig jaar in de winter werd Africa by Light voor het eerst georganiseerd en was het een groot succes. In de winter of als het donker is, is de dierentuin toch een minder populair uitstapje. Dit is toch echt wel een absolute aanrader en maakt het zeer aantrekkelijk. Als het wat frisser is kan je je daar tenslotte ook tegen kleden. Daarom dat het dit jaar in de herhaling ging.

Fantasy Square

Africa by light - Safaripark Beekse Bergen - Mamaliefde.nl

Voordat je de wandeling gaat maken kan je het winterplein bezoeken. Hier vind je de schaatsbaan met schaatsverhuur met daarnaast een fijne verwarmde tent met terras waar je even kan zitten. Hier is om 17.45u een show met een ijsprinses, en Frozenmuziek, die samen met de kinderen gaat dansen en de lichtjes ontsteekt in het park. Natuurlijk mogen de kinderen ook even met haar op de foto op de troon. Buiten vind je de nodige besneeuwde kerstbomen, sneeuwpoppen maar ook oliedrums met een vuurtje om bij op te warmen. Er zijn ook diverse winterse eetstalletjes voor de nodige versnaperingen. Aan het einde van de avond is dit ook het decor van een lasershow die geprojecteerd wordt op de bomen met spectaculair effect en dramatische muziek. Absoluut een aanrader dus.

Op tweederde van de wandeling vind je een tweede plein met wat eetkraampjes. Hier kan je terecht voor een patatje met snack, wat warms te drinken, hotdogs of wat lampjes. Heel leuk is dat hier ook een klein podium is met een paar rangers en een olifant die de kinderen vermaken. Of een duo dat Afrikaanse muziek ten gehore brengt en je al van een afstandje hoort. Het had gemiezerd dus was een deel van het terras nat, maar gelukkig was er ook een overdekt terras met picknicktafels en dekens zodat je lekker wam kon zitten. Ook stonden er vuurkorven waar natuurlijk de lange stokken met marsmallows niet ontbraken.

Africa by Light

Fantasy

Africa