Natuurlijk is het heel erg leuk om zelf een adventskalender te maken. Maar ja je hebt niet altijd evenveel tijd en dan is een adventskalender met kleine speelgoedcadeautjes toch ook wel heel erg leuk. Een heel praktische ontwikkeling die overkomt uit Engeland, waar de adventskalender ontzettend populair is. Hier in Nederland is dat toch minder vanwege het Sinterklaasfeest. Toch kiezen veel gezinnen ervoor om af te tellen tot Kerst. Nu worden de beauty-adventskalenders zoals die van The Body Shop steeds bekender en is dat natuurlijk geweldig om te krijgen. Maar er zijn er ook heel veel door speelgoedmerken ontwikkeld voor de kinderen. Die van Lego en Playmobil zijn algemeen bekend, maar ook Schleich, Haba, Play-doh en SES hebben een eigen adventskalender!

Lees ook: Zelf een adventskalender maken & opdrachten om te vullen
Lees ook: De leukste activiteiten voor op de adventskalender

Lego adventskalender 2019 voor kinderen

Tegenwoordig zijn er heel veel varianten op deze aftelkalenders. De leukste vind ik nog wel deze van Lego. Nu moet ik eerlijk bekennen dat Kerstmis, en advent, voor mij niet draaien om cadeautjes. Maar als enorme fan van Lego maak ik hier graag een uitzondering voor. Onze dochter is pas 3,5 maar vindt zich soms al te groot voor Duplo. Daarom zijn we voorzichtig bezig om de verzameling Lego op te bouwen. Heeft ze straks een mooie verzameling om mee te spelen. Deze adventskalender is daardoor zeer welkom.

Voeg nieuwe, spannende dimensies toe aan jouw verzameling met de verrassingen uit de LEGO. Maak iedere dag een nieuw deurtje open om te zien wat daarachter verstopt zit. Met deze steentjes kan je zelf iets bouwen; een voertuig, gebouw of een minifiguur. Er zijn drie varianten te koop; Lego City, Star Wars en Lego Friends. De aanbevolen leeftijd en het exacte aantal onderdelen verschilt. Daarnaast zijn er ook nog sets van voorgaande jaren te koop. Is het een gebouw, een voertuig of misschien wel een splinternieuw minifiguur? Misschien zelfs de Kerstman? Daar kun je pas achter komen als je de deurtjes openmaakt, maar let op: iedere dag één! Met de vrolijk gekleurde bouwstenen van Lego kunnen kinderen een eigen wereld creëren.

In de adventskalender zitten 24 vakjes. Iedere dag mag je een deurtje openmaken en het zakje wat erachter zit, eruit halen. Volgens de ervaringen van anderen kan de inhoud heel erg wisselen, van poppetjes tot kleine bouwwerken. Voor de foto mocht ze het eerste vakje openmaken. Oké, ik zal eerlijk bekennen: ik heb het zelf gedaan en moest me echt bedwingen om ze niet allemaal open te maken. Of de zijkant om te zien wat er nog meer in zit. Op het deurtje staat de beschrijving om te gaan bouwen. In het eerste vakje zaten twee autootjes en afstandsbedieningen. Die passen mooi op het landschap dat aan de binnenkant van de deksel staat.

De Lego adventskalender is te koop in diverse varianten: Star Wars, City en Friends. Bouw je eigen stad met Lego City, maak kennis met de vijf hartsvriendinnen van Lego Friends of ga de ruimte in met Star Wars. De prijzen variëren per verpakking.

Hier vind je de nieuwste Lego City, Lego Friends en Star Wars adventskalender.

Playmobil adventskalender

De populaire adventskalenders van Playmobil maken het lange wachten op Kerstmis elk jaar weer extra plezierig. Elke kalender heeft kleine deurtjes waarachter leuke verrassingen zitten. Van Playmobil zijn er zeer veel verschillende adventskalenders te koop in een speciaal thema, voor jongens of meisjes en natuurlijk beide seksen. Zoals ridders, prinsessen en Kerstmis. En ook de prijzen verschillen. Alleen al de namen van de sets spreken natuurlijk ontzettend tot de verbeelding. Achter ieder deurtje zit een figuurtje of een accessoire die, als je ze allemaal hebt uitgepakt, een leuk speelparadijs zijn. In totaal zijn er 24 cadeautjes die een goede aanvulling zijn op een bestaande verzameling. Bij een aantal zitten er ook cadeautjes voor het kind zelf of een diorama waarin gespeeld kan worden.

Met Playmobil kunnen kinderen zich uitleven in verschillende rollenspellen en kunnen ze hun eigen wereld bedenken of naspelen. Playmobil bestaat sinds 1974 en is ondertussen een echte klassieker met een aantal verschillende speelwerelden. Onderling zijn ze echter prima met elkaar te combineren. De essentie van Playmobil zijn de speelfiguren van 7,5 cm groot met beweeglijke ledematen, handen met een grijpfunctie die bijpassende accessoires kunnen vasthouden en een rond, draaibaar hoofd met vrolijk gezicht. De speelsets zijn vermakelijk, stimuleren de oog-handcoördinatie en dragen bij tot de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden.

Hier koop je de Brandweer (2017), Koninklijk Schaatsfeest, Kerst op de boerderij, Verkleedfeestje, Op heterdaad betrapt, Paardenranch, Pirateneiland, Verjaardagsfeestje in feeënland, Kerstdagen (2017), Kerstavond met verlichte kerstboom, Brandweer, Kerstman met geschenkjes, Strijd om de Drakenschat, Prinsessenhuwelijk, Dinosaurusexpeditie, Museumroof, Draken, Keizerlijk riddertoernooi en Kerstmis.

Ze hebben trouwens ook kalenders van Playmobil 1, 2, 3 Kerst in het bos voor jongere kinderen en zelfs een Sinterklaas adventskalender!

Lees ook: Playmobil; Nieuw 2019, leukste sets, overzicht werelden en waarom zo populair?

Schleich adventskalender

Deze adventskalender zou mijn zoon helemaal geweldig vinden. Hij is dol op de dieren van Schleich; of dit nu dinosaurussen, boerderijdieren of andere dieren zijn. En hij is niet de enige, daarom dat Schleich zelf een adventskalender heeft ontwikkeld. Er zijn zelfs diverse varianten te koop met boerderijdieren, Bayala (elvenwereld) maar ook paarden en dinosaurussen. De schitterende Schleich Adventskalenders maken alle dierenliefhebbers blij met heel bijzondere cadeautjes: lieve dieren, allerlei toebehoren voor de verzorging en het voeren van de dieren, bijzondere extra’s en in het laatste vakje zit ook nog eens een exclusieve verrassing! In totaal zijn er 24 vakjes met 24 cadeautjes.

Het Duitse merk Schleich produceert de meest gedetailleerde figuurtjes om je compleet te omringen met jouw favoriete dieren of karakters. De fabrikant startte in 1950 met het ontwikkelen van de toen immens populaire figuren van The Muppet Show, de Smurfen en Snoopy. Daarna zijn er grote uitbreidingen geweest en heeft Schleich zijn assortiment verbreed naar vrijwel alle dieren die je kunt bedenken. Dankzij de jarenlange ervaring weten ze bij Schleich als geen ander hoe ze een dier of karakter zo natuurgetrouw kunnen namaken. Alle figuren worden met de hand geschilderd. De figuren zijn leuk om mee te spelen of als decoratie in je huis. Je kunt ze ook gebruiken als attributen in een modelwereld. Met Schleich creëer je de wereld in het klein.

Hier koop je de paarden adventskalender, Bayala elvenwereld, boerderijdieren, kerstmis op de boerderij en dinosauriërs adventskalender.

Creatief aftellen tot kerst

creatiefaftellen

Met dit boek heb je bijna alles wat je nodig hebt. Het is namelijk een adventskalender en doeboek in één. Aan de voorkant, op de kaft, vind je 25 raampjes, zodat je 1 december kunt beginnen en 25 december, Eerste Kerstdag, het laatste projectje maakt. Namelijk de 28 cm grote knikkende kerstman. Als je een raampje openmaakt, verschijnt er een pop-up met het knutselwerk van die dag. In het boek kun je vervolgens de uitleg vinden. Of het nu gaat om een lief vogeltje om te maken voor in de kerstboom, een kerstman of een rendier. Een projectje waarbij je naald en draad nodig hebt, of lekker creatief in de keuken aan de slag gaat om marshmallowsneeuwmannen te maken.

Achter in het boek zitten alle benodigde drukvormen, sjablonen en kaartonderdelen voor de meeste opdrachten. Halverwege vind je een overzicht van de eventuele extra benodigdheden per project uitgewerkt. Zo kun je de dag ervoor alvast het één en ander voorbereiden en klaarleggen. Bij veel opdrachten heb je toch nog wel wat meer materiaal nodig. Die je in de meeste huishoudens kunt vinden, of toch even wat boodschappen moet doen, zoals witte chocoladepastilles. De projecten in dit doeboek worden geadviseerd voor een leeftijd voor kinderen vanaf zes jaar, en bij sommige activiteiten is hulp nodig, zoals bij het bakken van koekjes. Met je kleuter kom je denk ik ook een heel eind.

Deze adventskalender koop je hier.

Woezel & Pip; Aftellen tot kerst

Vier splinternieuwe kerstverhalen inclusief adventkalender en kartonnen figuurtjes voor in de kerstboom. Het is bijna Kerstmis en dat betekent groot feest in de Tovertuin. Woezel en Pip versieren de boom met hun vriendjes en ze eten lekkere kerststol. Het kerstfeest dreigt een paar keer verstoord te worden als alle kerstversiering verdwijnt, de Wijze Varen ziek wordt en een sneeuwstorm de Tovertuin ondersneeuwt, maar Woezel en Pip bedenken samen met hun vriendjes overal een oplossing voor. Kerst in de Tovertuin is Superkerst! Met een echte adventkalender op het omslag, inclusief kartonnen figuurtjes voor in de kerstboom. Vier Kerstmis met Woezel & Pip! inclusief knutselvel met kartonnen figuurtjes voor in de kerstboom en recepten.

Meer informatie vind je hier.

Nickelodeon Paw Patrol adventskalender

Wordt iedere dag wakker met een nieuwe verrassing van Paw Patrol. Jouw vrienden hebben steeds een nieuw poppetje om mee te spelen!

Er is ook een variant speciaal met knutselspullen.

De adventskalenders vind je