4 Valentijnsactiviteiten en spelletjes

Vandaag is het Valentijnsdag. Gewoon een doordeweekse dag, waarop de kinderen naar school moeten. Of misschien heb je jongere kinderen die nog lekker thuis mogen blijven. Voor alle leeftijden ben ik op zoek gegaan naar een leuke activiteit. Of je nu de hele middag, of even een kwartiertje na het eten hebt.

Lees ook: Romantische uitjes / avondje uit voor Valentijnsdag samen met je partner 

1. Sensopatisch spel in Valentijn’s thema

Mini Valentijnchallenge: sensopatisch spelen met rijst - Mamaliefde

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik dit heb aangeboden. Ik heb een grote bak gevuld met roodgekleurd rijst en een andere bak met rozenblaadjes. Eventueel vul je dit aan met wat losse materialen zoals bakjes, of lepeltjes, een trechtertje waar heerlijk mee geëxperimenteerd kan worden en je dreumes kan er heerlijk van genieten.

2. Valentijn’s klei

Bereiding zelf klei maken - Mamaliefde

Mijn kinderen waren als peuter dol op kleien, het liefst doen ze dat de hele dag. Met huis-, tuin- en keukeningrediënten zoals bloem, zout en olie kan je eenvoudig zelf je eigen klei maken. Het recept om klei te maken vind je hier.

3. Valentijn op de lichtbak

Onlangs schreef ik een uitgebreide blog over activiteiten die je kan doen op de lichttafel. Hier in huis is het echt een groot succes, en ook op de peuterspeelzaal spelen ze er graag mee. In het kader van Valentijn heb ik een bakje gevuld met rozenblaadjes. Hier kunnen ze vrij mee spelen maar kan je ook gebruiken om patronen mee te leggen. Bijvoorbeeld door zelf een vorm van een hartje te maken. Of je kan oefenen met tellen, of verdelen door groepjes te maken. Ook hierbij kunnen extra bakjes een leuke toevoeging zijn.

4. Valentijn’s Bingo

Valentijns Bingo - Mamaliefde.nl

Voor de kinderen van onderbouwleeftijd vond ik deze Valentijns Bingo. Het is een heel handige printable met een complete set van kaarten die werkt met symbolen. Zo is dit ook goed te spelen met jongere broertjes en zusjes die nog niet kunnen lezen. Samen een spelletje spelen aan tafel is natuurlijk erg gezellig. De set heeft diverse kaarten die je kan gebruiken.

Nog meer inspiratie!

Naast deze activiteiten zijn er nog veel meer leuke ideeën en winacties voor Valentijnsdag. Neem daarvoor een kijkje bij:

 • Lotus Writings; Merel heeft een mannenpanel die ze één keer per maand aan het woord laat. Zij was wel nieuwsgierig naar wat zij nu echt van Valentijn vinden en willen.
 • Kreanimo; Ilse is enorm creatief en houdt van kunst. Zij ging op zoek naar de leukste kunst met hartjes om zelf ook met kinderen te maken.
 • Mama ABC; Sophie ging op zoek naar de leukste romantische uitjes om samen met je partner te doen.
 • Mama’s Liefste; Fleur heeft twee dochters en ging aan de slag om de mooiste Valentijnskapsels tevoorschijn te toveren. Waaronder met hartjes in vlechtvorm met een bijpassende winactie.
 • Marstyle; Marguerita voelt zich wat eenzaam en deelt daarom een mooie quote. Die past goed bij de dvd die ze vandaag weggeeft.
 • Volgmama; Nathalie ging op zoek naar de leukste kinderboekentips en deelt de top 10 in het thema liefde.

Ga jij nog iets leuks doen in het kader van Valentijn?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
4 leuke activiteiten en spelletjes in het kader van Valentijn en de liefde
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 6 )

 • Wat een leuke activiteiten heb je bedacht (en uitgevoerd) met je kinderen!

 • Wat een leuke ideetjes! Vooral de sensory bakken vallen hier bij de kinderen goed in de smaak.

 • Vooral het senseopathisch spelen ga ik eens uitproberen, lijkt me voor onze dreumes heel leuk. Zeker nu ze wat langer achter elkaar wil spelen.

  • Ik ben benieuwd, het voordeel hiervan is dat je heel eenvoudig met een materiaal kan beginnen en telkens iets kan toevoegen om zo de concentratie te verlengen.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top