De leukste activiteiten & cursussen voor Mama & Baby

Toen onze dochter nog jong was vonden we het erg leuk om samen allerlei activiteiten te ondernemen. Ik zat tenslotte toch werkloos thuis en hele dagen binnen zitten was niets voor mij. Dus dompelde ik me onder in de wereld met activiteiten en cursussen voor baby’s. Geloof me, er is echt heel veel keus! Wel vond ik het belangrijk dat het voornamelijk ging om het samen bezig zijn in plaats van het al aanwakkeren van muzikale talenten etc. Als ze ouder zijn wordt vanzelf duidelijk welk talent ze hebben gekregen. En ook al ben ik van mening dat je een talent niet ongebruikt moet laten, je hebt hem niet voor niets gekregen, zal ik nooit teveel pushen. Het moet wel leuk voor ze blijven. Zover is het gelukkig nog niet als ze zo jong zijn. Daarom heb ik een aantal activiteiten op een rijtje gezet om in het eerste jaar met je kind samen te ondernemen.

Lees ook: Uitstapjes met een baby; de leukste en betaalbare uitjes

Babyzwemmen

Tips voor als je gaat babyzwemmen - Mamaliefde.nl

Ik denk dat dit de meest bekende activiteit is voor ouders en kind. Na het zwangerschapszwemmen gezellig met je kind het water in. Vaak wacht je hiermee tot je baby acht weken is. Het advies is tot de eerste prikjes, maar dat heeft meer te maken met de leeftijd die je baby dan heeft in plaats van de prikjes. In het water zitten namelijk een hoop bacteriën waardoor je baby ziek kan worden. Zoek ook een zwembad op waar het water warm is en blijf bij je jonge baby niet te lang in het water.

Lees ook: Tips voor als je gaat zwemmen met je baby.

Babymassage

Shantala babymassage; tips en technieken - Mamaliefde.nl

Uiteindelijk zal je babymassage thuis gaan toepassen, maar om het aan te leren is het fijn om een cursus te volgen. Dit kan één op één of met een aantal andere stellen en baby’s. Zelf hebben we een korte cursus van drie ochtenden gedaan waarbij we iedere keer weer wat nieuws leerden. Je werkt met baby’s, die dorst hebben, slaperig zijn of willen huilen dus je bent soms meer bezig met je baby dan het opletten. Dan is het fijn als je wat documentatiemateriaal mee krijgt naar huis om dan verder te oefenen.

Lees ook: Shantala babymassage; Tips & Technieken

Muziek op Schoot

Muziek op schoot - Mamaliefde.nl Schoot

 

Vanaf vier / zes maanden kun je je kind meenemen naar Muziek op Schoot. De cursussen verschillen heel erg per docent, maar over het algemeen staat vrij ontdekken centraal. Er worden liedjes gezongen, bekend en onbekend, muziek geluisterd en gespeeld met materialen om te spelen met muziek en geluiden. Er gaat een wereld open voor deze kinderen.

Lees ook: Muziek op Schoot

Babygebaren

Baby gebaren - Mamaliefde.nl

Naast de standaard curussen babygebaren worden er ook ochtenden georganiseerd waarin je samen met je kindje aan de slag gaat met babygebaren. Vaak wordt er een boek voorgelezen en muziek afgespeeld waarbij er gebaren worden gemaakt. Zo leer je zelf als ouder wat nieuwe gebaren en wordt je kind hier laagdrempelig bekend mee gemaakt. Als het oudere kinderen ziet gebaren, zal het zelf ook sneller gebruik maken van gebaren.

Lees ook: Babygebaren met je kind

Babydans

Babydans met je baby in draagzak - Mamaliefde.nl

Dit heb ik maar één proefles gedaan, maar ik vond het geweldig om een keer mee te maken. Bij babydans zit je kind in een draagzak of draagdoek lekker dicht tegen je aan. Vervolgens gaat de muziek aan en ga je lekker bewegen. Het is dus een combinatie van lekker bewegen en bezig zijn met je kind. Geen excuus dus dat je niet kunt bewegen met je kind. Want geloof me, dit was een heel krachtige work-out. En dan moest ik na afloop ook nog eens met de fiets naar huis over een paar hoge bruggen heen… De oefeningen die we op de vloer deden waren ook echt gericht op de band met je kind.

Lees ook: Baby droomdans met je kind in een draagzak.
Lees ook: Ervaringen Get Started Program Sportcity; sporten om af te vallen.
Lees ook: Sporten tijdens de zwangerschap; Richtlijnen wat kan wel en wat wordt afgeraden

Mama Cafe

Mama Cafe - Mamaliefde.nl

Oké, misschien is dit vooral leuk voor mama’s, maar ook kinderen vinden het erg gezellig om zo naast elkaar te liggen. Zelf vond ik het erg belangrijk dat onze dochter zag dat ze niet het enige kindje op de wereld was. Natuurlijk is ze daar op die leeftijd nog niet bewust mee bezig, maar onbewust krijg je het toch mee. Zeker fijn als je kind niet naar de opvang gaat.

Lees ook: Mama Cafe

Baby Sensory

Baby sensory lessen - Mamaliefde.nl

Dit is een activiteit die ik zelf nooit heb uitgeprobeerd en dus vooral van horen zeggen heb. Dit is een vrij nieuw initiatief en biedt onder deze noemer diverse activiteiten. Baby Sensory bestaat uit honderden verschillende activiteiten als babygebarentaal, bewegen op muziek, waterspel, babymassage, poppenspel en gebruikt verschillende materialen zoals strandballen, zeepbellen, parachutes, veertjes, knuffels, handpoppen, muziekinstrumenten, boekjes, eigenlijk teveel om op te noemen. Alle activiteiten bieden inspiratie voor babyspel. Dit alles ondersteund door heerlijke liedjes.

Lees ook: Baby Sensory lessen

Tot slot de tip; er is heel veel te doen. Maar doe niet alles tegelijk. Kies bijvoorbeeld voor babyzwemmen en een andere activiteit die je afwisselt. Teveel prikkels voor je baby is ook niet goed.

Heb jij ook iets gedaan samen met je baby?

Bron afbeeldingen Shutterstock

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen met je baby? Deze tien curssussen kan je samen doen; van baby sensory, babygebaren, muziek op schoot, babyzwemmen etc. - Mamaliefde.nl

Summary
Review Date
Reviewed Item
Activiteiten baby & moeder; 10 curssusen
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 5 )

  • Wat leuk, dat babydans! Nog nooit voorbij zien komen zoiets. Ik ga wel wekelijks met onze dochter naar muziek op schoot, en mijn man gaat af en toe met haar naar babyzwemmen. Ze vindt het beide heerlijk. Babymassage had ik ook graag gedaan, maar helaas waren er te weinig deelnemers waardoor de cursus niet doorging. Hoe dan ook, het is inderdaad heerlijk om samen met je kindje aan dergelijke activiteiten deel te nemen!

  • Leuk hoor! Ik wil sowieso op babyzwemmen gaan met de kleine. Bij ons om de hoek zit een groot en nieuw zwembad, daar geven ze dat vast wel 🙂 Ik zie mezelf al lekker ronddobberen met een genietende kleine. Helemaal zin in!

  • Wij gingen af en toe zwemmen in een verwarmd bad, maar babyzwemmen was te duur voor ons. De oudste heeft 2 jaar op kleuterdans gezeten. Nu zit ze in groep 3 en zijn we aan het kijken welke sport ze wil gaan doen en of we dat kunnen betalen. Ook naar een open dag van een muziekschool geweest omdat ze erg muzikaal is en ze blijkt talent te hebben voor gitaar. Maar dat is voor ons echt onbetaalbaar.

  • Leuke dingetjes om te doen met de baby! Ik had mij voorgenomen om te gaan babyzwemmen tijdens mijn verlof maar uiteindelijk is het er helemaal niet van gekomen. Ik heb in ieder geval wel al de luiers gekocht dus binnenkort toch maar een keertje gaan doen. Babydans en muziek op schoot lijken mij erg leuk om te doen. Ga mij daar eens in verdiepen!

  • Weet iemand waar babydans wordt gehouden in Maastricht?

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top