Tijdens het opruimen van het huis kwam ik erachter dat er dingen zijn die we dubbel hebben, of meer dan dubbel. Die je koopt omdat je denkt dat het op is, maar dan ergens op een plek waar je het niet verwacht toch weer tevoorschijn tovert. Als je alles bij elkaar legt weet je tenminste weer wat er in huis is. Of ook wat niet. Zoals schoonmaaksponsjes, ik dacht dat ik die nog volop had. Maar na het opruimen van de kast met schoonmaakmiddelen bleek er nog maar één te zijn. En meer. Dus maakte ik een lijstje en ging ik op stap. Ik had een aantal van de boodschappen gerangschikt op winkels. We begonnen echter bij de Action en dat was maar goed ook want daarna was ik al bijna zo goed als klaar. Het werd wel weer eens tijd voor een nieuwe shoplog, dus als je nieuwsgierig bent naar wat ik allemaal heb gekocht kijk dan verder!

action shoplog

Eten

Action shoplog juli 2016 - Mamaliefde.nl

Wat je hier op de foto ziet is niet alles. Ik was zo slim om boodschappen te doen met kinderen en man, omdat die ook het een en ander nodig had. Het was aan het einde van de dag, dus waren ze best wel hangerig. Daarom kocht ik wat koekjes die ze mochten opeten en de foto dus niet gehaald hebben, manlief kocht ook een pak met Star Warschocolade omdat hij de volgende dag (op het moment dat ik deze foto’s maakte) een afspraak had met zijn vrienden. De Toblerone was voor mij, met nadruk op was, zoals je ziet is hij open en dat was omdat het even lastig delen was het laatste stukje en ik zoonlief daarom een stukje hiervan heb toegestopt. Drie keer raden wie het meeste van “mama’s chocolade” heeft opgegeten…

Daarnaast een pak met snoepjes, die in principe ook voor het uitstapje waren maar hij was vergeten en twee pakken pasta (gekocht bij de Xenos).

Huishoudelijk

Action shoplog juli 2016 - Mamaliefde.nl

Toevallig had ik een week eerder al de ‘grote boodschappen’ gedaan als het gaat om schoonmaakmiddelen bij de Action. Bij het opruimen kwam ik er echter achter dat er nog maar een schuursponsje was, de gele komen van de Action omdat de gekleurde (favoriet) op waren en de gekleurde kwam ik later tegen bij de So low. Verder een blauwe fles met schoonmaakmiddel voor de badkamer, die bewaar ik ook altijd op de badkamer. Een emmer met muurverf om wat plakvingers weg te werken. Ik had daarom gevraagd of manlief een kwast kon pakken, nu was er al discussie dat dat beter kon met een roller wat ik niet zag zitten vanwege de relatief kleine oppervlakte en de verfspatten. Dus kwam hij er met maar liefst vijf aanzetten… Twee vochtvreters komen van de So low, we hebben op de kinderkamers namelijk (nog) enkelglas en dan is dit wel erg fijn. De zakdoekjes waren ook op. De luchtverfrisser had ik al gehaald voor in de gang waar het heel muf kan ruiken als het regent (onze kruipruimte staat vol met water) en het toilet, maar nu ook eentje in de woonkamer. En haakjes voor de handdoeken in het toilet, die is er namelijk vanaf.

Verzorging

Action shoplog juli 2016 - Mamaliefde.nl

Toevallig liep ik langs het schap met haarspray en bedacht ik me op tijd dat ik al een paar keer ‘mis’ had gegrepen dus ging die meteen in het mandje. Ik ben groot fan van bruisballen, die hadden ze niet meer dus probeer ik nu deze hartvormige tabletten. Een nieuwe haarklem (die breken bij mij altijd af) en handzeep voor bij de wastafel. Die is namelijk bijna op en toen ik het zag bij de Action heb ik het meegenomen. Ik zocht ook nog een haarspeld maar die kon ik helaas nergens vinden.

Textiel

Action shoplog juli 2016 - Mamaliefde.nl

In het kader van de make-over wil ik weer wat meer kleur in de woonkamer brengen, deze superzachte bontachtige kussenhoezen helpen daar goed bij. Het was even zoeken naar de juiste kleur; van rood (in het vorige huis ben ik naar roze / goud gegaan wat wel erg subtiel was dus nu probeer ik groen/blauw. Ik had laatst bij de Hemarkt een matrashoes voor 9 euro gekocht wat ik een koopje vond, tot ik deze bij de Action voor 4,50 tegenkwam. Nu heb ik er dus twee voor hetzelfde bedrag… En een stapel handdoeken voor in de keuken omdat ik er daar toch minder van had dan verwacht.

Keuken

Action shoplog juli 2016 - Mamaliefde.nl

Om de een of andere reden raak ik altijd bakjes kwijt voor in de vriezer / koelkast. Bij de Ikea heb je ze in veel verschillende maten, waaronder een zeer klein maatje die ik eigenlijk nooit gebruik. Daarom nam ik deze mee, ideaal voor een overgebleven portie na het eten. Helaas sluiten ze niet altijd even goed. De plastic waterkan kon ik niet laten staan, maar heb ik stiekem toch wel spijt van omdat we al een soortgelijke waterkan hebben. Voor de snoepjes die ze krijgen op school en de lollies van de Chinees had ik altijd een ruimte vrij in de lade. Daar kunnen ze nu echter bij en nadat ik een paar keer verstopte snoeppapiertjes tegenkwam heb ik deze snoeppot gekocht die ze zelf niet open krijgen en ik hoger wegzet. Daarnaast een nieuwe verzameling schilmesjes voor het fruit, een pannenlikker (helaas niet bij de Action, dus bij de Xenos gekocht, en dan meteen twee), een setje met pollepels. Die vind ik altijd erg fijn, helaas hadden ze geen platte. En deze zeshoekige schaaltjes vond ik wel erg vrolijk. Ik had tenslotte ruimte over na het opruimen ;-)

Lees ook: Overzicht van top 10 populairste buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed

Action shoplog juli 2016 - Mamaliefde.nl

Dit keer heb ik opvallend weinig speelgoed gekocht. Ik zag de bellenblaas weer staan en kon hem toch niet laten staan. De vorige keer heb ik hem ‘kapot’ gemaakt toen ik de vloeistof eruit wilde gieten en deze in de ventilator kwam. Voor 4 euro proberen we het nog wel een keer. Het badje van vorig jaar heb ik weggegooid en voor twee euro is het hopen dat de zon weer gaat schijnen. Daarnaast heb ik laatst bij de Ikea een kruidentuintje gekocht en had ik nog zaadjes liggen, maar was de aarde op. Ik ben altijd groot fan van deze kokos gevriesdroogde aarde en de zaadjes ook want vijf van de zes zijn al goed aan het opkomen.

Kantoor

Action shoplog juli 2016 - Mamaliefde.nl

Tot slot had ik nog wat kantoorartikelen nodig. Bij de So low kocht ik ook strijkpapier waar manlief een mendelorion (star wars) T-shirt van heeft gemaakt, samen met een shirt van de Action. Dit wil ik binnenkort nog wel een keer proberen dus zal ik opnieuw kopen. Een tassel van de Xenos, bij de Action hadden ze helaas niet meer. Deze heb ik nu in de woonkamer hangen ook weer om er wat meer kleur in te brengen en de witte muur achter de eettafel op te vrolijken. Enveloppen en bubbelenveloppen, een pak printerpapier en batterijen zowel aa als aaa onder andere voor in de nachtlampjes van de kinderen.

Wat zijn jullie laatste aankopen bij de Action geweest?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)