Met de ingang van de vastentijd is ook Pasen in het vooruitzicht gekomen. Binnenkort is het dus tijd voor de paastakken en de overige versiering met haasjes en eieren. Bij de Action kun je al een maandje losgaan. Zodra het binnenkwam ben ik even binnen gewipt en heb de volgende items meegenomen waarbij ik mijn best heb gedaan me dit jaar een beetje in te houden. Deze hangen in een grote plastic zak te wachten tot het maart is, dit jaar valt Pasen wel heel erg vroeg.

Lees ook: Shoplog paasdecoratie Hemarkt Pasen

Lente Action

Action shoplog Valentijn - Mamaliefde.nl

Eerlijk gezegd verwacht ik nooit zoveel van vooraf ingepakte garlandes, ik had er ook ooit één gekocht bij de Xenos en die viel flink tegen. Voor deze prijs kon ik ze echter niet laten liggen. De kleurtjes wit, roze en goud passen leuk op de kamer van onze dochter. Echter moet ik ze nog steeds ophangen… De set om zelf een bloempot te maken leek me leuk als lenteactiviteit. Dat gaan we dus binnenkort doen, er staan nu krokussen op tafel en ze vinden het hoogst interessant dat er iedere dag weer nieuwe bloempjes uitkomen. Tot slot nam ik deze zak met marsmallowhartjes mee. Binnen een week had manlief hem opengemaakt en was hij op. Valentijn heeft hij dus niet gehaald.

Lees ook: Wat vieren we nu eigenlijk tijdens de Goede Week & Pasen?

Creatief Action

Action shoplog creatief - Mamaliefde.nl

De nagellak en glazen op deze foto hebben jullie al voorbij zien komen in een eerdere diy met de water marbling. Daarnaast kocht ik twee tubes met lijm voor de styrofoam klei. Tot slot kocht ik een set kwasten voor bij de verf die ik vorige week kocht. Nieuw, in ieder geval voor mij, zijn de pakketjes waarmee je oude waardeloze materialen kunt recyclen. Deze set is bijvoorbeeld om oude toiletrollen op te pimpen tot dieren. Ook een leuke lenteactiviteit.

Lees ook: De lekkerste recepten met eieren voor Pasen

Pasen

Action shoplog pasen - Mamaliefde.nl

Zoals ik al aangaf kwam ik met name ook voor de paasdecoratie en dat nam ik volop mee. Zo gingen er vilten stickers mee, een mozaïekboekje met knutselopdrachten en nog een kleurboek. Houten hangers voor in de paasboom om zelf te maken. Houten paaseieren aan een touwtje en witte eieren met een zwart dessin die je kan gebruiken om paaseieren te zoeken. Bakjes ook in het thema van Pasen. Twee groeieieren, waar ik erg benieuwd naar ben, en wat nepgras voor sensory play. In de bak met sensopatische materialen kwam ik van vorig jaar ook nog een zak met groen tegen dus dat combineert wel lekker. Tot slot nam ik deze balancerende paashaas met eieren mee als raamdecoratie.

Action shoplog pasen - Mamaliefde.nl

Niet meegenomen, maar wel als tip omdat ik de vorige keer veel vragen kreeg waar ik het had gekocht, zijn deze eiervervormers. Hier in huis zijn ze een grote hit, gewoon een ei koken, schillen, vijf minuutjes laten afkoelen in de houder en ze hebben een ander figuurtje gekregen.

Lees ook: De leukste uitjes en activiteiten om te doen met Pasen

Wanneer beginnen jullie met het ophangen van de paasdecoratie?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.