De action; ik ben er nog steeds niet over uit wat ik er van moet vinden. Aan de ene kant is het mijn redder in nood. Voor als ik weer eens iets kleins nodig heb. Grote kans dat ik het daar, of anders een alternatief, voor een betaalbare prijs kan vinden. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld doordat je je kinderen meeneemt, die van alles zien dat ze willen hebben. En zeg dan maar eens nee tegen een speeltelefoon van 0,59 cent ofzo… Het lijkt gewoon onmogelijk om met alleen datgene waarvoor je kwam thuis te komen. Afgelopen week was ik er zelfs twee keer; ik ging er een voor play zand. Aangezien ze het bij de een niet hadden ging ik zowaar met lege handen naar buiten. De volgende dag kwam ik in een ander filiaal met een winkelwagen vol bij de kassa aan. Daarvan vanmiddag een XL shoplog! Zijn de volgende puntjes ook zo herkenbaar?

Waarom ik niet met of zonder de action kan:

Voorheen zat de action niet in de stad. Dat vond ik helemaal niet erg, je gaat dan heel bewust met een specifiek doel naar een ander winkelcentrum omdat je iets nodig hebt. Voor de carnaval of de accessoires voor de bruiloft bijvoorbeeld. Tegenwoordig is de action overal te vinden, op meer dan 500 locaties. Ook in het dichtsbijzijnde overdekte winkelcentrum, dat ook nog eens op loopafstand ligt. Geen excuus meer nodig om er heen te gaan. Zelfs als ik even boodschappen ga doen, of bij de kruidvat luiers ga helen ‘moet’ ik hier gewoon even naar binnen. Ideaal is ook dat er eentje op Texel te vinden is. Perfect voor als je de handschoenen van je dochter thuis hebt laten liggen… En natuurlijk kan je de nieuwe snowboots, haarband, glitterverf dan niet laten liggen. Als je iets zoekt dat jouw action niet heeft is er vast wel eentje in de buurt met een ruimer aanbod.

Lees ook: Snowboots of moonboots voor kinderen en dames

Het is er zo goedkoop dat het vrijwel onmogelijk is om iets te laten liggen. Helaas zorgen een hoop kleine goedkope artikelen alsnog voor een volle boodschappenmand waarvoor je 40 of zelfs 60 euro afrekent. Niet iets wat je wekelijk zou moeten doen. Sterker nog, vaak haal je er gelijk maar 2 of 3 van. Voor de prijs hoef je het niet te laten liggen. Met als smoes voor jezelf dat je niet zo snel meer terug hoeft te gaan.

Als ik naar binnen ga neem ik vaak ook een winkelmandje mee. De kleine natuurlijk, niet die op wieltjes die nog dieper is. Met als ‘regel’ vol = vol. Dat werkt dus niet als je met een drammende peuter op stap bent die je daarom maar in een winkelwagentje zet. Dan past er een heleboel meer in en ga je met drie volle boodschappen tassen naar huis. Natuurlijk zit er ook speelgoed tussen, en voor het kleine broertje en nog een reserve, om de lieve vrede te bewaren en je toch nog even dat laatste gangpad mee kan nemen. Het speelgoed ligt vaak in het achterste gangpad, vaak ga ik daar toch gelijk na de knutselspullen heen ;-)

De kwaliteit van de producten is sterk wisselend. Er zijn producten waar je lange tijd mee vooruit kan en goed meegaan. Verbruiksvoorwerpen zoals schoonmaakmiddelen, verzorgingsmiddelen en knutselspullen. Maar helaas ook producten die vrij snel er doorheen gaan. Met name het speelgoed heeft hier last van heeft.

Het aanbod van de action is zo divers. Met de combinatie van een supermarkt en de action heb je eigenlijk alles wat je nodig zou hebben. Van (kleine) interieur veranderingen, nieuw servies, knutsel- en kantoorspullen, kleding, speelgoed en ook een beperkt aanbod van eten en drinken alles vind je hier.

Het aanbod is divers maar wisselt ook sterk. Als je denkt ergens voor te gaan is de kans groot dat het niet meer aanwezig is. En dan heb ik het niet alleen over de seizoensartikelen in verband met feestdagen. Ook de standaard producten kunnen zomaar uitverkocht zijn. Of dan kom je ergens voor, is het vak leeg, maar wordt die avond geleverd. Drie bezoekjes later is het vak nog steeds volledig leeg… Als je het dan uiteindelijk op een andere locatie gevonden hebt, is het daar natuurlijk weer verkrijgbaar. Het overkomt mij ook regelmatig dat ik bij anderen zie of hoor dat ze er iets gekocht hebben dat hier dan nog niet eens te verkrijgen is. Daar baal ik dan wel van. Aan de andere kant, scheelt het ook weer geld. Vaak ben ik na een tijdje toch vergeten wat ik wou hebben dus toch niet helemaal nodig ;-)

De klantvriendelijkheid valt soms ook wel eens tegen, of de kennis van de vakkenvullers. Als je iets vraagt omdat je het niet kan vinden moeten ze het eerst zelf ook aan iemand anders vragen. Dat is op zich best netjes. Of even opzoeken wanneer iets binnenkomt is ook teveel gevraagd. Het is er of niet. Een tussenvorm is er vaak niet.

De action wordt ook zeer goed bezocht, (lees het is er erg druk) er zijn sommige vestigingen waarvan je er van uit kan gaan dat je even doorbrengt in de rij. Laatst was ik er een keer rond etenstijd, nog nooit zo’n rustige action gezien. De schappen waren op dat moment ook redelijk gevuld. Ik wist niet wat mij overkwam. Vooral de schappen op de kledingafdeling, nog nooit zo netjes geweest. Normaal sla ik dat pad altijd over. Een paar keer een poging gedaan maar alles ligt zo door elkaar dat het onmogelijk is om het maatje te vinden dat je nodig hebt. Dan ga ik daarvoor liever naar een andere winkel.

De oplossing!

Ik kan niet wachten tot de action ook een online shop krijgt. Dat zou me heel veel ergernissen voorkomen zoals het per winkel wisselende aanbod. Lekker lui vanaf de bank. Scheelt ook gedoe tijdens het winkelen met de kinderen. Zo kwam ik laatst een moeder tegen in discussie met haar dochter over iets dat ze wou hebben. Terwijl ik verder liep hadden andere vrouwen commentaar op haar opvoedingstechnieken en was het haar eigen schuld. Dat vind ik altijd zo jammer, je weet nooit wat er aan vooraf gegaan is of hoe de situatie in elkaar zit.

Een andere oplossing heb ik ook al bedacht; van die apparaatjes die de barcodes scannen. Vooraf voer je een limiet in en zodra je dat hebt bereikt gaan de alarmbellen rinkelen en moet je verplicht eerst afrekenen. Scheelt ook in de rij bij de kassa. Als je toch meer nodig hebt moet je opnieuw naar binnen; wedden dat je je dan wel bedenkt?

Gaan jullie graag naar de action of lopen jullie daar liever in een grote boog omheen?