Fruit is gezond. Dat weet iedereen. Als je kinderen hebt weet je ook dat je het nog zo lief, leuk en aardig kan brengen. Maar als een dreumes nee zegt… Daarom vijf varianten op fruit, om toch de nodige vitaminen binnen te krijgen.

Lees ook: Voorbeelden van fruitspiesjes of regenboog groenten traktatie 

Appel

Fruit: appeltaart - mamaliefde

Bij appels moet ik altijd aan appeltaart denken. Heb ik zin, en voorbereidingstijd. Dan hol ik een appel leeg, snij de inhoud fijn, meng dit met wat suiker, kaneel en rozijnen. Dan met bladerdeeg er een roostertje over maken. Twintig minuten in de oven, en echte appeltaartjes!

Fruit: appel - mamaliefde

Als ik niet moeilijk wil doen snijdt ik de appels in partjes, en strooi daar wat kaneel en basterdsuiker overheen. En natuurlijk wat rozijntjes aan toevoegen.

Druiven

Fruit: druiven - mamaliefde

Een tijdje geleden heb ik al deze messy play met jullie gedeeld. Toen had ik snoepjes gebruikt. Natuurlijk is dit ook mogelijk met druiven, of ander fruit. Hiervoor kook je water, voeg je wat uitgelekte gelatineblaadjes aan toe. Dit laat je afkoelen in een bak waarin je ook fruit verstopt. Minimaal twee uur laten afkoelen en klaar.

Banaan

Fruit: banaan-eipannenkoekjes - mamaliefde

Een maandje geleden was dit helemaal een hype. Moest iedereen het maken. Paleo, suiker en gluten verantwoord etc. Belangrijkste; dreumes houdt van pannenkoeken. En deze geprakte banaan met ei gingen er als koekjes in!

Aardbeien

Fruit: aardbeien - mamaliefde

Aardbeien zijn mijn persoonlijke favoriet. Natuurlijk zijn ze al zoet van zichzelf, maar met een beetje extra basterdsuiker en een dot slagroom, al dan niet geserveerd op een wafel met warme chocola kan ik daar zo van genieten.

Fruit - yoghurtaardbeien - mamaliefde

Voor dreumes maak ik er yoghurt ijsjes van. Door yoghurt en een aardbei in een diepvriesblokjeslade in te vriezen.

Kiwi

Fruit: kiwi-ijsjes - mamaliefde

Bron

Ijsjes worden hier in huis zeer gewaardeerd. Ik kwam laatst een recept tegen waarbij ze een kiwi in plakjes hadden gesneden. Even in een suiker / citroensap oplossing hadden gelegd, aan beide kanten. Een stokje er in prikken, en dan invriezen. Ander fruit zoals aardbeien, banaan etc. is natuurlijk ook mogelijk. Of met een laagje chocolade of spikkeltjes… Ga ik van de zomer zeker uitproberen.

Citroen / Sinaasappel

Fruit: citroenwater - mamaliefde

Onze dreumes vind het niet altijd even leuk om water te drinken. Gelukkig is dit meestal geen probleem. Of ze wil geen fruit eten. Dan doe ik een aantal citroen of sinaasappelschijfjes in een beker, en bij warm weer ijsklontjes. En mevrouw is helemaal tevreden.

Mineolla

Fruit: Mineolla - mamaliefde

Bron

Op de blog van Mama’s Goud kwam ik dit recept tegen voor een fruitsmoothie. Het plan was dit gelijk te proberen, maar de plannen liepen anders. Toch wil ik het jullie niet onthouden. Ook dit is zeer geschikt voor als je kind moeite heeft met drinken.

Hoe gaan jullie kinderen om met het eten van fruit?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.