review: 4moms bounceroo - Mamaliefde

5x Handige baby musthaves

Vorige week schreef ik over de musthave die eigenlijk tot je standaard uitrusting in de luiertas zou moeten horen. Vandaag gaan we daar mee verder, namelijk met een reeks musthaves als je de zorg hebt voor een baby. Nu hebben we zelf geen baby meer, en ben ik ook niet zwanger. Wel zorg ik twee dagen in de week voor een oppasbaby. In onze woonkamer kom je dus nog wel een aantal items tegen die ik onmisbaar vind.

Lees ook: Compleet overzicht voor de baby & zwangerschaps uitzet

Hydrofiele doeken / zachte swaddles

Efteling - http://www.mamaliefde.nl

Ik ben enorm fan van hydrofiele doeken. Ik heb dan ook een kast vol liggen, veel meer dan de 6 of 12 die baby uitzetlijsten je voorschrijven. Ik gebruik ze overal voor. Ideaal om je baby lekker zacht af te drogen, als spuugdoekje of voor als je de fles / borst geeft tegen lekken en spugen. Bij borstvoeding ook handig voor een beetje privacy op openbare plekken. Oude doeken gooi ik niet weg, maar gebruik ik als dweil als er weer eens een beker over de vloer gaat. Neusjes snuiten. Iedere week draai ik dus wel een wasje met deze doeken. Mocht ik een derde krijgen dan wil ik ook zeker zo’n hele grote swaddle proberen. Lijkt me ideaal.

Een box

Baby in de box - Mamaliefde

Zeker met een dreumes en peuter in huis is een box een musthave. Op deze manier heeft de baby haar eigen ruimte waar ze veilig ligt. Door de spijlen kan ze wel de rest zien. Maar die kunnen er niet direct bij. Als er rustig gespeeld wordt is het ook ideaal om een speelkleed te hebben dat op de grond kan. Zelf ben ik enorm blij met mijn ronde box die je zo aan de kant schuift zodat je er ook goed onder en achter kan schoonmaken. In de box hangt er standaard een spiegel, een muziekmobiel en een babygym.

Sophie le Giraffe

Sophie is niet alleen hip en daarom ontzettend leuk om cadeau te geven / krijgen. Het kan ook enorm functioneel zijn. Zelf heb ik de bijtring van Sophie. Ideaal als er tandjes bij je baby beginnen door te komen. Het natuurlijke rubber is ook niet gevaarlijk voor je baby. En kan gewoon mee in de vaatwasser om weer schoon te worden.

Draagdoek / Draagzak

draagzak - Mamaliefde

Zeker als je meerdere kinderen hebt, of je een kind hebt dat veel last heeft van darmkrampjes of om een andere reden graag dicht bij je wil zijn is een draagdoek echt een must. Op die manier kan je je kindje dicht bij je dragen. En toch je armen vrij hebben om te gaan en staan waar je wilt. Het geeft ook veel rust tijdens slaaptijd, je kindje kan namelijk tenslotte rustig slapen ook als je even niet thuis bent.

Wipstoel / schommelstoel

review: 4moms bounceroo - Mamaliefde

Tot slot is een wipstoel ideaal. Zeker als je baby de leeftijd van vier / zes maanden bereikt en klaar is voor de eerste hapjes. Kan je baby toch een beetje rechtop zitten en de hapjes wegslikken. Een wipstoel is niet alleen handig voor de voeding, maar ook als je baby interesse begint te krijgen in wat er om haar heen gebeurd. Het kan dan rustig rondkijken. Daarom dat er ook steeds meer kinderstoelen zijn waar er een soort element op de kinderstoel geklikt kan worden wat wel iets weg heeft van een wipstoel. Bij onze eerste hadden we ook lange tijd een schommelstoel in de woonkamer staan. Ze wilde namelijk continu gewiegd worden, soms is het ook fijn om haar even niet in de draagzak te hebben. De schommelstoel diende tevens als wipstoel op hoogte. Daarin kwam ze heerlijk tot rust en kon ze ook prima slapen. Het nadeel is echter dat zo’n schommelstoel flink veel inneemt in de woonkamer.

Daarom was ik enorm blij was toen ik 4moms bounceroo ontving. 4Moms komt uit Amerika en zijn vier moeders die op basis van hun ervaringen en eigen expertise producten ontwikkelen die het leven met een baby veel makkelijker maken. Aan deze luxe wipstoel zie je deze ervaring duidelijk af. Zo is hij niet alleen prachtig vormgegeven in neutrale of juist frisse kleuren. Is de hoes er makkelijk af te halen zodat je hem kan uitwassen. Is de stoel makkelijk in elkaar te zetten als je hem plat opbergt. Bovenaan de stoel bevindt zich gelijk ook een speelboog met een kleine mobiel. Aan de ene kant met witte en zwarte illustraties die perfect zijn voor jonge kinderen en de andere kant met kleurtjes. De baby greep hier gelijk naar en was dus zeer populair. Ideaal vind ik ook dat de stoel zo ontzettend licht is. Zonder problemen haal ik de baby er uit en til ik met een hand de wipstoel naar een andere plek van de kamer.

Misschien vraag je je af waarom het de bounceroo heet? Niet alleen omdat je hem heel eenvoudig met je hand / voet kan laten bouncen om zo je baby te wiegen. Met een viertal aa-batterijen kan je gebruik maken van het mechaniek in de stoel en kiezen voor een van de drie functies in het menu. Namelijk wave, butterfly en heartbeat die de stoel rustig laten veren in een verschillend ritme. Het zijn drie knopjes; de aan / uit knop in het midden, aan de linkerkant het keuzemenu en rechts harder / zachter in drie standen. Deze wipstoel staat doordeweeks gewoon in de box (zorgt er gelijk voor dat er geen ruimte meer overblijft voor de poes) en als de baby er is op tafel, op de grond of mee naar buiten. Voor mij maakt het de zorg voor een baby een stuk eenvoudiger.

Wat is voor jullie een echte musthave?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top