5 gênante situaties met kinderen

Je kent het wel, van die situaties waar je liever niet in wilt komen. Dat als je er toch in zit je afvraagt, waarom gebeurt het altijd mij? Alsof je de enige bent en het schaamrood je op de kaken staat. En dan heb ik het niet over die spuugvlek achterop je schouder waar je pas aan het einde van de dag achterkomt. Nee, van die extreme situaties waarin je eerst even tot tien moet tellen om na te denken wat je nu het beste kan doen. Onlangs schreef ik al over mijn eigen blunder, dat ik in het water viel tijdens een dagje uit.

2015-10-06 18.17.34 (640x426)

Spugen in de auto, en dan sleutels vergeten

Zit je alleen in de auto met twee kinderen, niet zo heel bijzonder. Alleen is deze autorit twee uur, dat is toch wel iets minder. Afijn, bijna thuis, nog een half uur te gaan en dan sta je opeens in de file. Eenmaal stil hoor je geluiden achterin die je liever niet wilt horen. Je grijpt lukraak een trui en geeft die naar achteren om voor haar mond te vangen en het meeste op te vangen. In plaats van dat het allemaal in de autostoel terecht komt. Ben je eindelijk thuis, ben je de sleutels vergeten… Ondertussen is het al lang kinderbedtijd, dus dan maar improviseren en bij oma in bad en sleutels ophalen.

Stelen in de winkel

Gezellig boodschappen doen met je dreumes, die in de buggy zit. Nadat je klaar bent in de ene winkel (met vrij smalle gangpaden) ga je door naar de volgende. Als je dan in de rij staat bij de volgende winkel kom je er op eens achter dat je zoon al die tijd zo rustig zit omdat hij in de voorgaande winkel iets uit de stellingen heeft gegrepen en je dat niet gezien hebt. Dan schaam je je toch wel een beetje heel erg.

Dreumes niet mee naar huis

Ok, dit  is misschien wel een uitzondering in het rijtje. Typisch gedrag dat bij een dreumes hoort en dus ook veel vaker voorkomen. Dat je hem uiteindelijk onder je armen geklemd moet afvoeren onder luid gekrijs, omdat hij bijvoorbeeld veel liever blijft spelen op de peuterspeelzaal. Goed teken, maar fijn is anders.

Poepen in het zwembad

Poepen in bad is 1, dat is al smerig maar kwestie van afspoelen en badtijd is over. In een zwembad is het toch iets anders. Helemaal als je kind lekker aan het spelen is in het peuterbadje en jij erbij zit en je even bezighoudt met de ander. Tot je er door een andere moeder op gewezen wordt dat er het een en ander rond drijft. Gelukkig heb je een zwemluier aangetrokken en een tweede zwempak mee, maar toch.

Witte gordijnen kleurtje geven

Mooi hoor witte gordijnen in de woonkamer, die geven het net wat meer ruimtelijk gevoel. In de hoek staat echter ook de kindertafel. Waar heerlijk rustig aan gekleurd wordt. Misschien iets te rustig, als je dan kijkt zie je waarom. Niet alleen de tafel, stoelen, handen en gezicht hebben een kleurtje gekregen, ook de muur, het raam en de bank zijn meegenomen. Gelukkig is het meeste zo schoon, alleen op de witte muur blijft nog een gekleurde waas achter.

Heb jij ook wel eens zoiets meegemaakt dat je je er enorm voor schaamt?

Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

  • haha yup yup

    zo gaat onze jongste als we eens in een quick of zo zijn gewoon de tafeltjes af om mee te eten
    en vaak krijgt hij echt iets hé!
    Sofie onlangs geplaatst…Hoe het nu gaat op schoolMy Profile

    • Ja, is echt te smerig. Ook heel lang niet durven te delen, maar blijft je toch achtervolgen…

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.