10 dingen waar moeders aan denken als ze ’s nachts niet kunnen slapen

Je nachtrust is goud waard als moeder. Toch is direct in slaap vallen niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Of kan dit variëren van dag tot dag. Soms omdat er dingen zijn waar je aan denkt waardoor je wakker blijft liggen. Je kent het vast wel; dat je in je hoofd lijstjes maakt en inprent het niet te vergeten. En het natuurlijk de volgende kwijt bent als je het niet tijdig hebt opgeschreven. Maar waar denken moeders dan eigenlijk aan?

Wat moet er morgen in het lunchtrommeltje? Waarom is het vandaag niet opgegeten? Moet ik dan toch Bento proberen? Maar geen zin om kwartier eerder op te staan? En wat dan met het tien-uurtje? Waarom heb ik ook alweer voor een school gekozen die voor een gezonde keuze gaat?

Waarom wil zoonlief niet op de wc plassen? Moet ik hem vaker in zijn rompertje laten rondlopen? Is het mijn schuld en moet ik strenger zijn? Het wordt toch echt tijd voor zindelijkheidstraining? Of toch beter het gewoon even aankijken tot hij aangeeft er wél klaar voor te zijn?

Rotvlieg vlieg op! Waar ben je? Ga iemand anders lastig vallen!

Waarom slaap ik nog niet? Het is donker? En het is stil, zelfs manlief snurkt niet! Over 5 uurtjes gaat alweer de wekker… En ik heb morgen al zo’n drukke dag! Waarom ook altijd als de wekker vroeg gaat?

Oh wacht, die afspraak, wanneer was dat ook alweer? Waarvan was het ook alweer? Morgen niet vergeten op de kalender te zetten? Maar dat valt samen met die afspraak. Maar zij wil niet afgezegd worden? Maar ander is interessanter? Wat zal ik kiezen? Of wat moet ik eigenlijk kiezen?

Internet is echt drama, is het niet beter om over te stappen? Maar we zijn net overgestapt? In februari niet vergeten weer over te stappen van energieleverancier. Scheelt weer geld. En hoe zit het met de telefoonmaatschappij, toch overstappen naar T-Mobile?

Wat zijn mijn doelen eigenlijk voor volgend jaar? Misschien nog een beetje vroeg? Nee, kan je nooit te vroeg mee zijn. Wat wil ik eigenlijk? Waarom zou ik doelen stellen? Wat waren mijn doelen van dit jaar? Oh wacht, had ik dit jaar niet bedacht dat ik geen doelen zou stellen? Eigenlijk bevalt me dat wel.

Wat moet ik morgen aan? Alles zit nog in de wasmachine. Wanneer heb ik tijd om was te vouwen? Die was ligt er al een week.

En zo gaat het de halve nacht door…

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 2 )

  • Ik neem aan dat je dit ook direct even hebt uitgetypt die nacht. Je lag toch wakker……

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.