Regelmatig krijg ik vragen rondom het bloggen. Van kleine dingetjes tot en met vragen over WordPress, seo of samenwerkingen. Daarom leek het me handig om een aantal van deze vragen te bundelen zodat meer bloggers wat hebben aan de antwoorden.

Lees ook: Alles wat je wilt weten om van bloggen je werk te maken en geld verdienen met bloggen
Lees ook: Pinterest tips voor bloggers; in 5 stappen van 100 naar 1000 bezoekers per dag
Lees ook: Blogtips: Hoe kom ik aan samenwerkingen?

Inspiratieloos of writers block

Even geen idee meer waar je over moet schrijven? Een bekend verschijnsel, heeft iedereen wel eens een keer last van. Scroll dan eens door een rss-feed zoals bloglovin op zoek naar interessante onderwerpen. Grote kans dat je dan wel iets tegenkomt wat ook op jouw blog past. Laat je vooral inspireren door de inhoud van de andere blog.

Wil je iets wat veel discussie uitlokt; ga dan vooral schrijven over de voordelen van inenten, waarom ergonomisch dragen onzin is, flesvoeding net zo goed is als borstvoeding of dat eieren de ongesteldheid zijn van een kip.

Privacy

Privacy is een gevoelig onderwerp want waar leg je de grens? Wel of geen foto’s van de kinderen, namen, achternamen, woonplaats delen? Je moet tenslotte wel als ondernemer je woonadres op je website vermelden, wel zo handig om perspakketten te ontvangen. Maar het is ook heel fijn om bepaalde dingen te delen, dat levert dan veel herkenbaarheid op bij andere moeders. Daarnaast ben je taboedoorbrekend dus zal het meer interactie scoren op Facebook.

Hoger scoren in Google

Wil je graag hoog scoren in Google? Kies dan een paar keywords uit waar je graag op wilt scoren. Bij voorkeur zo algemeen en breed mogelijk zoals ‘t-shirts’ zodat je potentieel een heel breed publiek kan bereiken. Vul bij yoast het zoekwoord in zodat er groene bolletjes ontstaan en vergeet vooral niet om in iedere alinea het zoekwoord te verwerken om zo hoog mogelijk te eindigen in Google op dat zoekwoord. Dus in titel, subtitels, tags van afbeeldingen en in de tekst.

Linkbuilding

Wil je hoog scoren in Google, dan is linkbuilding erg belangrijk. Het lijkt misschien lastig om aan links te komen, maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn veel startpagina’s, startkabels en meer van dat soort overzichtpagina’s vol met linkjes waar jij ook makkelijk je linkje aan kan toevoegen. Soms staat daar iets tegenover zoals het plaatsen van een andere url. Bij een linkruil wissel je de linkjes uit en worden beide partijen daar beter van.

Lees ook; Blogtips; alles over beginnen met bloggen tot geld verdienen

Spammen op Facebook

Wil je graag meer bereik op Facebook; spam dan overal waar je kan je blog of Facebookpost. Niet alleen in bloggersgroepen, maar ook zoveel mogelijk ‘inhoudelijke’ groepen of de pagina’s van andere bloggers. Onderaan actieve topics van grote pagina’s spammen helpt ook, bijvoorbeeld met een shoplog op de website van die winkel of bij een bepaalde actualiteit onder het betreffende nieuwsbericht van nieuwssites.

Volgen en ontvolgen op Instagram

Er zijn diverse methodes om te groeien op Instagram; een van de meest snelle methodes is door andere mensen te volgen. Als ze je niet volgen, ontvolg je ze weer na een week. Anders laat je ze even staan en ontvolg je ze op een later moment.

Duurt dit te lang dan kan je ook volgers kopen, er zijn diverse websites waar dat kan. Vergeet echter niet om als je volgers koopt vervolgens ook likes te kopen, anders valt het heel erg op en schiet je verhouding omlaag.

Banners op je blog

Wil je graag geld verdienen met je blog? Plaats je site dan vooral vol met banners. Je krijgt dan betaald per pageview en per click of lead. Hoe groter en opvallender de banner, denk bijvoorbeeld aan een site-take-over hoe hoger de vergoeding en hoe groter de kans op een click en dus nog meer inkomsten.

Persberichten

Krijg je een persbericht? Super! Vind je het zelf interessant of interessant voor je lezers, neem hem dan vooral over op je blog. Vergeet niet onderaan de melding persbericht mee te kopiëren. Je lezers zullen het heel erg waarderen dat je de moeite neemt om deze informatie met hen te delen zodat zij er ook profijt van kunnen hebben.

Netwerken via Twitter en Instagram

Wil je graag een samenwerking, barter deal of persreisje maken? Twitter en Instagram zijn jullie vrienden. Vraag vooral regelmatig wat je graag wil, gebruik de nodige hashtags zoals #durftevragen of tag het bedrijf waar je graag mee wil samenwerken. Na een paar keer zijn ze misschien wel bereid om met je samen te werken, ze zien tenslotte dat je gemotiveerd bent en gratis reclame voor ze maakt!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.