1 april grappen 2017 - Mamaliefde.nl

De leukste 1 april-grappen van 2017

Het is vandaag weer 1 april; tijd om grappen en grollen uit te halen. Nu ben ik zelf een weekendje weg met een aantal bloggers, dus ik ben benieuwd. Het leuke is dat niet alleen mensen onderling of nieuwsprogramma’s grappen bedenken, ook steeds meer bedrijven komen met opmerkelijke persberichten. Dat je eerste denkt ‘hoe dan’ en dan meteen daarna denkt, dit is zo opmerkelijk dit moet wel een 1 april-grap zijn. Hieronder deel ik de leukste en opmerkelijkste grappen die ik dit jaar ben tegengekomen (of waarvan ik hoop / verwacht dat het om een grap gaat);

AH-moestuintje met zoethoutwortelplant met dropjes


Vandaag heeft de AH een speciaal moestuintje in de aanbieding; namelijk de zoethoutwortelplant. Die, als je hem goed verzorgt, geen vruchten geeft maar dropjes. Daar houden de meeste mensen wel van. Heel leuk bedacht en ik vraag me af hoeveel mensen er vandaag bij de Albert Heijn om hebben gevraagd.

Heel Holland Bakt geurkastje


Merel kwam met deze 1 april-grap; een Heel Holland Bakt-geurkastje. Dit zou een nieuw experiment zijn van omroep Max om de geur van het programma bij de deelnemers thuis te brengen. Zou me niet verbazen als dat ooit in de toekomst echt gebeurt, dat tv niet alleen beeld en geluid is maar ook andere zintuigen prikkelt. Maar op dit moment klinkt deze winactie met proef toch meer als een 1 april-grap.

Gamma-geurverf van Zwitsal


Als we het dan toch hebben over geurtjes.. Ook Gamma komt met een nieuwe product; namelijk muurverf met een geurtje! En tja, als je dan toch voor een geurtje gaat in de babykamer om je baby tot rust te laten komen, wat is er dan fijner dan de traditionele Zwitsal geur? Daarom komt Gamma met een geurverf met Zwitsalgeur!

3% alcohol in bier


De Nederlandse regering pleit er al langer voor dat de alcoholconsumptie sterk verminderd moet worden, neem als voorbeeld het opschroeven van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar. Deze week kondigden de grote Nederlandse brouwers aan dat zij overstappen naar een standaard alcoholpercentage van 3 procent in hun pils. Het betreft hierbij alle pilseners van de grote brouwers: bijvoorbeeld Heineken, Bavaria en Hertog Jan.

Sport-bh voor mannen van Hunkemöller


Tja, als je als mannen echte man boobs hebt moet je ze natuurlijk ook goed ondersteunen als je in de gym bent. Daarom komt Hunkemöller met de enige echte sport-bh voor mannen! Cadeautje voor Vaderdag?

Prosecco-nagellak van Groupon


Naast geurtjes hebben we ook de speciale smaakjes. Speciaal voor moederdag komt Groupon met een nieuwe soort nagellak; namelijk gemaakt met echte prosecco. Deze nagellak ziet er niet alleen vrolijk uit, maar is ook nog eens eetbaar. Lekker op je nagels sabbelen dus als je je verveelt 😉

Hema rookworstvlaai


Vanaf dit weekend verkrijgbaar; de Hema rookworstvlaai gemaakt met deeg, hotdogsaus, plakjes rookworst, een korst van deeg en afgewerkt met sesamzaad. Voor de absolute liefhebbers van deze rookworst!

Belvilla betalen per minuut


Niet alleen in bepaalde delen in Amsterdam, maar ook op vakantie wordt het betalen per minuut voor de faciliteiten die je gebruikt. In mei met een pilot waarin 50 vakantiehuizen worden uitgerust met sensoren. Deze registreren van welke faciliteiten gasten gebruik maken. Na verblijf krijgen gasten een rekening met daarop een overzicht van het aantal minuten dat zij gebruik hebben gemaakt van bijvoorbeeld het zwembad, de sauna, de barbecue en het sanitair. De huidige standaard huurprijs wordt verlaagd tot 40%. Het overige deel is variabel en afhankelijk van verbruik. Dit is tenslotte één van de trends op dit moment.

Verkeersbord voor laagstaande zon van Veilig Verkeer Nederland


Laagstaande zon zorgt voor 20% meer ongelukken. Veilig Verkeer Nederland introduceert daarom vanaf dinsdag 28 maart een nieuw verkeersbord om te waarschuwen voor laagstaande zon. Het bord wordt onder nummer RVV J40 per direct toegevoegd aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.

Buitenspelen 2.0 app van Lobbes


Vanaf een bepaalde leeftijd willen kinderen niet meer buitenspelen, maar zitten ze liever achter hun app. Dan blijven er twee oplossingen over; of je stimuleert ze om buiten te spelen of je haalt buiten naar binnen. Met dank aan de virtual reality technologie waarmee je kinderen het gevoel geeft dat ze buiten zijn en diverse activiteiten doen.

Alles is lekkerder met chocomel


Alles is lekkerder met chocomel is de slogan en daar gaan ze nu wel heel erg ver in 😉

E-bike voor kinderen


En dit is toch wel de topper. Toen ik het persbericht kreeg had ik echt zoiets van ‘what’? Kinderen tot 12 jaar op een e-bike dat kan niet. Zogenaamd om dan meer tijd te besparen wat je kan gebruiken voor quality time, minder stress in de ochtendspits. Hij zou 25 km per uur gaan en geen probleem zijn voor kinderen omdat die zich makkelijk aanpassen. Nadat ik mijn ‘dit kan toch niet’ had geuit tegen andere bloggers had ik zoiets van zou dit iets te maken hebben met 1 april? Dat kan toch niet anders?

Met dank aan Marguerita, Charlotte, Merel en Fleur die me hebben gewezen op de leukste grappen.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 3 )

  • Zeemeerminstaarten verkoopt vandaag slangenstaarten!

  • Ik vind die van Dirk ook wel grappig. Contactloos betalen bij je winkelwagentje 😀

  • Jammer van die geurverf van de gamma, zou dat toch wel graag hebben geroken als ik elke keer een kamer in kwam 😉 De rest van de grappen vind ik ook super. Vooral ook die van de AH en het dropplantje….geniaal!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top