1 april grappen voor kinderen

Veel kinderen vinden 1 april altijd een leuke feestdag. Een dag waarop je de ander eens heerlijk voor de gek kan zetten. Vandaag tien, in mijn ogen, leuke grappen om als moeder met je kinderen uit te halen. Grappen waar je kind ook om kan lachen. Voor een hele dag lol!

1 april grappen voor kinderen- Mamaliefde

1. Wekker alarm

Er zijn twee varianten van deze grap; 1 is de wekkers een uur eerder laten afgaan. Hoe lang duurt het voor ze hier achterkomen? Levert wel een uurtje extra spelen op. Of een aantal wekkers vijf minuten na elkaar laten afgaan en verstoppen over de hele kamer. Zo is een bevriend echtpaar ooit eens verrast tijdens hun huwelijksnacht.

2. Aankleedchaos

Een grap die je bij wat oudere kinderen kan uithalen als ze zelf hun kleding mogen uitzoeken. Of bij je man. Opnieuw de kastjes indelen, zodat hij niets meer kan vinden. Niet aan te raden bij een ochtendhumeur, haast of heel vroeg moeten opstaan. Natuurlijk kan je ook de traditionele grappen uithalen om iets in de schoenen van je kind verstoppen, of de veters aan elkaar knopen.

3a. Ontbijt: verkleurde melk

Wat blauwe kleurstof in de melk toevoegen. Bij het ontbijt komt er dan opeens blauwe melk uit het pak!

3b. Nog een ontbijtgrap; gekrompen ontbijt

Een mini ontbijtje serveren in de vorm van een klein eitje op een snackbroodje! Of yoghurt met mini blokjes fruit en een paar ronde cereals die doorgaan voor een bagle.

4. Naar de wc

Iedereen moet wel een keertje naar de wc. Maar wat als er dan een tape omzit met waarschuwing (bij de bouwmarkt te verkrijgen). De plastic folie onder het zitoppervlakte zullen we maar niet doen, aangezien de kans zeer groot is dat je dat waarschijnlijk zelf moet opruimen. Ook leuk; een bordje met ‘pas geverfd’ meenemen en in het park op een bankje plakken!

5. Wie het vind mag het houden

Voor de deur een geldmunstuk laten ‘vallen’. Als de kinderen hem willen oppakken blijkt hij vastgelijmd te zitten! (of de truc met het touwtje)

6. Appelsap drinken

Maar dan wat gelatine aan toevoegen. Als de kinderen aan tafel zitten deel je de glazen uit, zie de verbazing op hun gezicht als er geen druppel uit komt! Nog een gelatine grap; in een rietje gelatine laten opstijven. Als je deze er uit haalt heb je een soort wormen. Bij wat warmer weer kan je zelf ijsblokjes maken met iets er in, een speelgoedje, of nepvlieg. Hoe lang duurt het voordat ze dit doorhebben?

7. Telegram sms

Als de (oudere) kinderen na school gaan spelen bij een vriendje ze een sms-je sturen met een vraag. In plaats van dat het bericht in 1 keer aankomt iedere keer een woord. Ook leuk voor kinderen die leren lezen en schrijven om op een aantal plekken een woord te schrijven op een memoblaadje, dat ze dan moeten gaan zoeken om de zin compleet te maken. Of op een wc-rol, en die opnieuw oprollen.

8a. Dinner sushi time

Vandaag staat er sushi op het menu. Maar niet zomaar. De sushi is namelijk gemaakt van een rijstbar en omwikkeld door een grote zure mat.

8b. Een hartig toetje

Aan het einde van de dag, als iedereen denkt dat de dag er op zit. De kinderen verrassen met een ijstoetje. Surprise; in plaats van roomijs is het aardappelpuree! Variant op de dop van de zoutpot losschroeven of zout in de suikerpot.

9. Tanden poetsen

Als de kinderen hun tanden willen poetsen komt er opeens niets uit de tube. Dus zullen ze iets harder knijpen. Dan schiet er opeens een rozijntje uit met een deel van de tandpasta. Alleen aan te bevelen als ze nog niet omgekleed zijn, en toch nog het bad in moeten!

10. Bedtijd

Als de kinderen na deze dag naar bed gaan passen ze niet in bed. Ohoh! Dit doe je door een laken onder het dekbed na een twintig centimeter terug te slaan zodat ze niet verder ingestopt kunnen worden. Natuurlijk moet je partner die avond de kinderen naar bed brengen. Wie heeft er dan het meeste lol, jij, de kinderen of je partner?

Nog eentje dan, omdat het zo leuk is. De lekke waterfles; Prik kleine gaatjes in een waterfles. Als je deze neerzet en even wacht stopt het water met stromen (lang leve viscositeit). Vervolgens het plasje schoonvegen, natuurlijk wel de fles laten staan. En dan wachten tot iemand de fles oppakt; hij / zij wordt verrast met een koude douche.

Weten jullie nog een leuke prank voor jullie kinderen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 10 )

 • Haha leuke tips voor geintjes 😉
  Ik moet vanmiddag nog werken met kids, dus ben benieuwd 😛

 • HAhahah heel leuk! Wij doen (hopelijk) niet aan 1 april en ik hoop dat ik niet in grappen intrapt.

  • Vooral met wat oudere / basisschoolkinderen is dit erg leuk. Ik kan hier wel wat doen, maar dat begrijpt ze toch niet.

 • wahahaha
  Mijn favoriet blijft in het koffieautomaat de melk en chocolademelk om wisselen…

 • Mijn vriend en ik vieren ons jubileum altijd op 1 april, omdat meneer deze datum tenminste kon onthouden (!). Geen grap!
  O ja, ben zelf wel in een 1 april grap getrapt; even tijdens het Editie NL weerbericht, over dat er in het weekend winter aan kwam. Ik dacht neeeeee. Twee tellen (of wat meer) later; oh wacht.. het is 1 april hè…

  • Dat is wel handig 😉 Net op het nieuws ook, dat schoolkinderen moeten betalen voor het wc-bezoek. Dacht gelijk, ohja 1 april. Maar waren gewoon kinderen, ouders, schoolbestuur en zelfs politici die er in waren getrapt. Maar, winter in aantocht is een goede. Verwacht je stiekem ook nog gewoon.

 • Ik mis als juf het ouderwetse krijtbord; Tussen de gewone krijtjes legde ik een snoepkrijtje neer (Ik wist natuurlijk welke het was). Tijdens de uitleg op het bord, stak ik dan ineens dat krijtje in mijn mond. De blikken die ik daarop kreeg waren onbetaalnaar! Natuurlijk kregen de kinderen aan het einde van de les ook een krijtje.

 • Die grap van de tandpasta heb ik een keer met mijn vader uitgehaald, vijf jaar geleden, dat was erg grappig 😉 Er zitten leuke grappen tussen, een paar ga ik wel uithalen vrijdag, bedankt!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top