In de lente steken steeds meer bloemen hun kopje boven de grond, super leuk om daar met peuters en kleuters op in te spelen en vrolijke kunstwerkjes te maken. Een bosje bloemen knutselen is natuurlijk ook erg leuk om cadeau te geven voor moederdag! Zo kan je vrolijke tulpen, bloemen, hartjesvliegers en vogels vouwen van papier. Naast het vouwen, kan je ook goed met een schaar oefenen. Dit zijn allebei goede oefeningen voor kleuters om de fijne motoriek te oefenen.

Bloemen knutselen

Bloemen houden van mensen zegt de reclame en het is ook echt waar. Een bosje bloemen maakt iedereen blij. Jong en oud! Kinderen zijn al vanaf het moment dat ze kunnen lopen in de ban van bloemen. Bij veel speeltuintjes zijn ook vaak madeliefjes en paardenbloemen te vinden om te plukken voor papa of mama. En wie heeft er geen pluisjes weggeblazen van een uitgebloeide paardenbloem? Als je naar een jarige op visite gaat en je hebt geen cadeautje dan wordt er ook al snel een bosje bloemen meegebracht om maar niet met lege handen aan te komen.

Een bos bloemen kan iemand veel vertellen. Je kunt er iemand mee feliciteren, geluk wensen, de liefde verklaren, excuus aanbieden, zeggen dat je iemand mist, beterschap wensen. Maar waarom maak je het niet nóg persoonlijker, waarom knutsel je zelf geen mooi boeket en stuur je dat op? Nu de kinderen toch thuis zitten, heb je waarschijnlijk nog wel tijd over om lekker een middag bloemen knutselen. Zoek dus snel scharen, lijm, verf, en gekleurd papier op in huis en kijk hieronder wat je zoal kunt maken.

Roos knutselen

Of eigenlijk misschien meer rollen; hiervoor heb je een rond papiertje nodig, waar je vervolgens een hele lange ‘draad’ van knipt om vervolgens op te rollen tot een roosje.

De beschrijving vind je hier en hier op youtube.

Bloemen van stroken papier

Van de smalle strookjes, of een gekleurd vel dat je in stroken knipt maak je deze vrolijke bloemen knutselen. Deze bindt je in lussen bij elkaar tot je genoeg hebt om hem helemaal rond te maken. Vervolgens een stipje over het hart van de bloem en klaar.

De beschrijving vind je hier.

Grote crêpepapier knutselen

Van crêpepapier kan je deze enorme bloem knutselen van crêpepapier. Hiervoor knip je strookjes crêpepapier met een soort kartelrandje waarna je hem vouwt tot een bloem.

De beschrijving vind je hier.

Bloem van bierdopjes

Ook met kosteloze materialen kan je lekker aan de slag. Van deze bierdopjes maak je bijvoorbeeld vrolijke bloemen knutselen!

De beschrijving vind je hier.

Hand & voet bloemen

Niet alleen handjes, maar ook de voetjes worden gebruikt om deze voetjes te knutselen. Ideaal voor de allerjongste kinderen en baby’s.

Zonnebloem vouwen