Skip to Content

Binnenspeeltuin; de leukste en grootste indoor speeltuinen per provincie

Binnenspeeltuin; de leukste en grootste indoor speeltuinen per provincie

Ooit was het een uniek dagje uit: een speelparadijs binnen! Door het grote succes zijn ze nu echter op héél véél plekken te vinden. Gelukkig maar, want ook al is het allang niet meer een uniek iets, het blijft een favoriet uitje voor de kinderen.

Volop spelen, ongeacht of het slecht of goed weer is: welk kind wil dat nou niet? Kies er lekker één uit en doe de volgende keer eens een andere dan anders. Want vaak hebben ze toch allemaal weer net een iets andere uitstraling met net weer andere extra’s…

Inhoud toon

Binnenspeeltuinen in Drenthe

Cowboy en indianen speelreservaat – Coevorden

In Coevorden bevindt zich een heerlijk speelparadijs. Het thema mag duidelijk zijn… Leuk is hier o.a. dat je een virtuele tour kan doen! Maar er is uiteraard meer. Naast de binnentuin kan je ook buiten spelen, op bezoek bij de kinderboerderij en bijvoorbeeld midgetgolfen.

Meer informatie vind je hier.

Plopsa Indoor Coevorden

Dit is een zeer uitgebreide binnenspeeltuin compleet met achtbaan en is onderdeel van de Plopsa attractieparken. Het enige park in Nederland maar dan in een enorme overdekte hal. Het is helemaal ingericht in het teken van Studio 100, hier ontmoet je dus Kabouter Plop, Bumba, Piet Piraat, K3, Maya de Bij en nog veel meer.

Meer informatie vind je hier.

Kabouterland – Exloo

Een mix van binnen en buiten spelen. Natuurlijk tussen de kabouters en de trollen. Ook de dieren zijn van de partij.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Kabouterland (Exloo in Drenthe)

Tippedoki – Grolloo

Binnenspeeltuin Tippedoki is een indoor speeltuin vlakbij Assen in het dorp Grolloo. Een binnenspeeltuin uniek in Drenthe, Nederland en zelfs wereldwijd is er geen enkele binnenspeeltuin vergelijkbaar met Tippedoki. Kinderen wanen zich in een ware jungle wanneer zij de eerste stappen in Tippedoki zetten, kijk omhoog en zie op 10 meter hoogte een dorp van boomhutten die door touwbruggen met elkaar verbonden zijn. In het midden van Tippedoki staat een grote klimboom met meer dan 20 verschillende klimroutes naar boven. Eenmaal boven is er de keuze om via een touwbrug naar de eerste boomhut te klimmen of om weer naar beneden zoefen van de supersnelle glijbaan. Verdeeld over Tippedoki zijn er heel veel klimparcoursen en sluipdoor kruipdoor obstakels.

Meer informatie vind je hier.

De Drentse Koe – Ruinerwold

Het buitenterrein biedt diverse speeltoestellen, springkussens, traptrekkers, mammoetskelters, grote zandbak, kabelbaan en een dierenweide met konijnen, geiten, ezels en kippen. In de verwarmde speelschuur bevindt zich o.a. een discodansmat, unieke speelmanege, bouwzolder, klim- en glijtoren en glow in the dark benedenverdieping met o.a. Pannavoetbal en Oud-Hollandse spelen. Nieuw (2017) is een interactieve overdekte waterspeelplaats en klimavontuur boven de koeienstal geopend.

Kortom: zowel buiten als binnen is er volop vermaak voor een hele dag plezier bij mooi en minder mooi weer.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Drentse Koe; speelboerderij, waterspeeltuin, binnenspeeltuin en maisdoolhof

Binnenspeeltuinen in Flevoland

Kids Eiland – Almere

De speeltuin is op zich geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Met een snoezelhoek, kruipbuizen tot 7 meter hoog, skelters, luchtkussens en nog veel meer is dit een compleet dagje uit. Bijzonder: je kunt hier je kindje vanaf vijf jaar ‘afgeven’ om zelf te gaan shoppen! Met een armbandje weten de professionele begeleiders hoe je te bereiken bent…

Meer informatie vind je hier. Er is ook een vestiging in Den Haag Megastores.

Avontura – Dronten

In Dronten is heel veel te doen. Een kleine greep: rodelbanen, trampolines, familieglijbanen, klauterpleinen, klimvulkaan, raceparcours en nog véél meer…

Meer informatie vind je hier.

Orchideeënhoeve – Luttelgeest

De orchideeënhoeve is geen suf uitje voor grote mensen. Het biedt een heerlijk overdekt uitje met dieren, zoals schildpadden, aapjes en vlinders. Maar dus ook een heerlijke speeltuin binnen, met water! Let ook eens op extra activiteiten. zoals de ‘night of the jungle’.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Orchideeënhoeve

Hans & Grietje – Zeewolde

Officieel is het een restaurant, maar als je hier heen gaat moet je zeker de tijd ervoor uittrekken. Zo is er een enorme speelkelder, glijbanen en is het restaurant zelf al een hele ervaring. Bij mooi weer kan je ook prima buiten spelen, op het terras zitten of het bos in.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Hans en Grietje Zeewolde Pannenkoekenhuis & Speelpark

Binnenspeeltuinen in Friesland

Esonstad – Dongeradeel

In dit Landalpark vind je een enorme binnenspeeltuin die ook echt een aanrader is voor een dagje uit. Je kan hier klimmen, glijden, bouwen, er is een jumpgedeelte en een enorm atelier waar je kan knutselen en spelen met kapla, knikkerbanen en nog veel meer innovatief speelgoed. Regelmatig worden hier ook activiteiten georganiseerd door het animatieteam zoals voorlezen met Bollo of minidisco.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook; Speelparadijs Landal Esonstad

Speelparadijs Sanjesfertier – Feanwâlden

In het Friese Faenwâlden vind je Sanjesfertier. Dit is zowel een binnen- als buitenspeeltuin en zelfs een dierentuin. Verder vind je hier een verkeerspark en kan je dus gewoon lekker een dagje uit zijn. Genoeg te doen hier tijdens alle soorten weer.

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen in Gelderland

Jan Klaassen – Braamt

Pretpark met binnenspeeltuin. De binnenspeeltuin is helemaal in stijl ingericht. Houten klimhuisjes, een grote luchtglijbaan en bijvoorbeeld mee met de trein door de goudmijn: het is allemaal aanwezig in de 2.000 m2 grote speeltuin. Er is een spookhuis, een doolhof en natuurlijk een theater met een kindervoorstelling. Logisch natuurlijk bij Jan Klaassen…

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Land van Jan Klaassen

Spelerij – Dieren

De Spelerij is meer dan een speeltuin. Het is, zoals ze zelf zeggen, een doe-, samenwerk- en verwondertuin. Je kunt hier natuurlijk gewoon klauteren en klimmen, maar de toestellen kunnen door samenwerken bediend worden en daarmee in beweging komen! Weer eens iets anders dan gewoon van de glijbaan roetsjen. Je kunt na het spelen zelf je broodjes bakken! De Spelerij is niet echt geschikt voor kinderen jonger dan vier jaar.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De Spelerij en Uitvinderij in Dieren

SkyZone – Doetinchem

Binnen spelen, ook voor de oudere kids! SkyZone is een heel ander verhaal in de binnenspeeltuinen. Want SkyZone is niet een speeltuin, maar een belevenistuin. Superjump, Softplay, Crazyclimb, Active Cage, Speedsoccer en de High Rope Course: één groot avontuur dus. Klim in de kleurrijke torens, ga het actieve ‘doolhof’ door of klim op een hoogteparcours (zonder zipline, maar met valnetten…): het kan allemaal. En ja hoor, kinderen kunnen hier ook gewoon glijden, rennen en verstoppen…

Meer informatie vind je hier.

Hof van Eckberge – Eibergen

Binnen en buiten kan je hier avontuur beleven. Je vindt hier o.a. een lasergamejungle, een snoezelruimte, bowling, en natuurlijk een klim- en klauterstructuur. Maar daarnaast ook aquaria, een buitenspeeltuin en een kinderboerderij met een belevingspad. Ook voor de allerkleinsten erg leuk!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Hof van Eckberge; restaurant, speeltuin en kinderboerderij

Kids Castle – Hedel

Kids Castle is een leuk paradijs voor kids van 0 t/m 10 jaar. Naast de speeltuin is er ook een feestzaal te vinden. Gevestigd in een oude bedrijfshal. Overigens is er voor de kinderen tot 2 jaar een eigen ruimte in de hal.

Meer informatie vind je hier.

Pret Inn – Malden

Een veilige en overzichtelijke binnenspeeltuin. Ook aan de ouders wordt hier gedacht door de brasserie, een sfeervolle zithoek en de mogelijkheid om lekker plaats te nemen op het buitenterras. Geschikt voor kinderen van 2 t/m 13 jaar. Jonger of ouder? Dan mag je gratis naar binnen. Peuterochtenden zijn er iedere doordeweekse ochtend, behalve in de vakanties en op feestdagen.

Meer informatie vind je hier.

HappyFarm – Terschuur

Een echte boerenspeeltuin, met trekkertjes en skelters. En dieren natuurlijk, die je mag aaien. Met een leuke binnenspeelplek met klauterwerk, maar natuurlijk is er op een speelboerderij ook buiten veel te beleven. Een leuk dagje voor alle weertypen dus.

Meer informatie vind je hier.

Schateiland Zeumeren -Voorthuizen

Op zoek naar de schat en lekker spelen dus, dat kan in Zeumeren/Voorthuizen. Onder leiding van de kapitein wordt er gezocht naar de schat, er is veel speelplezier bij de eilanden en natuurlijk kan er heerlijk gespeeld worden in het speelkasteel.

Meer informatie vind je hier.

Wamelland – Wamel

Wamelland is 2.100 m2 groot en is een heerlijke binnenspeeltuin in Midden-Nederland. Met leuke extra activiteiten, die je zeker in de gaten moet houden. Een brunch, bijvoorbeeld, wat toch leuk te combineren is met speelplezier! In de speeltuin vind je onder meer een ballenbad, een superglijbaan, trampolines en bijvoorbeeld een blokkenbouwhoek.

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen in Groningen

Landgoed Nienoord – Leek

In Leek vind je een familiepark met een overdekte apenkooi. Heerlijk buiten en binnen spelen dus op meer dan 50 attracties en speeltoestellen. Is in de winter gesloten!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Landgoed Nienoord met kinderen; familiepark, zwemkasteel, treinen, kasteel borg en museum

De Leeuwenborg – Nieuw Scheemda

Tot ongeveer tien jaar is hier een leuk speelparadijs te vinden. Voor de jongsten is er een apart, afgesloten, gedeelte. Je kunt hier ook feestzalen huren, wat natuurlijk een uitkomst kan zijn voor een familiefeest met veel kinderen… Let wel even op: deze speeltuin is niet iedere dag geopend!

Meer informatie vind je hier.

Sprookjeshof – Zuidlaren

In de Sprookjeshof vind je een indoorspeelhal, een sprookjeshof en een kinderboerderij. Een attractiepark biedt buiten speelplezier en binnen is er maar liefst 3.000 m2 speelpret te beleven! Er is een mogelijkheid tot het huren van een zaal en natuurlijk kan je hier ook lekker genieten in de brasserie.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Sprookjeshof Zuidlaren

Binnenspeeltuinen in Limburg

BounceZone- Heerlen

Het grootste indoorspringkussen van Nederland. Maar naast springen kan je hier ook glijden, klimmen op de klimwanden en soms is er ook disco bij de BounceZone.

Meer informatie vind je hier

Darteldome – Kerkrade

Heerlijk spelen en klauteren in de grote soft-speelstructuur. Er zijn trampolines op hoogte! Maar ook elektrische autootjes zijn een must voor de kinderen.

Meer informatie vind je hier

De Graasj – Roermond

Tot tien jaar kan je heerlijk een dag klimmen en klauteren in Roermond. Met een peuterspeelruimte. En daarna lekker afsluiten met eten in het restaurant.

Meer informatie vind je hier

Mattel Play – Sevenum

Mattel Play! Sevenum bestaat uit volledig gethematiseerde zones waar kinderen zich wanen in de werelden van hun favoriete TV-personages, zoals Thomas De Stoomlocomotief™, Bob de Bouwer™, Angelina Ballerina™ en Brandweerman Sam™. Daarnaast kunnen kinderen eigen creaties bouwen in de Mega zones en volop plezier beleven in de Roller Disco. De indoor speelwereld biedt zowel kinderen als ouders de mogelijkheid om echt samen te spelen en te genieten van kostbare tijd met elkaar. Waar veel standaard indoor speelparadijzen zich enkel richten op actief spelen, ligt bij Mattel Play! de focus op leren met plezier, het prikkelen van de creativiteit en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Meer informatie vind je hier.

Toverland – Sevenum

Toverland is niet alleen een enorm pretpark, het hele jaar door kan je ook prima spelen in het overdekte speelgedeelte. Er zijn maar liefst twee hallen, ook hier vind je binnen een achtbaan! Klaar met de attracties; zoek dan een heerlijk plekje terwijl de kinderen zich vermaken in het enorme klim- en speelparadijs.

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Toverland Sevenum

Boegafun – Venray

Boegafun is speelplezier in een grote speeltuin binnen, van maar liefst 2000 vierkante meter! Ook leuk om hier bijvoorbeeld je feestje te vieren, maar ook feesten voor de hele familie! Let wel even op in de zomervakantie, bijvoorbeeld: bij warm weer kan Boegafun namelijk gesloten zijn!

Meer informatie vind je hier.

Reis om de Wereld (Bergen) – Wanroy

Reis om de Wereld in 80 dagen is niet alleen de naam, maar ook het thema van dit park. Een avonturenspeeltuin met bijvoorbeeld hoge vulkanen. Je hebt tevens toegang tot de buitenspeeltuin én het strandbad! Ideaal uitje in de zomervakantie dus…

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen in Noord-Brabant

Joepie – Breda

Heerlijk spelen in de speeltuinen en de doolhoven. Volgens de reviews valt de drukte meestal wel mee bij Joepie.

Meer informatie vind je hier.

Kabonk – Breda

Kabonk is een fantastische, kleurrijke, grootse plek van 3.300 m2 verdeeld waar beleven, spelen, ontdekken, proberen, ervaren, relaxen en lekker eten & drinken elkaar verbinden op zeven waanzinnige verdiepingen. Oftewel de grootste binnenspeeltuin van Nederland.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kabonk Breda; het grootste indoor speelpark van Nederland

Haasje Over – Dorst

Een leuk paradijs voor de kinderen, in boerensferen. Met zowel binnen- als buitenpret. Klimmen kan tot maar liefst 8 meter hoog. Met een peuterzone, zowel binnen- als buitenterrassen en lasergamen.

Meer informatie vind je hier.

Speelboerderij de Vossenberg – Gilze

Heerlijk spelen, waarbij er aandacht is aan de ontwikkeling van de kinderen. Daarom is er bewust gekozen voor niet-geautomatiseerde toestellen. Binnen en buiten is er veel te doen op deze speelboerderij. Naast de speeltuinen is er ook nog een knutselzolder.

Meer informatie vind je hier.

Goudenwoud – Liempde

Een heerlijke combinatie van buiten en binnen bezig zijn. Natuurlijk spelen: aai de dieren, speel met water, kuilen graven of toch maar roetsjen van de glijbaan. Het kan allemaal in Liempde.

Meer informatie vind je hier

Kids Wonderland – Molenschot

Een avonturenpark dat zowel buiten als binnen speelplezier biedt. Leuk voor kinderen tot twaalf jaar. Vergeet niet te blijven tot het einde (tot 19.00 uur) want juist in de avond wordt het een sprookje met al die mooie lichtjes. Naast de vele speelmogelijkheden is er een lasergrot en kan je heerlijk springen op de trampolines. Er is een Bubbelbaan en het Vlinderslot en…nou ja, er is gewoon genoeg te doen in deze mooie speel-sprookjeswereld.

Meer informatie vind je hier.

Circus City – Tilburg

26 meter lang van een borstelbaan afglijden of springen op een trampoline op 5 meter hoogte: speelplezier wordt hier een avontuur! Tot twaalf jaar zullen kinderen het hier prachtig vinden.

Meer informatie vind je hier.

Hullie Speelboerderij – Uden

Gelegen in een oer-natuurgebied ligt Hullie. Bij mooi weer kan je genieten van de waterspeeltuin. Maar ook bij minder mooi weer een leuke dag uit door de binnenspeeltuin.

Meer informatie vind je hier

Zeeroversland  (BillyBird) – Volkel

Spelen als een piraat op megaglijbanen, wiebelbruggen, evenwichtsbalken, klimelementen, touwbruggen, springkussens, een ballenbak, bouwblokken, obstakels en nog veel meer! Welk kind wil dat nou niet?

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen in Noord-Holland

Chimpie Champ – Aalsmeer

In de oude veiling van Aalsmeer kunnen kinderen nu gewoon heerlijk klauteren en klimmen. Rondscheuren op diverse fietsjes e.d. (dwars over het terras…), dansen in de disco en is ook te combineren met Glowgolfen, wat ernaast ligt. Of springen op de trampolines. Of spelen met de Lego of…keus genoeg dus!

Meer informatie vind je hier.

Candy Castle – Amsterdam

Candy Castle is een leuk speelparadijs in een monumentale kerk! Veel speelplezier in een prachtige omgeving, dus. En dat is indrukwekkend. Er is ook een kartbaan (apart te bezoeken) en je kunt hier bijvoorbeeld ook een high tea geven (leuk voor een kinderfeestje!).

Meer informatie vind je hier.

Tun Fun Speelpark – Amsterdam

Tun Fun biedt leuke kruipdoor-sluipdoorattracties. Ze zijn ingedeeld in 3 niveaus, dus voor ieder wat wils. Een doolhof in het donker en een grote voetbalkooi maken het plaatje compleet. Om nog maar te zwijgen over de trampolines.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste uitjes in Amsterdam met kinderen

Speelkasteel – Hoofddorp

Een heerlijk speelparadijs met veel zitmogelijkheden voor de ouders en natuurlijk de mogelijkheid om wat te eten (pannenkoeken!). Een groot piratenschip is opgebouwd met een heerlijk speelstructuur.

Meer informatie vind je hier.

Spelekids – Loosdrecht

Een groot speelparadijs voor kinderen en met aandacht voor de ouders. Zo is er bijvoorbeeld een leeshoek voor de ouders.

Meer informatie vind je hier.

Fun Festijn – Medemblik

Binnen spelen in piratenstijl op zo’n 1.000 m2. De buitenspeeltuin is ongeveer de helft. Speelplezier voor jong en oudere kinderen, vergezeld door piraatjes en schatten, die overal terugkomen.

Meer informatie vind je hier.

Attractiepark De Goudvis – Sint Maartenszee

Maar liefst drie speelparadijzen vind je hier terug. Ballenbakken, een kabelbaan, of doe de Interactive Challenge met je broer of zus (of je ouders natuurlijk). Maar ook een monorail en natuurlijk de ‘gewone’ glijbanen. De verscheidenheid is dus groot in Sint Maartenszee.

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen in Overijssel

Dolle Pret – Almelo

Dolle Pret is er voor alle leeftijden. Zoals ze zelf zeggen: ‘Er is bij ons speelplezier voor kinderen van 0 tot 100 jaar!’ Een grote apenkooi om met elkaar van te genieten. Maar zingen en dansen mag hier ook ;-).

Meer informatie vind je hier.

Giga Konijnenhol – Beerze

In deze grote konijnenhol kan je klimmen en klauteren. Maar ook gewoon kleuren in de knutselhoek. En heb je zin in meer? Dan reserveer je ook gewoon een bowlingbaan!

Meer informatie vind je hier.

Bengeltjes – Hengelo

In de oude machinefabriek Dikkers ligt tegenwoordig een mooi speeldorp. Ze zeggen de grootste indoorspeeltuin te zijn van Nederland. Je kunt hier heerlijk rondstruinen in de apenkooien en speelstructuren. Roetsjen van glijbanen die wel tot 7 meter hoog gaan en natuurlijk al die andere dingen doen, waar binnenspeeltuinen zo leuk door zijn.

Meer informatie vind je hier.

Wolventuin – Ommen

De speeltuin bestaat uit drie zones: een lage zone voor de kleinste kinderen, een middelhoge zone waarin een wedstrijdelement is verwerkt en een hoge zone tot tien meter hoog waar oudere kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Bij de speeltuin is ook een zwembad. Ouders houden een oogje in het zijl onder het genot van een kopje koffie of lunch en hoeven zich niet te vervelen, want er is gratis wifi.

Meer informatie vind je hier.

Flierefluiter – Raalte

Maar liefst 4 hectare spelplezier. Ook leuk: een indoorzandbak! Ook de kinderboerderij is zowel binnen als buiten. Dus ja: een compleet geheel dit keer ook binnen!

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen in Utrecht

Kidzcity – Utrecht

Een heerlijk dagje uit, met een vleugje kermisattracties erbij. Naast het heerlijke spelen in dit grote speelparadijs kan je er ook bijvoorbeeld nog lasergamen. Dit is niet apart, maar gewoon een onderdeel van het paradijs. Genoeg ruimte om te zitten en de kinderen heerlijk te zien spelen en misschien zelfs wel zelf mee te gaan doen…

Meer informatie vind je hier.

Play-in – Utrecht

Play-in is het grootste indoor family entertainment center van NL in The Wall in Utrecht. Met drie verschillende concepten onder één dak is er voor iedereen iets leuks te beleven. In de binnenspeeltuin Kids-in spelen kinderen in onderwaterse sferen. Jump-in is één van de grootste trampolineparken van Europa. Climb-in is fun, innovatief en veilig en maakt klimmen mogelijk en leuk voor iedereen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kids-in Utrecht; Play-in binnenspeeltuin, jump-in jumphal, climb-in klimhal 

De Pretfabriek – Woerden

De Pretfabriek in Woerden is een heerlijke plek om binnen te kunnen spelen en klauteren en vooral dus pret maken. Er zijn ook speciale peuterochtenden en je wil je vaker komen dan is het mogelijk om een jaarkaart aan te schaffen.

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen in Zeeland

Zwierelantijn – Aagtekerke

Ook in Zeeland lekker binnen spelen kan o.a. in Aagtekerke. Bij Zwierelantijn vind je een groot speelparadijs mét spookhuis… en zo’n 12.000 ballen liggen op je te wachten in het ballenbad! Afsluiten met een heerlijk diner kan ook in het erbij gelegen restaurant.

Meer informatie vind je hier.

Klok’uus – Aarendskerke

Binnen en buiten spelen. Binnen is het ingericht als een boerenschuur. Glijden vanaf een combine, bijvoorbeeld. Een groot touwenparcours en nog meer hoge avonturen. Het maakt het helemaal leuk voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

Speelpaleis Bambini – Vlissingen

Bij Bambini spelen de groten en de kleintjes apart in eigen speeltuinen. Voor de jonkies is er bijvoorbeeld Reuzenlego en kunnen ze klauteren op hun eigen speeltoestel, met glijpret en ballenbak. Voor de oudere kinderen zijn er hoge klim-en klauterwerken, een jump tower waar ze vanaf 7 meter kunnen springen (vanaf 7 jaar) en bijvoorbeeld een mega-ballenbak! Wat uniek is is dat deze binnenspeeltuin is gebouwd in een voormalig zwembad, de klimtoestellen staan in het ‘bad’. De tegels liggen er nog steeds. Ook uniek is dat je bij de ingang een snoepkaart krijgt waarmee je kind o.a. snacks en popcorn en slushpuppie kan halen. Ook is er onbeperkt patat en limonade of koffie / thee voor de volwassenen. Als volwassene betaal je dus ook.

Meer informatie vind je hier.

Mini Mundi – Middelburg

Dit is een mini-attractiepark met buiten diverse attracties zoals een draaimolen en een achtbaan. Ook vind je hier mini-Walcheren; van alle dorpjes en steden op dit eiland vind je de belangrijkste bouwwerken in miniatuur. De speurtocht is zeker een aanrader. Uitgespeeld buiten? Dan ga je lekker naar binnen spelen in de enorme hal. Qua speelparadijs vond ik dit nog wel meevallen; wel is het heel divers; van springkussens, atelier, leeshoek, bioscoop, discoluchtkussen, botsautootjes en voor de kleintjes is er een aparte zone met klimtoestellen, ballenbad en theater / huishoek.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Mini Mundi in Middelburg

Kidsjungle Berkenshof Tropical Zoo – Kwadendamme

Een unieke binnenspeeltuin in combinatie met een overdekte dierentuin / vlindertuin. Nadat je de dieren hebt gevonden, de fossielen hebt bewonderd en oog in oog hebt gestaan met enorme dinosauriërs kom je terecht in de Kidsjungle. Een geweldige speeltuin met water en zand met aangename temperaturen. Er zijn ook klimtoestellen, jumpers, tentjes, waterradjes. Vergeet dus vooral niet om schone kleding / zwemkleding en een handdoek mee te nemen! Uitgespeeld? Ga dan op de foto met een slang!

Meer informatie vind je hier.

Binnenspeeltuinen in Zuid-Holland

Monkey Town- Delft

Een binnenspeeltuin die zich probeert te onderscheiden van de andere binnenspeeltuinen. Naast het enorme speelparadijs is er zo ook een lasergun speelterrein en een 5D-bioscoop, zijn er paarden om te spelen, is er voor de volwassenen een fitnessruimte, zijn er diverse bouwhoeken onder andere met een enorme voorraad Hubelino en is er voor de kleinere kinderen een aparte ruimte. Regelmatig worden er ook speciale activiteiten georganiseerd, zoals animatie op het theater of een rollerschaatsbaan in de winter. Uniek hier is het “all you can eat”-buffet.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Monkey Town Delft

Bubbeljungle – Leiderdorp

In Leiderdorp kan je een heel diverse dag samenstellen, want naast de Bubbeljungle (speelparadijs) kan je ook in hetzelfde pand genieten van andere leuke kinderactiviteiten. Door te kiezen voor combinatietickets spaar je uiteraard geld uit. De overige activiteiten zijn het klimpark, lasergamen en Golf in the Dark. Als dat geen superdag meer wordt! Voor de peuters zijn er speciale peuterochtenden!

De leukste uitjes vind je hier.

Kidszoo – Noordwijkerhout

Een heerlijk binnenspeelparadijs met knutselplezier. Houd ook de agenda in de gaten voor de extra activiteiten.

Meer informatie vind je hier.

Plaswijckpark – Rotterdam

Plaswijckpark is een verhaal apart. Met alleen binnenspeeltuin dek je hier namelijk de lading niet. Je hebt er namelijk ook een speeltuin buiten, er is een park, een theater en zelfs een dierentuintje! Je kunt er zelfs schaatsen in de winter en er is een verkeerspark. Misschien kunnen we het dus beter aanduiden als eh…ja, als wat eigenlijk? Kinderpark? Het park deelt zichzelf in, in 3 gebieden: speelwijck, dierenwijck en wandelwijck.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Plaswijckpark Rotterdam; (Indoor) speeltuin, dierentuin en nog veel meer! 
Lees ook: De leukste uitjes in Rotterdam met kinderen

Boomhuttenclub – Rotterdam

Een ‘club’ om te spelen, maar wat ook is bedoeld om de ouders een plek te geven waar ze even rustig kunnen genieten van een kopje koffie. En met een limobar!

Meer informatie vind je hier.

Bungelland – Rotterdam

Spelen op de glijbanen, klauteren in de speelstructuren en gewoon lekker genieten. Natuurlijk ook leuk voor kinderfeestjes.

Meer informatie vind je hier.

Beestenboel – Vlaardingen

Een drie verdiepingen hoog speeleiland: welk kind wil daar nou niet in spelen? Toch is dit voor de allerkleinsten. De grote kinderen kunnen spelen op de hoge toren… Leuk voor alle leeftijden dus.

Meer informatie vind je hier.

Ballorig

Ballorig verdient wel even een aparte vermelding. Zij zijn begonnen in Nederland met dit unieke concept, voor de eeuwwisseling al, en hebben inmiddels maar liefst 41 vestigingen, waaronder 4 in Duitsland. Hieronder zie je ze per provincie gerangschikt. Natuurlijk staat Ballorig voor uren speelplezier met overdekte speeltuinen, mogelijkheden tot het geven van kinderfeestjes en aparte speelplekken voor de allerkleinsten.

Je vind de vestigingen van Ballorig verspreid over het hele land in; Assen, Emmen en Meppel (Drenthe), Drachten, Heerenveen en Sneek (Friesland), Arnhem, Hattem en Zutphen (Gelderland), Groningen, Hoogezand Sappemeer en Stadskanaal (Groningen), Maastricht, Nieuw Bergen, Roermond, Sittard en Venlo (Limburg), ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Veldhoven (Noord-Brabant), Amsterdam Arena, Amsterdam Gaasperplas, Den Helder, Heerhugowaard, Hoorn en Zaandam (Noord-Holland), Enschede, Nijverdal en Wijhe (Overijssel), Almere en Lelystad (Flevoland), Houten, Utrecht en Veenendaal (Utrecht) en ’s-Gravenzande, Alphen aan den Rijn, Gouda en Vlaardingen (Den Haag).

Meer informatie vind je hier.

Monkeytown

Ook Monkeytown is een grote aanbieder. Springen, klimmen, klauteren, ravotten en natuurlijk glijden alles kan. Tevens his er een gezellig horecagedeelte waar je lekker kan eten en drinken.

Je vindt heel veel vestigingen alleen al in Nederland, namelijk (op alfabetische volgorde hier):  Alkmaar,  Almelo,  Apeldoorn , Arnhem ,Bergen op Zoom,  Bleiswijk,  Breda,  Bussum,  Delft,  DenHaag,   Diemen,  Doetinchem,  Ede,  Franeker,  Gouda,  Groningen,  Haarlem,  Heerlen,  Helmond,  IJsselstein,  Leerdam,  Leeuwarden,  Maarssen,  Purmerend,  Rijswijk,  Rotterdam,  Schagen,  Sliedrecht,  Spijkenisse,  Uitgeest,  Uithoorn , Valkenswaard,  Veghel,  Venlo,  Voorthuizen,  Vught,  Waalwijk,  Warmond,  Wijchen,  Wolvega  en  Zwolle.

Meer informatie vind je hier.

Mis je nog een binnenspeeltuin die zeker een plekje verdient in dit overzicht dan hoor ik het graag!

Wil Cats
Volg me via:
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)