Skip to Content

Tag: Bedank de blogger

Tag: Bedank de blogger

Bij Merel kwam ik de Bedank de blogger tag tegen, die ze doorgegeven kreeg van Ramona (bedenker). Ik vind dit een heel mooi gebaar. Ik ben van mening dat het altijd goed is om dankbaar te zijn. Alleen kom je nergens, daarvoor heb je de hulp nodig van anderen. En nog bijzonderder werd het toen ze mij ook noemde.

Omdat ik zoveel van anderen leer vind ik het zelf ook belangrijk om dit weer met anderen te delen. Ik geloof niet in eilandjes, maar wel dat je samen verder komt. Daarom dat ik toch weer een tag heb opgepakt om de zeven vragen te beantwoorden en anderen eens in het zonnetje te zetten en te bedanken.

Welke blogger(s) wil ik graag bedanken?

Dat zijn (in willekeurige volgorde);

 • Petra van StudioSchrijf
 • Nicole van Meisje-Eigenwijsje
 • Miriam van Meervanmir
 • Bianca van Pinkit
 • Marieska van Love4Kidz
 • Maike van Jufmaike
 • Nathalie van Unicorns & Fairyales
 • Joyce van Mamsatwork
 • Marijke van Mama’s met Thee
 • Kimberley van Stories and Forever
 • Elisabeth van Alweereennieuwemoederblog
 • Ben van Blogtrommel
 • Melissa van Allinmam
 • Andra van Trendymommy
 • Barbara van Mamameteenblog
 • Natuurlijk alle vaste gastbloggers; Kelly, Ellen, Fleur, Laura, Janske, Marion, Marjo, Sigrid en iedereen die eenmalig een keer een gastblog heeft geschreven.
 • De (overige) loedermoeders; Sharon, Bregje, Lisette en Pauline het is echt supergezellig op de app en het is altijd fijn om met een snelle vraag bij jullie terecht te kunnen.
 • En iedereen die ik nu niet genoemd heb om de lijst niet nog langer te laten worden, maar wel een bijdrage hebben geleverd, bedankt!

Waar heeft hij/zij mij als blogger mee geholpen?

Petra heeft de facebookgroep Mama & Blogger opgestart, toen ik daar lid werd, bleek dit een schat aan informatie te zijn. Vooral vanwege de open manier van delen. Toen ze vanwege haar zwangerschap een medebeheerder zocht, wierp ik me op en heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad (oké, op één keer na).

Met haar heb ik het ook gehad over de potentie van de site; ik had 2.000 bezoekers per maand en vroeg me af of ik ooit de ‘magische’ 10.000 zou halen. Dat leek toen nog heel ver weg. Na de bevalling heeft ze ervoor gekozen om een ander pad dan het bloggen in te slaan. Iedere dag ben ik echter nog dankbaar voor deze fijne groep!

Nicole en ik zijn in dezelfde maand gestart met een blog, ongeveer op hetzelfde moment ook overgestapt naar een eigen domein en hebben lange tijd samen events bezocht. Zij heeft ook de profielfoto gemaakt waar ik nog heel erg blij mee ben.

Eén van de weinige foto’s waarvan ik vind dat ik er leuk op sta, daarom dat hij overal staat als profielfoto en ik vaak wordt herkend.

Miriam is een beetje mijn blogbuddy en ook een vriendin geworden. We leerden elkaar kennen op Meet the Blogger en omdat we in de buurt wonen reden we de volgende dag samen. In een uurtje naar en van Amsterdam kan je heel wat bespreken ;-)

Daarna is het contact gebleven en gaan we regelmatig samen op stap; voor de blog of daarbuiten. Met of zonder kinderen. En dat etentje gaat er zeker nog komen! Dat is natuurlijk heel gezellig. Waar ik vooral dankbaar voor ben, is dat zij me een spiegel durft voor te houden, grenzen aangeeft en me weer met beide benen op de grond zet.

Met haar kan ik altijd goed sparren, ook als ik bijvoorbeeld twijfel over de formulering van een mailtje. En soms komt haar achtergrond als juriste wel handig uit.c

Met Bianca had ik af en toe al eens contact en ik was daarom superblij dat zij zich heeft opgeworpen als medebeheerder van Mama & Blogger. We spreken elkaar vrijwel dagelijks online, maar zagen elkaar pas recent bij het event van Stayokay in het echt. En dat bleek net zo goed te bevallen!

We vertrouwen elkaar en wisselen regelmatig ervaringen rondom samenwerkingen uit. Heel fijn dat dat gewoon eerlijk besproken kan worden.

Marieska was mijn ‘chauffeur’ naar het allereerste Netflixevent. Zij is journaliste en heeft ook een heel andere achtergrond. Ook met haar zat ik dus een uur heen en een uur terug naar Amsterdam in de auto en ik heb veel van haar geleerd.

Zo heeft ze me laten inzien dat de geprinte media het helemaal niet zo goed doet als je het vergelijkt met bloggers. Terwijl daar een hele redactie op zit.

Maike is een juffrouw en komt uit de hoek van de edubloggers. Zij heeft een tijdje ook een mamablog gehad en combineert nu beide ervaringen en dat lukt haar erg goed. We hebben het geprobeerd als gastblogger voor elkaar, maar met allebei een drukke eigen blog bleek dat helaas niet zo lang houdbaar. Toch wisselen we regelmatig tips en ervaringen uit.

Nathalie is een Vlaamse blogger en heb ik ontmoet tijdens een dagje solden shoppen in Antwerpen. Sindsdien spreken we elkaar regelmatig en hebben we het er steeds over dat we samen ‘iets’ willen opzetten over landsgrenzen heen.

De vraag is alleen nog even wat. Een redelijk deel van mijn lezers komt uit Vlaanderen en dan is het fijn om via haar toch een beetje te horen wat daar anders gaat.

Joyce is niet alleen een medemoederloeder maar ook mijn voorbeeld als het gaat om de zakelijke kant van het bloggen. Van haar houding en opstelling kan ik veel leren. Zij is echt een blogger en ondernemer, zelf ben ik voor mijn gevoel nog af en toe te lief, of haal ik er niet uit wat er inzit.

Marijke is gewoon een schat van meid. Voor haar was ik een voorbeeld als blogger en zo belandden we samen in een fotostudio in Amsterdam voor bij een interview, voor volgens mij in de Flair.

Dat was erg gezellig en daarna hebben we een goed contact opgebouwd en spreken elkaar regelmatig. Wat ik vooral dankbaar voor ben, is dat ik met haar heel openlijk ook over privézaken kan praten omdat we in dezelfde situatie hebben gezeten.

Kimberley heeft het logo ontworpen dat je bovenaan de site ziet. Ook heeft zij een oude versie van de lay-out ontworpen. Die is ondertussen een paar keer vernieuwd, maar dit logo is gebleven.

Elisabeth weet veel van de cijfertjes. Ik vind het dan ook heel fijn dat we met elkaar de toegang tot GA hebben uitgewisseld. Niets geen geheimen, maar gewoon transparantie en van elkaar kunnen leren.

Zo heb ik van haar geleerd hoe je Facebook beter kan inzetten. Dat was bij mij altijd een ondergeschoven kindje, maar door dat optimaal te benutten heb ik de toch wel redelijk explosieve groei van de afgelopen twee maanden te danken.

Ben deelt op zijn blog allerlei interessante informatie op een heel prettige manier. Er zijn meer bloggers die over bloggen schrijven, maar aan zijn stukjes heb je ook echt wat. Zo heb ik aan hem de inhoudsopgave te danken. Maar ook zet hij je af en toe goed aan het denken waarom je bepaalde dingen doet en je dat misschien op een andere manier kan doen.

Melissa maakt ontzettend mooie foto’s waar ik altijd wel jaloers op ben en stiekem een beetje van probeer te leren. Waar ik haar dankbaar voor ben is dat we samen bezig zijn om de bloggerslijst op te zetten. Ik denk dat dat iets heel waardevols kan zijn voor alle bloggers, maar daar gaat veel tijd in zitten naast onze eigen bezigheden.

Andrea heb ik een paar keer ontmoet en is voor mij één van de bloggers die het goed voor elkaar heeft. Inschrijving bij actief mediabureau etc. Zij heeft me vorig jaar ook ontzettend geholpen met het geven van feedback op het thema dat ik toen had geïnstalleerd.

Ook is zij diegene geweest die me heeft geholpen met advies rondom het moment om naar de Kamer van Koophandel te gaan en er meer uit te halen.

Barbara heeft het initiatief genomen om in de regio Den Haag eensgezinde bloggers op te zoeken die het leuk vinden om te bloggen maar ook graag daar meer over willen weten en leren. Het zijn super gezellige avonden waar we veel van elkaar kunnen leren en daardoor ontzettend waardevol zijn.

Op welke manier ging dat?

Veel gaat via de Facebookchat. Sinds ik blog ben ik nog nauwelijks actief op mijn eigen tijdlijn. Social media kost veel tijd. Maar zonder de groepen en chat zou ik niet meer kunnen.

Wat heeft het mij opgeleverd?

Alle genoemde bloggers hebben mij geholpen in de weg naar waar ik nu ben, voor een deel heb ik de concrete bijdrage hierboven al genoemd. Door kennis en ervaringen uit te wisselen of door vriendschap. Wat heel fijn is, want bloggen is meer dan een kantoortijdenbaan en mede-bloggende mama’s begrijpen dat.

Daarnaast zijn de meeste bloggers vrouwen, en wat daarvan het effect is weet iedereen. Dan is het gewoon heel fijn om zo’n netwerk om je heen te hebben. Als ik ergens over twijfel kan ik altijd wel bij iemand terecht voor hulp en advies. Als het goed gaat, maar vooral ook als het even tegenzit.

Hoe zou ik mijn relatie met deze blogger kunnen omschrijven?

Die relatie verschilt, vrijwel iedereen heb ik wel in het echt ontmoet. Maar de meeste relaties spelen zich toch online af.

Wat zijn in mijn ogen zijn of haar sterke kanten?

 • Nicole blijft ook heel dicht bij zichzelf. Ze is heel open op haar blog en juist daarom is dat zo ontzettend waardevol. Soms wil je niet lezen hoe het hoort te zijn, maar hoe het echt is. Daarnaast maakt ze echt heel mooie foto’s. Zoals die profielfoto, maar ook de cake smashfotoshoot met zelfgemaakte taart!
 • Miriam is iemand die je misschien even moet leren kennen. Ze is ontzettend lief en eerlijk, ook als het niet positief is. Dat kan verkeerd overkomen. Daardoor weet je echter wel precies wat je aan haar hebt en ze doet het vanuit een goed hart. Ik ben dan ook ontzettend blij om er niet alleen een blogmaatje bij te hebben, maar vooral ook een nieuwe vriendschap.
 • Bianca is in mijn ogen gewoon te lief. Ze heeft al heel wat blogervaring en een enorm netwerk binnen de mama- maar ook de lifestylebloggerswereld. Zij hoort en ziet alles en is daardoor snel op de hoogte. Haar kracht zit hem er echter wel in dat ze zichzelf blijft en geen roddeltante is of iets dergelijks. En ze durft ook echt op te komen als iemand onterecht wordt behandeld.
 • Marieska heeft natuurlijk haar journalistieke achtergrond waardoor ze toch iets anders tegen het bloggen aankijkt. Voor haar is het echt werk en zal je niet snel een dagboek tegenkomen. Dat maakt haar juist zo sterk. Ze weet heel goed hoe of wat.
 • Maike weet heel goed haar kennis en achtergrond als kleuterjuf te combineren met haar ervaringen als ouder en dat op papier te zetten. Zonder dat ze daarbij belerend overkomt, maar juist heel erg kan inspireren.
 • Nathalie heeft een ontzettend goed gevoel voor stijl. Nu heb ik persoonlijk niet zoveel met het monochrome maar ik vind het knap om te zien hoe zij dat zo goed weet door te trekken en er ook vol voor gaat. Haar blog ziet er daarom ook zo goed uit.
 • De sterke kant van Joyce is dat ze echt een ondernemer is. Ze laat zich niet gebruiken en weet goed haar kansen in te schatten. Daarom doet ze het ook erg goed. Zij bewijst dat je geen 100.000 bezoekers en een mediabureau nodig hebt om er voltijd van rond te komen.
 • Marijke is gewoon erg prettig. Met haar heb je soms wel contact, en dan een paar keer achter elkaar en dan ook weer even niet. Precies zoals je het met andere vriendinnen ook hebt. Als er dan weer contact is is dat echter weer als vanouds.
 • Elisabeth is analytisch ontzettend sterk en kan goed verbanden leggen. Ze is echt van de cijfertjes en alleen al als je daar een deel van meekrijgt, is dat ontzettend waardevol.
 • Ben is ontzettend inspirerend in zijn blogs en weet precies wat er speelt in de bloggerswereld en wat er allemaal bij komt kijken. Zoals ik eerder al schreef; er zijn veel bloggers die bloggen over bloggen maar helaas is niet alles even correct en helpt het je soms van de wal in de sloot.
 • Ik heb het al genoemd maar de sterke kant van Melissa zijn haar foto’s. En daarnaast haar video’s. Ze heeft het ook heel slim aangepakt met de naamgeving waardoor ze alle kanten op kan en heeft een fijn netwerk als het gaat om de online wereld.
 • Andrea is als ik het goed heb begonnen met bloggen om haar Nederlands te verbeteren en heeft daar haar werk van kunnen maken. Dat is best wel een megaprestatie. Daarnaast weet ze ook goed haar grenzen te trekken en laat ze zich niet verleiden.
 • Barbara is goed in het verbinden van mensen met elkaar. Daarnaast blijft ze heel erg bescheiden en op de achtergrond.

Wat wil ik er verder nog over kwijt?

Dat het niet alleen grote namen en bloggers zijn die waardevol zijn als het gaat om het bloggen. Juist je medebloggers waarmee je een vriendschappelijke band kan opbouwen zijn ontzettend waardevol. Laatst las ik een blog over dat je bloggen niet alleen kan. Ik weet helaas niet meer waar, maar het is wel gewoon zo. Ik had nooit gestaan waar ik nu sta zonder al deze personen.

Het zijn niet alleen bloggers waar ik veel aan heb gehad.

Ook mijn beste vriendin Astrid ben ik ontzettend dankbaar. Het is nu bijna een jaar geleden dat zij is begonnen om alle blogs te redigeren op taalfouten. Ik schrijf in momenten van inspiratie en taal wil er dan nog weleens bij inschieten.

Tijd om na te lezen nam ik er echter niet voor. Vanaf het moment dat ik ook professioneel wilde overkomen met mijn blog, is zij dit gaan doen.

Daarnaast merkt ze het op als er minder blogs worden gepubliceerd (en er dus iets fout is gegaan) of als er nog een halve alinea ontbreekt, omdat ik alweer ergens anders verder ben gegaan. Het heeft ook wel onze vriendschap beïnvloed, maar kunnen gelukkig ook nog steeds gezellig uit eten zonder dat we het over de blog hebben.

Tot slot, last but absolutely not least, ben ik ook mijn man ontzettend dankbaar. Het is regelmatig dat ik weg moet en hij dus voor de kinderen moet zorgen, wat ik op zich logisch vind omdat hij de vader is.

Maar toch, het gaat ook om wat extra te doen in het huishouden in een drukke periode of als ik een keer echt moet uitslapen (ik ben een avondmens en ga soms toch iets te lang door).

Ook de avonden dat ik achter mijn laptop zit om te bloggen of nog even dit of nog even dat moet doen. Er foto’s gemaakt moeten worden etc. Het is fijn om iemand te hebben die achter je staat en het ook mogelijk maakt vanuit de thuissituatie dit te kunnen.

Wil jij deze tag ook overnemen (wat natuurlijk superfijn is om zo een positieve golf te laten rondgaan in de bloggerswereld); noem dan wel even Ramona, de bedenker van deze tag.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Barbara schreef:

  Ik kom je artikel tegen en zit echt te genieten, behalve dat ik er ook in voor mag komen * grijns* , zo leuk om te lezen wat anderen bloggers met en voor elkaar kunnen doen.

 2. Bianca schreef:

  Ohhh wat super lief dankjewel! Ik lees dit net pas (kleine achterstand door de drukte haha), maar dankjewel! xxx

 3. Sofie van mamaABC schreef:

  Oh wat een heerlijke tag! Deze zal ik eerst even laten bezinken voor ik hem invul, wil niemand vergeten …

  Oh en een super fijn idee samen met Nathalie, ben ik heel benieuwd naar en als je nog een meedenker nodig hebt ik stel me kandidaat.

 4. Marijke schreef:

  Wat een mooie woorden. Niet alleen over mij, maar ook over de andere dames!
  En wat “ons” betreft. Dit gevoel is helemaal wederzijds! ?

 5. Mooie tag inderdaad.
  Ik heb (nog) niet zo een lange lijst, maar ben al wel mensen erg dankbaar.
  Groeien doe je inderdaad niet alleen.

 6. Nicole schreef:

  Wauw wat een lieve woorden heb je voor iedereen en ook voor mij. We mogen heel dankbaar zijn dat er zulke mooie mensen zitten in het bloggerswereldje en dat zij net als wijzelf elkaar ook graag helpen. Heb niet met iedereen contact met “ken” ze allemaal wel en kan van iedereen wel wat leren, net zoals je zelf zegt :)

 7. Marguerita schreef:

  …….wat lief! Ik doe mijn best om de lijst aan te vullen hoor, maar so much to do in so short time..
  Ik wil jou bedanken voor je duwtje in de rug deze week, ben best trots op mijn eerste mailing. Het voelt inderdaad heel fijn om elkaar te kunnen helpen, zeker omdat ieders kracht net weer op een ander punt ligt.

 8. Nathalie schreef:

  Wat ontzettend leuk dat ik mee in het lijstje sta. Jij zou er bij mij ook zeker horen want je staat elke keer klaar met raad en daad. En dat organiseren: dat komt er!!!! XXX

 9. Leuk om te lezen! En wat een lange lijst! Dat krijg je ook wel als je al langere tijd blogt lijkt me. Ik ga de genoemde blogs die ik nog niet ken eens bekijken.

 10. Wat lief dat je de Tag overneemt en ook bedankt Merel, nogmaals. En wat heb je er wat moois van gemaakt. Ik denk dat dit ontzettend leuk is om te lezen voor alle genoemde mensen. Jij bent ook erg behulpzaam voor iedereen, ook voor mij, wegens je openheid.

 11. Merel schreef:

  Mooi om te zien wie jij bedankt, wat een positieve tag is dit toch. Echt heel leuk. En zo leer ik gelijk anderen iets beter kennen. Heel mooi wat je zegt over samen verder komen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.