Barcelona is een uitstekende plek om met de kinderen te bezoeken: de stad is ontzettend kindvriendelijk en biedt zoveel leuks dat jullie dagen tekort zullen komen! Waar anders kun je zoveel architectonische pracht vinden, voetbalsterren zien spelen, culinaire hotspots ontdekken, een honderdjarig attractiepark bezoeken of na een dagje sightseeing op het strand ontspannen? Local Marta Rubio van Barcelona met Marta heeft speciaal voor Mamaliefde een aantal verrassende plekken in Barcelona verzameld die buiten het toeristenpad vallen zoals het bekende Parc Guell, de Sagrada Familie of de Ramblas, maar zeker de moeite waard zijn om te bezoeken en ook een stuk rustiger!

Parc del Castell de l’Oreneta

Aan de voet van de Collserola heuvels ligt dit park waar ooit een kasteel stond, vandaar zijn naam Parc del Castell de l’Oreneta. Hier vind je nu een heuvelachtig en bosrijke gebied vol leuke speeltuinen waar kinderen lekker kunnen spelen en ravotten. Maar het allerleukste is zonder twijfel de miniatuurtrein, die zondags door het park rijdt en waar gezinnen aan boord kunnen springen om er een fantastische reis door het park te maken. Een dikke aanrader als je met een kleuter of peuter bent!

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Het natuurhistorisch museum van Barcelona in El Fòrum is één van de nieuwste en tevens minst bekende musea in de stad. Maar zeker met kinderen, is dit museum een bezoekje waard. Naast de Planet Life tentoonstelling, dat over de geschiedenis van onze planeet gaat, worden hier altijd interessante tijdelijke tentoonstellingen en kinderworkshops gegeven. Voor het geld hoef je het niet te laten, want kinderen tot 16 jaar oud hebben gratis toegang.

La Central in El Raval

Voor de echte boekenwurmen en koffieliefhebbers is de boekenwinkel en het café van La Central in El Raval een echte must. Bovendien is deze plek, dankzij de grote kinderafdeling met tafels en stoelen, ook zeer kindvriendelijk! Je vindt hier talloze kinderboeken en speelgoed; superleuk om er ter plekke doorheen te bladeren of om als souvenir te kopen. Bij het aansluitende café, dat verborgen ligt achter een steegje, kun je heerlijk buiten zitten en genieten van de Spaanse sferen in de tuin.

Espai Bombers

Heb je een kleine die gek is op de brandweer, neem hem dan mee naar de Espai Bombers in Barcelona! Een kenniscentrum waarin de wereld en geschiedenis van de brandweermannen in Barcelona uitgelegd wordt. Met allerlei interessante objecten en voertuigen die tentoongesteld worden. Maar het hoogtepunt is zonder twijfel de audiovisual waarin je kunt beleven hoe de brandweermannen te werk gaan als het brandalarm afgaat.

Jardins de Joan Brossa

De Montjuïcberg kenmerkt zich onder andere door zijn grote aanbod aan parken en speeltuinen. Eén van de leukste is zonder twijfel de Jardins de Joan Brossa, waar kinderen onderweg verrast worden met metalen springkussens waarop ze kunnen springen en muziek maken. Bovendien voelt het hier, in tegenstelling tot de andere parken in Montjuïc, meer alsof je door een bos wandelt. En als je nog even verder omhoog loopt, zal je als kers op de taart een paar gigantische glijbanen vinden, de zogenoemde Tobogans de Montjuïc.

Galeries Maldà

In het oude centrum van Barcelona schuilt een winkelcentrum genaamd Galeries Maldà waar allerlei bijzondere winkels vol Japanse manga, Harry Potter en Game of Thrones spullen te vinden zijn. Een aanrader als jouw puberkinderen hier geïnteresseerd in zijn! Leuk weetje: Galeries Maldà was één van de eerste winkelcentra in de stad en herbergt onder andere een kleine bioscoop waar speciale filmvoorstellingen voor baby’s aangeboden worden.

Laberint d’Horta

Het oudste park van Barcelona bevindt zich in Horta en bevat onder meer een heus labyrint! Dit is met stip één van de leukste gezinsuitjes onder de locals in Barcelona, die hier graag met de kids komen om lekker in de natuur te picknicken en vervolgens in het doolhof te verdwalen.

Pista de Gel FC Barcelona

Hoewel men bij het zeggen van FC Barcelona meteen aan voetbal denkt, is er bij Camp Nou nog veel meer te beleven, helemaal voor de kids. Neem als voorbeeld de ijsbaan van FC Barcelona, die naast Camp Nou ligt en waar je dagelijks voor een schappelijke prijs kunt gaan schaatsen. Hierna kun je uiteraard nog even in de FC Barcelona fanshop duiken om er een leuke souvenir te scoren.

Cripta Güell

Niet ver weg van Barcelona ligt La Colònia Güell, een voormalige textieldorp dat met name bekendstaat om de crypte die Gaudí bouwde, de Cripta Güell. Door zijn idyllische ligging en de combinatie van cultuur, architectuur en ontspanning, is dit een zeer geschikte uitje voor gezinnen met kinderen. Op zaterdag wordt er nog eens een boerenmarkt in het dorp georganiseerd waar je allerlei lekkers uit de omgeving kunt kopen.

Casa dels Entremesos

Wil je iets aan je kids meegeven van jullie stedentrip dat te maken heeft met de lokale cultuur, bezoek dan eens de Casa dels Entremesos. Een tentoonstellingsruimte die aandacht schenkt aan de reuzen en andere fantasierijke figuren die de wijkfeesten in Barcelona altijd opvrolijken. Deze figuren zijn een belangrijke onderdeel van de parades in de stad en zullen je kids vast een zeker verbazen.

Meer tips?

Wil je nog meer tips voor een geslaagde stedentrip naar Barcelona met de kinderen, check vooral de site van BarcelonametMarta.nl of download haar Barcelona Kidsgids, die vol staat met local tips en nuttige adressen.

Lees ook

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)