Skip to Content

Terug naar school badkamer hacks

Terug naar school badkamer hacks

De scholen zijn weer begonnen in september en daarmee keert de ochtenddrukte weer terug. Naast het sorteren van schoolboeken en uniformen, is het ook een goed idee om je badkamer zo in te richten dat de ochtendroutine en het onderhoud van de badkamer voor je gezin zo gemakkelijk mogelijk wordt.

Door je zo stressvrij mogelijk voor te bereiden op school, kun je deze kostbare tijd met het gezin waarderen voordat de school begint. In dit artikel bespreken we de badkamerhacks die je kunt toepassen om dit proces makkelijker te maken.

Houd dingen eenvoudig en gemakkelijk schoon te maken

Een gezinsbadkamer moet eenvoudig zijn, omdat het voor iedereen gemakkelijker te gebruiken is. Het maakt je badkamer ook veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden.

In een opgeruimde, minimalistische badkamer ruim je gemakkelijk gemorste vloeistoffen op en veeg je vingerafdrukken van jonge handen weg. Kies voor een badkamersuite met een minimalistisch design.

Handdoekhaken voor iedereen

De ochtend kan chaotisch zijn in een druk gezinshuis, vooral als iedereen zich voor school moet wassen. We raden aan om voor elk gezinslid een handdoekhaak toe te wijzen.

Het voorkomt verwarring over wie de eigenaar is van elke handdoek en houdt ze binnen handbereik om ieders routine efficiënter te maken. Ook ideaal voor een kleine badkamer om optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Haken houden handdoeken ook droog en van de vloer voor eenvoudig hergebruik en een meer georganiseerde badkamer. In tegenstelling tot handdoekrekken, betekent individuele haken dat je de hoogte voor elk gezinslid kunt aanpassen.

Dit betekent dat zelfs de kleinsten in huis hun eigen handdoek gemakkelijk kunnen verwijderen en ophangen!

Houd je douche georganiseerd

Net als handdoeken, helpt het om de shampoos en body wash van de kinderen op één handige plek te bewaren voor een nog snellere douche of bad in de ochtend. Een douchemand is de beste manier om alle douche benodigdheden netjes, georganiseerd en binnen handbereik te houden.

Als je een groot gezin hebt waar iedereen zijn eigen voorkeuren heeft (twee kinderen kunnen bijvoorbeeld verschillende geurende shampoos prefereren), kun je een mand met 2 of 3 lagen kopen.

Het betekent dat elk kind zijn eigen toegewezen mand kan krijgen om verwarring of ruzie te voorkomen. Of je kunt een mand voor de kinderen hebben en een andere voor de volwassenen op het hogere niveau!

Ruim je wastafel op

Ziet de wastafel in de badkamer er een beetje rommelig uit? Doe je zeep in een dispenser en koop een beker voor tandenborstels en tandpasta in de badkamer. Het zal helpen om je ochtendroutine sneller en minder hectisch te maken.

Online zijn er veel bekers met houders voor wandmontage beschikbaar, zodat je er gemakkelijk één kunt vinden die bij de badkamerstijl past. Als je een groot gezin en een ruime badkamer hebt, zou je zelfs een bekerhouder per kind kunnen plaatsen.

Investeer in een digitale douche

Een digitale douche is een fantastische investering voor een druk huishouden, vooral met kinderen die net oud genoeg zijn om zelf te douchen en de douche-instellingen onder de knie krijgen.

Deze douches zorgen voor een betere controle van de watertemperatuur tot op zekere hoogte. Ze hebben ook aanpasbare voorinstellingen, zodat elk gezinslid gemakkelijk zijn favoriete douche-instellingen kan opslaan om ‘s ochtends tijd te besparen.

De controllers voor deze digitale douches zijn draadloos, waardoor je ze aan de wand van je keuze en op de door jou gewenste hoogte kunt plaatsen.

Zo kunnen zelfs de kleinsten in huis de douche zelf aanzetten en hun voorkeursinstelling kiezen. En met een gemakkelijk af te lezen, digitaal kleurendisplay is het perfect voor vermoeide kleine ogen ‘s ochtends.

Redactie Mamaliefde