Als je zwanger bent leef je negen maanden toe naar dat moment dat je baby geboren wordt. Zeker als de nesteldrang toeslaat is de toekomstige babykamer een kamer waar je nu al veel tijd in doorbrengt. Vooral als het je eerste is ;-) Zelf hadden we vanwege de zwangerschap een huis gekocht, we woonden nog samen in mijn studentenhuisje en daar was echt geen ruimte voor een baby en hadden niet verwacht zo snel (tijdens de huwelijksreis) zwanger te zijn. De focus lag hem dus vooral op de babykamer, en de rest ‘kwam wel’ en zijn we nu zeven jaar later nog steeds mee bezig. Zo komt er volgende maand ‘eindelijk’ een degelijke raamdecoratie ;-) Voor de babykamer hadden we een thema bedacht; namelijk Nijntje. Een echte Hollandse klassieker waar een hele baby-uitzet van was te krijgen. Nu was er alweer een nieuw ontwerp dus veel verzamelde ik via Marktplaats. Later kon ik deze serie ook weer heel makkelijk verkopen via Marktplaats, het voordeel van een klassiek en tijdloos thema. Voor de jongste kozen we voor Dikkie Dik, ook een bekend kinderboek maar was toch iets minder bekend. En ik ben niet de enige, veel ouders kiezen ervoor om een thema voor de babykamer door te voeren. Daarom ging ik op zoek naar de leukste en populairste babykamers.

Jungle

Kinderen houden van dieren, en wat is er gaver dan een eigen jungle in je babykamer. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet en textiel, een paar eye-catchers of grote knuffels en een gaaf fotobehang creëer je het echte junglegevoel. Wat planten erbij en het plaatje is helemaal af.

Mint

Ook kleuren zijn erg populair als thema voor de babykamer. Eén van de kleuren die je op dit moment veel ziet is mint. Het zachte groen is een rustig pastelkleurtje dat zowel heel erg geschikt is voor de meisjes- als jongenskamer. Mooi ook in combinatie met het luxeuze goud of een roze kleur.

Bergen als thema

Zoek op Instagram of Pinterest naar babykamers en je komt al snel de bergenprint tegen. Van eenvoudige driehoeken op de muur, tot deze iets uitgebreidere schilderingen compleet met zonsondergang. Het kleurthema van de muur is doorgevoerd in de rest van de kamer, of de driehoekjes in de gordijnen.

Jip en Janneke

Ook echt een typisch Nederlands thema; Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt; wie kent ze niet? Ideaal ook voor als je een neutrale monochrome babykamer wil met wit en zwart.

Unicorn babykamer

Op zoek naar een romantisch thema; ga dan voor de unicorn in combinatie met roze en zwaantjes. Van een unicorn knuffels, unicorn posters, unicorn printjes beddengoed tot en met zelfs een unicorn schommelpaard.

Nijntje Babykamer

Natuurlijk mag Nijntje ook niet ontbreken in dit overzicht. Dit was Nijntje zilver; een heel subtiele variant van het populaire Nijntje zonder de primaire kleurtjes. Ook zeker geschikt voor jongens en meisjes, ideaal dus als je nog niet weet wat het geslacht is.

Monstera (groene) babykamer

De monstera zie je steeds meer terugkomen in het interieur, zo ook in deze babykamer met een aantal opvallende accessoires zoals de kussens en de plant zelf. Gecombineerd met andere natuurlijke materialen zodat het samen één geheel vormt.

Dieren babykamer

Dieren blijven een echte klassieker; en wat is het gaver dan deze enorme giraffe in je babykamer te hebben. Combineer dat met een paar ingelijste dierenposters en de basis is klaar. Of juist deze 3D-posters die je steeds vaker tegenkomt.

Cactussen / westernthema

Naast de monstera zijn ook cactussen populair. Deze vindt je terug in de print op de muur, de tipi die ervoor staat geeft het zelfs een beetje een westerngevoel. Alleen nog een hobbelpaard en het plaatje is compleet.

Lees ook: DIY: Zelf een tipi speeltent maken voor je kind. Inclusief patroon en voorbeeld.
Lees ook: Cactus als woonkamerplant zonder groene vingers; inclusief tips voor verzorging en pokon voeding

Luchtballon thema

Wat kleine details al niet kunnen doen; het bewijs dat je echt niet de hele muur van een fotoprint hoeft te voorzien om de babykamer van een thema te voorzien. Wat luchtballonnen in de hoek en zijn de koffers je al opgevallen? Die passen ook prima bij het reizenthema.

Avonturen thema

We blijven nog even in het reisthema. Reis je graag; dan is dit fotobehang echt een absolute musthave! Doordat de print vrij druk is kan je de rest vrij rustig houden. Voor de grond kwam ik nog een vloerkleed tegen in de vorm van een kompasroos, of juist als schildering op het plafond rondom de lamp.

Fly me to the moon

Deze quote is heel populair en kan je verder gebruiken om door te voeren in de babykamer. Denk bijvoorbeeld aan maantjes, maar ook wolken of sterren. Van slingers tot een mobiel, een lamp etc.

Monochrome babykamer

Het zwart-wit-thema is lange tijd heel populair geweest als het gaat om babykamers. De laatste tijd is het iets op zijn retour en zie je het veel gecombineerd met natuurlijke tinten zoals groen (planten) en bruin (hout en riet). Of juist een heel vrolijk accentkleurtje zoals roze of geel.

Wat was het thema van jullie babykamer?

Lees ook

Linda van Aken