Skip to Content

Tag: “Ik als blogger”

Tag: “Ik als blogger”

Deze blog tag, bedacht door Patricia, zweeft al even rond en ik vond het wel leuk om hem nu eens in te vullen. Zeker naar aanleiding van dit blogje afgelopen vrijdag. Ik vond het enorm lief om al jullie reacties te lezen.

Dat doet me heel erg veel en goed om te horen dat jullie die transparantie kunnen waarderen, is toch iedere keer wel weer even een drempel over. Ik vind het echt bijzonder dat ik nu anderen mag inspireren. Ik denk dat bloggen (in ieder geval voorlopig) flink kan groeien en dat we dat met elkaar kunnen bereiken!

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

In principe uit het dagelijks leven; situaties waar ik tegenaan loop zoals huilende baby’s, peuters die oefenen op potjes, kleuters die voor het eerst naar school gaan. In het begin nog zeer persoonlijk met family diary’s nu nog steeds direct geïnspireerd op, maar niet zo heel persoonlijk meer.

Daarnaast komt er toch ook wel een groot deel binnen via de inbox; zoals de jacht op nieuwe winterjassen die jullie binnenkort kunnen verwachten.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Eten liever niet, daar krijg je vieze vingers van en dat werkt niet praktisch tijdens het bloggen. Als ik ‘pauze’ neem zet ik vaak even Netflix aan, kan je tenminste rustig eten. Wel heb ik altijd een glas of beker naast de laptop staan, in principe met water, maar die kan ook al vrij snel leeg zijn dus dan staat er een leeg glas.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Vorig jaar ben ik daar half december mee begonnen, vooral omdat we naar oma en opa op Texel gingen, dus ik het fijn vind daar niet continu achter de laptop te moeten zitten.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Dat je je eigen ding moet doen. Er zijn zoveel ‘regeltjes’ voor het bloggen; van het reageren op de blog van iemand anders als hij / zij bij jou een reactie heeft achtergelaten, niet teveel gesponsorde artikelen mogen plaatsen, persoonlijk moeten schrijven, niet teveel blogs op een dag plaatsen, wat je minimaal moet vragen bij een x-aantal bezoekers.

Als je dat allemaal zou volgen is er niets meer aan. Juist door dat los te laten en gewoon lekker je eigen ding te doen komt het goed. Het is jouw blog en niet die van iemand anders!

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Als je het met bloggen puur hebt over het typen van artikelen; als ik in een blogflow zit en het ene na het andere artikel eruit kan persen. Dan schrijf ik er rustig meerdere achter elkaar en dat voelt heel goed. Wanneer ik in die blogflow zit; heel wisselend.

Maar voornamelijk op dagen dat de kinderen naar school / peuterspeelzaal zijn en soms ’s avonds als ik niet teveel andere dingen ga doen. Met de rest; zoals het beantwoorden van mailtjes, netwerken op events / andere bloggers, artikelen lezen en jezelf blijven verdiepen etc. gaat de hele dag door. Vaak vanaf de mobiel.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Wat meer delegeren; er is nog ontzettend veel wat ik zou willen doen zoals actiever op Facebook in plaats van in golfjes, de nieuwsbrief weer nieuw leven in blazen, meer aandacht besteden aan de foto’s en de teksten op social media, etc.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Niet vaak, maar soms wel. Met name als het een vrij persoonlijk onderwerp is waarin je heel open bent. Daardoor stel je je toch vrij kwetsbaar op. Gelukkig zijn de reacties dan altijd vrij netjes, maar soms vraag ik me ook weleens af wat de mensen die niet reageren ervan vinden / te roddelen hebben.

Heb jij veel contact met collegabloggers?

Ja, dagelijks. Er zijn enkele bloggers die ik nu een vriendin kan noemen en regelmatig zie. Daarnaast ben ik heel blij met de twee appgroepjes waar ik in zit. Twee totaal verschillende groepen waar het soms erg gezellig kan zijn en je dan rustig honderden gemiste berichten hebt.

Ook via Facebook spreek ik regelmatig met andere bloggers. Waardoor het erg fijn is als je elkaar face to face ziet op een event. Waar ik een anderhalf jaar geleden niemand kende is dat nu eerder uitzondering. Dat voelt wel erg fijn.

Wat voor muziek of welke tv-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Liever helemaal niets. Maar als de tv aan staat is dat vaak Netflix op een programma naar keuze van de kinderen zodat ik even ongestoord kan doorwerken.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Dat was een tijdje de vrijdag, donderdagavond begon het dan en op vrijdag als de kinderen naar de peuterspeelzaal gingen, vloeide het eruit. Tijdens de vakantie was er geen vaste dag voor; ja de dag dat manlief vrij was ;-)

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Er is niet echt een artikel waar ik het meest trots op ben, ik zie het meer als een geheel. Als een blog goed loopt, zeker als ik het niet verwacht, vind ik dat erg fijn.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Omdat hij/zij die behoefte heeft. Waarom die behoefte er is kan heel verschillend zijn; om iets van je af te schrijven, omdat je graag anderen wilt inspireren, of je je verveelt en er niets op tv is of omdat je er je werk van wilt maken. Daar komt altijd veel commentaar op, maar waarom niet?

Ik denk alleen wel dat het al snel onderschat wordt. Het idee is ‘ik schrijf een blogje, mail wat bedrijven en de gesponsorde items / blogs komen mijn kant op’.  Iedereen die blogt zal aangeven dat het helaas niet zo eenvoudig is.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Cindy - Levenalsmama.nl schreef:

  Leuk om deze tag te lezen. Ik blog nu bijna een half jaar op mijn huidige blog. Ik ben ermee begonnen omdat ik het fijn vind om mijn verhaal op te schrijven en te delen met anderen, zodat ze er misschien wel herkenning (of juist niet) in vinden, of er op een andere manier iets aan kunnen hebben,.

 2. Volgmama schreef:

  Ik blog inmiddels een jaar en heb de smaak te pakken. Ik vind het echt superleuk en ik zou nog graag eens een persreisje willen ervaren. Leuk om jouw verhaal zo te lezen.

 3. Marguerita schreef:

  Yes, ik ben op verzoek begonnen toen mensen aan mij vroegen waarom ik niet zelf een blog begon. Daarvoor had ik al wat gastblogjes her en der aangeleverd. Het voelt inderdaad helemaal als mijn ding. Projectmanagement is iets dat me goed ligt en daar kun je met bloggen natuurlijk heel goed je ei in kwijt. Bovendien komen er zulke fijne dingen uit het bloggen voort, heerlijk als het harde werken voor je gevoel ineens wordt beloond.

 4. Sandra schreef:

  Leuk. Deze tag staat ook nog in mijn concepten. Ik blog over mijn passie; sieraden maken. Trends, tips en tricks en af en toe komt er een persoonlijk artikel tussendoor! Heerlijke bezigheid om mijn hobby’s (sieraden maken en schrijven) te kunnen combineren.

 5. Esther schreef:

  Leuk stuk weer! Ik ben een jaar geleden begonnen, kwam ’thuis te zitten’ en wilde niet het idee hebben dat ik niet meer opgemerkt zou worden in de maatschappij. Altijd gewerkt en met veel plezier en liefde mensen geholpen vooruit te komen op hun pad, dat wilde ik nu ook doen met schrijven. Geen blog waarin het alleen maar om mij en mijn gezin draait, nee een plek waar ruimte is voor ieder belangrijk en waardevol verhaal. Ongeacht mijn gezondheid en eventuele nieuwe baan;mamaisthuis is mijn passie en ik heb nog genoeg ideeën om voorlopig in de pen te blijven klimmen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.