Skip to Content

All you need is love-bordspel review

All you need is love-bordspel review

Het is bijna Kerstmis en daar kan ik me zo op verheugen. Eigenlijk vind ik december een heel leuke maand. Ik (Tamara) ben ook best wel een beetje traditioneel. Kerstavond bestaat al jaren uit Brabantse worstenbroodjes, broodjes ragoût en kerststol.

Vroeger gingen we ook nog naar de kerk. Maar ook kijken we de speciale kerstaflevering van Robert ten Brink: All you need is love. En er is nu een leuk spel over All you need is love. Het is een bordspel voor twee tot vier personen en gebaseerd op de gelijknamige televisieserie.

Je leert elkaar beter kennen door het stellen van persoonlijke vragen. Je krijgt een hartje bij een goed antwoord en je moet zoveel mogelijk hartjes veroveren om een plek te verdienen in het midden van de karavaan.

Steeds zit er een andere speler in de Love-caravan, waarmee je de liefde en/of vriendschap op de proef kunt stellen. De eerste speler of twee spelers, die in het midden van het bord de ultieme vriendschap of liefde/relatie kan bewijzen, heeft gewonnen.

Gezelschapsspellen voor kinderen

All you need is love-bordspel review - Mamaliefde

Spelregels All You need is Love bordspel

  • Je legt het spel in het midden van het bord van alle spelers. Elke speler kiest een gekleurde pion en zet deze op een plek naar keuze in de buitenste ring van het speelbord. Je schudt de witte kaarten en legt ze omgekeerd op het speelbord. Iedere speler krijgt vier fiches: 1 waar, 1 onwaar, 1 jij en 1 ik. Dit doe je hetzelfde met de zwarte kaarten. De hartjes mag je binnen handbereik leggen van alle spelers. Leg de Love-caravan bij de jongste speler.
  • De oudste speler mag beginnen. Samen met de andere spelers dobbel je om de beurt met de klok mee om stappen te zetten over het speelbord. Spelers verplaatsen zich over de rode cirkels en de zwarte en witte hartjes. Je kunt beide kanten op en mag andere pionnen passeren. Als je op een hartje gooit, mag je een hartje pakken zonder een vraag te stellen of stappen te zetten.
    Als je op een zwart of wit hartje terecht komt, mag je een vraagkaart spelen. Je pakt dan een kaart met de betreffende kleur van de stapel. Bovenaan de kaart staat aangegeven in welke richting de Love-caravan gaat. Als je de Love-caravan in je bezit hebt, dan geef je hem dus in één van de volgende richtingen door naar de eerstvolgende speler: met de klok mee, tegen de klok in of plaats de Love-caravan bij een speler naar keuze.
  • Als je de Love-caravan in je bezit hebt, dan speel je de kaart met de speler die aan de beurt is. Beide spelers pakken de stemfiches in dezelfde kleur als de kaart en lezen vervolgens samen de vraag of stelling voor. Tijdens en na het voorlezen mag je geen communicatie gebruiken waarmee je antwoord kan geven.
  • Als je de stelling of de vraag hebt voorgelezen, geef je antwoord door het fiche neer te leggen. Bij een zwarte kaart kies je tussen “waar” of “niet waar”. Bij een witte kaart kies je tussen “jij” of “ik”. Als je allebei een keuze hebt gemaakt, draai je de fiches om. Als beide antwoorden goed zijn, ben je een match.
  • Als je zo snel mogelijk naar het midden van het spel wilt gaan, kun je op speciale plaatsen oversteken. Als je in de finale komt, heb je vijf hartjes verzameld. Als je eenmaal in het midden staat, speel je iedere keer in je beurt een vraagkaart van één van de twee stapels naar keuze. Als er twee spelers in het midden staan, speel je samen de finale. Je mag dan allebei kiezen van welke stapel je de vraagkaart wilt spelen en wie van de twee spelers dit voorleest. Als je allebei de vragen goed hebt, dan heb je een match en heb je de ultieme vriendschap of relatie bewezen.
All you need is love-bordspel review - Mamaliefde

Wat vinden we van het spel?

Het is een leuk en mooi vormgegeven spel en ideaal voor deze periode van het jaar. Op dit moment heb ik een aantal maanden een nieuwe liefde en dan is het helemaal bijzonder om dit spel te spelen.

Er zitten bijzondere en grappige stellingen tussen zoals: “ik vind de looks belangrijker dan de brains”, “ik heb liever te jong dan te oud”, maar ook vragen zoals: “wie slaapt naakt?”, wie koopt bloemen voor zijn/haar partner op deze bijzondere dag?”, “wie houdt zich nooit aan de snelheidslimiet?””, “wie is het meest milieubewust?”, “wie kan slecht tegen zijn verlies?”. Ik denk dat dit spel heel erg leuk is om te spelen tijdens Kerstavond of tijdens de kerstdagen.

En zeker op de verrassende vragen waar leuke antwoorden op kunnen komen. Het spel is gemakkelijk te begrijpen, heeft een duidelijke beschrijving en ziet er goed uit. Alle hartjes, pionnen en kaartjes zitten in een handig opbergzakje.

Het zou bijvoorbeeld leuk zijn als je bij een volgende versie nog open vragen zou kunnen stellen, die je zelf zou mogen verzinnen. De adviesleeftijd voor dit spel is wel vanaf 12 jaar, dus leuk bijvoorbeeld als je pubers in huis hebt.

All you need is love-bordspel review - Mamaliefde

Zwijmel jij ook zo weg bij All You need is Love?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.