Veel gezinnen ervoor om af te tellen tot Kerst. Nu worden de beauty-adventskalenders zoals die van The Body Shop steeds bekender en is dat natuurlijk geweldig om te krijgen. Maar er worden ook steeds meer adventskalenders kind ontwikkeld met speelgoed. Die van Lego en Playmobil zijn algemeen bekend, maar ook Schleich, Haba, Play-doh en SES hebben een eigen adventskalender! En dat worden er ieder jaar meer en andere.

Lego adventskalender kind 2021


Tegenwoordig zijn er heel veel varianten op deze aftelkalenders. De leukste vind ik nog wel deze van Lego. Nu moet ik eerlijk bekennen dat Kerstmis, en advent, voor mij niet draaien om cadeautjes. Maar als enorme fan van Lego maak ik hier graag een uitzondering voor. Onze dochter is pas 3,5 maar vindt zich soms al te groot voor Duplo. Daarom zijn we voorzichtig bezig om de verzameling Lego op te bouwen. Heeft ze straks een mooie verzameling om mee te spelen. Deze adventskalender kind is daardoor zeer welkom.

Voeg nieuwe, spannende dimensies toe aan jouw verzameling met de verrassingen uit de LEGO. Met deze steentjes kan je zelf iets bouwen; een voertuig, gebouw of een minifiguur. Er zijn drie varianten te koop; Lego City, Star Wars en Lego Friends.  Daarnaast zijn er ook nog sets van voorgaande jaren te koop. Is het een gebouw, een voertuig of misschien wel een splinternieuw minifiguur? Daar kun je pas achter komen als je de deurtjes openmaakt, maar let op: iedere dag één! Met de vrolijk gekleurde bouwstenen van Lego kunnen kinderen een eigen wereld creëren.

In de adventskalender zitten 24 vakjes. Iedere dag mag je een deurtje openmaken en het zakje wat erachter zit, eruit halen.  Op het deurtje staat de beschrijving om te gaan bouwen.

Hier vind je de nieuwste Lego City, Lego Friends en Lego Star Wars adventskalenders. Nieuw zijn ook de Harry Potter en de Marvel The Avengers LEGO adventskalender.

Playmobil adventskalender kind

De populaire adventskalenders van Playmobil maken het lange wachten op Kerstmis elk jaar weer extra plezierig. Elke kalender heeft kleine deurtjes waarachter leuke verrassingen zitten. Van Playmobil zijn er zeer veel verschillende adventskalenders te koop in een speciaal thema, voor jongens of meisjes en natuurlijk beide seksen. Zoals ridders, prinsessen en Kerstmis. En ook de prijzen verschillen.

Alleen al de namen van de sets spreken natuurlijk ontzettend tot de verbeelding. Achter ieder deurtje zit een figuurtje of een accessoire die, als je ze allemaal hebt uitgepakt, een leuk speelparadijs zijn. In totaal zijn er 24 cadeautjes die een goede aanvulling zijn op een bestaande verzameling. Bij een aantal zitten er ook cadeautjes voor het kind zelf of een diorama waarin gespeeld kan worden.

Met Playmobil kunnen kinderen zich uitleven in verschillende rollenspellen en kunnen ze hun eigen wereld bedenken of naspelen. Playmobil bestaat sinds 1974 en is ondertussen een echte klassieker met een aantal verschillende speelwerelden. Onderling zijn ze echter prima met elkaar te combineren.

De essentie van Playmobil zijn de speelfiguren van 7,5 cm groot met beweeglijke ledematen, handen met een grijpfunctie die bijpassende accessoires kunnen vasthouden en een rond, draaibaar hoofd met vrolijk gezicht. De speelsets zijn vermakelijk, stimuleren de oog-handcoördinatie en dragen bij tot de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden.

Hier koop je de BrandweerKoninklijk Schaatsfeest, Kerst op de boerderij, Verkleedfeestje, Op heterdaad betrapt, Paardenranch, Pirateneiland, Verjaardagsfeestje in feeënland, Kerstdagen , Kerstavond met verlichte kerstboom, Brandweer, Kerstman met geschenkjes, Strijd om de Drakenschat, Prinsessenhuwelijk, Dinosaurusexpeditie, Museumroof, Draken, Keizerlijk riddertoernooi en Kerstmis.

Kerst in huis Playmobil Adventskalender

Nieuw is deze speciale set met zowel een Playmobil speelhuis als adventskalender kind Iedere dag vindt je meubeltjes, accessoires of figuren die je kan gebruiken in het spel in het huis. Na de kerst haal je net zoals thuis heel eenvoudig de kerstversiering weg zodat je ook de rest van het jaar er mee kan spelen.

Meer informatie vind je hier.

Ze hebben trouwens ook kalenders van Playmobil 1, 2, 3 Kerst in het bos voor jongere kinderen en zelfs een Sinterklaas adventskalender!

Lees ook: Playmobil; Nieuw leukste sets, overzicht werelden en waarom zo populair?

Creatief aftellen tot kerst

creatiefaftellen

Met dit boek heb je bijna alles wat je nodig hebt. Het is namelijk een adventskalender kind en doeboek in één. Aan de voorkant, op de kaft, vind je 25 raampjes, zodat je 1 december kunt beginnen en 25 december, Eerste Kerstdag, het laatste projectje maakt. Namelijk de 28 cm grote knikkende kerstman. Als je een raampje openmaakt, verschijnt er een pop-up met het knutselwerk van die dag. In het boek kun je vervolgens de uitleg vinden. Of het nu gaat om een lief vogeltje om te maken voor in de kerstboom, een kerstman of een rendier. Een project