Natuurlijk is het heel erg leuk om zelf een adventskalender te maken. Maar ja je hebt niet altijd evenveel tijd en dan is een adventskalender met kleine speelgoedcadeautjes toch ook wel heel erg leuk. Een heel praktische ontwikkeling die overkomt uit Engeland, waar de adventskalender ontzettend populair is. Hier in Nederland is dat toch minder vanwege het Sinterklaasfeest. Toch kiezen veel gezinnen ervoor om af te tellen tot Kerst. Nu worden de beauty-adventskalenders zoals die van The Body Shop steeds bekender en is dat natuurlijk geweldig om te krijgen. Maar er zijn er ook heel veel door speelgoedmerken ontwikkeld voor de kinderen. Die van Lego en Playmobil zijn algemeen bekend, maar ook Schleich, Haba, Play-doh en SES hebben een eigen adventskalender!

Lego adventskalender 2020 voor kinderen

Tegenwoordig zijn er heel veel varianten op deze aftelkalenders. De leukste vind ik nog wel deze van Lego. Nu moet ik eerlijk bekennen dat Kerstmis, en advent, voor mij niet draaien om cadeautjes. Maar als enorme fan van Lego maak ik hier graag een uitzondering voor. Onze dochter is pas 3,5 maar vindt zich soms al te groot voor Duplo. Daarom zijn we voorzichtig bezig om de verzameling Lego op te bouwen. Heeft ze straks een mooie verzameling om mee te spelen. Deze adventskalender is daardoor zeer welkom.

Voeg nieuwe, spannende dimensies toe aan jouw verzameling met de verrassingen uit de LEGO. Maak iedere dag een nieuw deurtje open om te zien wat daarachter verstopt zit. Met deze steentjes kan je zelf iets bouwen; een voertuig, gebouw of een minifiguur. Er zijn drie varianten te koop; Lego City, Star Wars en Lego Friends. De aanbevolen leeftijd en het exacte aantal onderdelen verschilt. Daarnaast zijn er ook nog sets van voorgaande jaren te koop. Is het een gebouw, een voertuig of misschien wel een splinternieuw minifiguur? Misschien zelfs de Kerstman? Daar kun je pas achter komen als je de deurtjes openmaakt, maar let op: iedere dag één! Met de vrolijk gekleurde bouwstenen van Lego kunnen kinderen een eigen wereld creëren.

In de adventskalender zitten 24 vakjes. Iedere dag mag je een deurtje openmaken en het zakje wat erachter zit, eruit halen. Volgens de ervaringen van anderen kan de inhoud heel erg wisselen, van poppetjes tot kleine bouwwerken. Voor de foto mocht ze het eerste vakje openmaken. Oké, ik zal eerlijk bekennen: ik heb het zelf gedaan en moest me echt bedwingen om ze niet allemaal open te maken. Of de zijkant om te zien wat er nog meer in zit. Op het deurtje staat de beschrijving om te gaan bouwen. In het eerste vakje zaten twee autootjes en afstandsbedieningen. Die passen mooi op het landschap dat aan de binnenkant van de deksel staat.

De Lego adventskalender is te koop in diverse varianten: Star Wars, City en Friends. Bouw je eigen stad met Lego City, maak kennis met de vijf hartsvriendinnen van Lego Friends of ga de ruimte in met Star Wars. De prijzen variëren per verpakking.

Hier vind je de nieuwste Lego City, Lego Friends en Star Wars adventskalenders. Nieuw dit jaar is ook een Harry Potter lego adventskalender.

Playmobil adventskalender

De populaire adventskalenders van Playmobil maken het lange wachten op Kerstmis elk jaar weer extra plezierig. Elke kalender heeft kleine deurtjes waarachter leuke verrassingen zitten. Van Playmobil zijn er zeer veel verschillende adventskalenders te koop in een speciaal thema, voor jongens of meisjes en natuurlijk beide seksen. Zoals ridders, prinsessen en Kerstmis. En ook de prijzen verschillen. Alleen al de namen van de sets spreken natuurlijk ontzettend tot de verbeelding. Achter ieder deurtje zit een figuurtje of een accessoire die, als je ze allemaal hebt uitgepakt, een leuk speelparadijs zijn. In totaal zijn er 24 cadeautjes die een goede aanvulling zijn op een bestaande verzameling. Bij een aantal zitten er ook cadeautjes voor het kind zelf of een diorama waarin gespeeld kan worden.

Met Playmobil kunnen kinderen zich uitleven in verschillende rollenspellen en kunnen ze hun eigen wereld bedenken of naspelen. Playmobil bestaat sinds 1974 en is ondertussen een echte klassieker met een aantal verschillende speelwerelden. Onderling zijn ze echter prima met elkaar te combineren. De essentie van Playmobil zijn de speelfiguren van 7,5 cm groot met beweeglijke ledematen, handen met een grijpfunctie die bijpassende accessoires kunnen vasthouden en een rond, draaibaar hoofd met vrolijk gezicht. De speelsets zijn vermakelijk, stimuleren de oog-handcoördinatie en dragen bij tot de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden.

Hier koop je de BrandweerKoninklijk Schaatsfeest, Kerst op de boerderij, Verkleedfeestje, Op heterdaad betrapt, Paardenranch, Pirateneiland, Verjaardagsfeestje in feeënland, Kerstdagen , Kerstavond met verlichte kerstboom, Brandweer, Kerstman met geschenkjes, Strijd om de Drakenschat, Prinsessenhuwelijk, Dinosaurusexpeditie, Museumroof, Draken, Keizerlijk riddertoernooi en Kerstmis.

Kerst in huis Adventskalender

Nieuw is deze speciale set met zowel een Playmobil speelhuis als adventskalender. Iedere dag vindt je meubeltjes, accessoires of figuren die je kan gebruiken in het spel in het huis. Na de kerst haal je net zoals thuis heel eenvoudig de kerstversiering weg zodat je ook de rest van het jaar er mee kan spelen.

Meer informatie vind je hier.

Ze hebben trouwens ook kalenders van Playmobil 1, 2, 3 Kerst in het bos voor jongere kinderen en zelfs een Sinterklaas adventskalender!

Lees ook: Playmobil; Nieuw leukste sets, overzicht werelden en waarom zo populair?

Creatief aftellen tot kerst

creatiefaftellen

Met dit boek heb je bijna alles wat je nodig hebt. Het is namelijk een adventskalender en doeboek in één. Aan de voorkant, op de kaft, vind je 25 raampjes, zodat je 1 december kunt beginnen en 25 december, Eerste Kerstdag, het laatste projectje maakt. Namelijk de 28 cm grote knikkende kerstman. Als je een raampje openmaakt, verschijnt er een pop-up met het knutselwerk van die dag. In het boek kun je vervolgens de uitleg vinden. Of het nu gaat om een lief vogeltje om te maken voor in de kerstboom, een kerstman of een rendier. Een projectje waarbij je naald en draad nodig hebt, of lekker creatief in de keuken aan de slag gaat om marshmallowsneeuwmannen te maken.

Achter in het boek zitten alle benodigde drukvormen, sjablonen en kaartonderdelen voor de meeste opdrachten. Halverwege vind je een overzicht van de eventuele extra benodigdheden per project uitgewerkt. Zo kun je de dag ervoor alvast het één en ander voorbereiden en klaarleggen. Bij veel opdrachten heb je toch nog wel wat meer materiaal nodig. Die je in de meeste huishoudens kunt vinden, of toch even wat boodschappen moet doen, zoals witte chocoladepastilles. De projecten in dit doeboek worden geadviseerd voor een leeftijd voor kinderen vanaf zes jaar, en bij sommige activiteiten is hulp nodig, zoals bij het bakken van koekjes. Met je kleuter kom je denk ik ook een heel eind.

Meer informatie vind je hier.

Barbie adventskalender

De Barbie adventskalender maakt het lange wachten op Kerstmis wat aangenamer. Achter elk van de 24 deurtjes verbergt zich een kleine verrassing voor het kind of Barbie zelf. Denk bijvoorbeeld aan gave schaatsen of een prachtige jurk. Zo kun je ernaar uitkijken om elke dag een nieuw Barbie-accessoire te ontdekken en de tijd tot Kerstavond is in een mum voorbij. Natuurlijk kun je alle verrassingen uit je adventskalender meteen gebruiken om te spelen. Jouw Barbie-pop krijgt veel cadeaus tot het Kerst is!

Meer informatie vind je hier.

Cars adventskalender

Tel de dagen tot Kerst af met Disney Pixar Cars 3 van Mattel! De aanloop naar 25 december wordt nog spannender met deze adventskalender. Achter elk luikje van deze coole, kleurige adventskalender boordevol iconische details vind je een speciale verrassing! Open elke dag een luikje en ontdek een verrassing met filmthema! Bouw met de inbegrepen accessoires en metalen mini-racers voor het naspelen van verhalen een hele verzameling.

Meer informatie vind je hier.

DohVinci adventskalender

Hasbro heeft voor de wat oudere kinderen een DohVinci adventskalender ontwikkeld. In deze adventskalender staat de kartonnen kerstboom centraal die je helemaal kan versieren. In de set zitten maar liefst 6 patronen met kleurtjes en eentje met glitters! Daarnaast vind je nog heel leuke andere verrassingen achter één van de 24 deurtjes zodat hier mee gespeeld kan worden. Dit wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 6 jaar.

De Hasbro DohVinci adventskalender is niet meer te koop.

Lees ook: Review: Doh Vinci klei met pistool speelgoed

Frozen adventskalender

Tover elke dag een mooie, handgeschilderde Disney Frozenminiatuur te voorschijn! In deze adventskalender vind je onder andere een Mini Snow Queen Elsa, Mini Anna, Mini Olaf, Mini Sven, Mini Kristoff en 19 Cardboard Standees. Frozen is de populaire animatiefilm van Disney over prinses Anna, Elsa, Kristoff, Sven en Olaf. Er zijn zeer veel producten van te krijgen en voor de echte Frozenfan is dit natuurlijk een geweldige adventskalender.

De Frozen adventskalender koop je hier.

Haba adventskalender

haba

De Haba adventskalender heeft 24 deurtjes. Achter 22 van die deurtjes vind je twee kaarten met een afbeelding. Die, als je alle deurtjes hebt geopend, een memorie-spel vormen. Achter de laatste twee deurtjes zitten twee andere houten verrassingen. Natuurlijk kan je de doos gebruiken als bewaardoos en zit er ook een speelhandleiding bij. De doos is Duitstalig, maar voor het spel en de inhoud maakt dat niets uit.

De Haba adventskalender koop je hier.

 

Hatchimals CollEGGtibles Adventskalender

Tel af naar de feestdagen samen met de Hatchimals CollEGGtbles Advent Kalender. Deze kalender bevat 24 verschillende CollEGGtibles-verrassingen. Maak iedere dag een vakje open en bouw jouw eigen winter Hatchtopia op de binnekant van de verpakking.

Meer informatie vind je hier.

 

Hot Wheels adventskalender

​Maak de feestdagen nog leuker met deze kleurige adventkalender met kerstthema. Pak elke dag één van de 24 verrassingen uit. Pak op 1 december de eerste verrassing uit en tel af tot kerst in Hot Wheels-stijl! Kinderen van alle leeftijden zullen deze Hot Wheels Adventkalender fantastisch vinden. De adventkalender bevat acht versierde Hot Wheels-voertuigen en zestien accessoires. Pak elke dag een verrassing uit. De Hot Wheels Adventkalender wordt nu geleverd met een splinternieuwe uitvouwbare speelmat waarop kinderen met hun nieuwe Hot Wheels-voertuigen en accessoires kunnen spelen!​

Deze adventskalender vind je hier

Little Pet shop adventskalender

Met de Little Pet Shop adventskalender wordt het aftellen tot 25 december nog leuker. Elke dag is het een feest wanneer er een deurtje opengemaakt mag worden en een leuke Littlest Pet Shopverrassing tevoorschijn komt. Je kunt op de achterkant van de doos precies zien wat er in de advenskalender zit. Iedere dag komt er een accessoire of een pet uit een vakje. Vanwege de kleine voorwerpen wordt dit pas aangeraden vanaf vier jaar. Als de verzameling compleet is, biedt dit zeer veel speelplezier. Natuurlijk zijn deze onderdelen ook prima geschikt om te combineren met de andere themasets.

De Little Pet Shop adventskalender koop je hier.

Melissa & Doug houten adventskalender

De kinderen tellen af naar Kerstmis met deze prachtige advent kalender van stevig hout. De set bestaat uit 24 magnetische afbeeldingen in kerstsfeer. Iedere dag kunnen de kids met een zelf gekozen ontwerp de kerstboom optuigen en uiteindelijk tijdens Kerstmis de glimmende ster als piek ophangen.

De adventskalender vind je hier.

Meri Meri houten trein adventskalender

Een bijzondere adventskalender van het merk Meri Meri om je eigen bedelarmbandje te maken in aanloop tot kerst. 23 Dagen lang, gaat de trein een stapje verder. Een leuke manier om de dagen tot Kerst te tellen en te vieren!

Deze adventskalender vind je hier.

Meri Meri houten ballet adventskalender

Deze prachtige adventskalender van het Engelse merk Meri Meri maakt het aftellen naar Kerstmis onvergetelijk. Met ‘The Ballet Charm Advent Calendar’ kan elke dag, beetje bij beetje, de gouden armband verder worden aangevuld met de leukste en mooiste.

Deze adventskalender vind je hier.

Meri Meri houten rendierhuis adventskalender

Deze prachtige adventskalender van het Engelse merk Meri Meri maakt het aftellen naar Kerstmis onvergetelijk. Met ‘The Festive House Advent Calendar’ kan elke dag, beetje bij beetje, een gezellig huis ingericht worden voor een rendierenfamilie. Het huis Het huis heeft twee slaapkamers, een eetkamer en een mooie zitkamer, compleet met een kerstboom en cadeautjes. Achter 24 vakjes van de kalender is een personage of meubel voor het rendierhuisje verstopt. Op Eerste Kerstdag is een gezellige scene uit een warm familiehuis het adembenemende resultaat!

Deze adventskalender vind je hier.

Paw Patrol adventskalender

Wordt iedere dag wakker met een nieuwe verrassing van Paw Patrol. Jouw vrienden hebben steeds een nieuw poppetje om mee te spelen!

Er is ook een variant speciaal met knutselspullen.

De adventskalenders vind je hier.

 

Schleich adventskalender

Deze adventskalender zou mijn zoon helemaal geweldig vinden. Hij is dol op de dieren van Schleich; of dit nu dinosaurussen, boerderijdieren of andere dieren zijn. En hij is niet de enige, daarom dat Schleich zelf een adventskalender heeft ontwikkeld. Er zijn zelfs diverse varianten te koop met boerderijdieren, Bayala (elvenwereld) maar ook paarden en dinosaurussen. De schitterende Schleich Adventskalenders maken alle dierenliefhebbers blij met heel bijzondere cadeautjes: lieve dieren, allerlei toebehoren voor de verzorging en het voeren van de dieren, bijzondere extra’s en in het laatste vakje zit ook nog eens een exclusieve verrassing! In totaal zijn er 24 vakjes met 24 cadeautjes.

Hier koop je de paarden adventskalender, Bayala elvenwereld, boerderijdieren, kerstmis op de boerderij en dinosauriërs adventskalender.

SES Strijkkralenkalender

ses

Deze Adventskalender is speciaal ontwikkeld voor Kerst 2016. Vanaf 1 december wacht er elke dag een nieuwe verrassing op je in de kalender, zoals strijkkralen, legborden, spelden en magneten. De kerstdagen komen steeds dichterbij terwijl jij mooie creaties maakt van strijkkralen.

Bij de producten van SES staan veiligheid, plezier, de ontwikkeling van het kind centraal. Vanuit de fabriek in Enschede bedenkt, ontwikkelt en produceert SES jaarlijks wel 80 nieuwe producten! Van verf, klei, strijkkralen en Funmais tot complete knutselsets voor jongens en meisjes.

De SES strijkkralenkalender is niet meer te koop.

Lees ook: Knutselen met strijkkralen; 23x creatieve voorbeelden van flamingo’s tot armband

Woezel & Pip; Aftellen tot kerst

Vier splinternieuwe kerstverhalen inclusief adventkalender en kartonnen figuurtjes voor in de kerstboom. Het is bijna Kerstmis en dat betekent groot feest in de Tovertuin. Woezel en Pip versieren de boom met hun vriendjes en ze eten lekkere kerststol. Het kerstfeest dreigt een paar keer verstoord te worden als alle kerstversiering verdwijnt, de Wijze Varen ziek wordt en een sneeuwstorm de Tovertuin ondersneeuwt, maar Woezel en Pip bedenken samen met hun vriendjes overal een oplossing voor. Kerst in de Tovertuin is Superkerst! Met een echte adventkalender op het omslag, inclusief kartonnen figuurtjes voor in de kerstboom. Vier Kerstmis met Woezel & Pip! inclusief knutselvel met kartonnen figuurtjes voor in de kerstboom en recepten.

Meer informatie vind je hier.
Wat is jullie favoriete adventskalender?

Lees ook:

Linda van Aken