Als je thuis bent heb je natuurlijk alle tijd van de wereld. Of de kinderen naar school gaan of niet. Je bent toch wel thuis. Dus word je ook regelmatig gevraagd voor bepaalde zaken. Of vind je zelf dat je bepaalde dingen wel kan doen omdat je juist ervoor hebt gekozen om thuis te zijn zodat je tijd hebt voor dat soort zaken. Het is dus niet per definitie negatief. 

Even oppassen

Of het nu voor een uurtje is, een middag of een nachtje logeren. Soms wordt het direct gevraagd, soms bied je het aan. Nu is het ook wel handig hoor, want als je dan zelf een keertje oppas nodig hebt weet je aan wie je het moet vragen. En voor je het weet ben je een avond en nacht kindloos zodat je kan gaan daten ;-) Plus dat vriendjes en vriendinnetjes dan je eigen kinderen vermaken en jij dat niet hoeft te doen.

Postpakket ontvangen

Om de één of andere reden hebben postbezorgers snel door dat je toch wel thuis bent, en krijg je niet alleen de pakketjes voor jezelf maar ook voor de buren. Toen ik nog werkte als gastouder en er een meisje uit de straat kwam nam haar vader aan het einde van de dag niet alleen zijn dochter mee maar liep mijn man even mee met een groot vloerkleed voor in haar kamer. Nu was dit toeval, maar als de postbezorger er toch is krijg ik regelmatig extra pakketjes voor de buren die er niet zijn.

Mee naar het ziekenhuis

We wonen min of meer naast het ziekenhuis. Dus als er iemand moet zijn maar liever niet alleen is, of na afloop van een afspraak niet alleen naar huis mag rijden, is dat erg handig.

Helpen op school

Of het nu gaat om meegaan op een schoolreisje, op Koningsdag bij een spelletje staan of meelopen met de verkeersles. Regelmatig komen er verzoeken vanuit school voor hulpouders. En tja, als je dan toch kan, of een mail krijgt dat er te weinig aanmeldingen zijn, probeer je toch maar iets te regelen.

Gezellig lunchen

Nu is het ook echt gezellig, dus dat is niet de insteek. Maar vriendinnen weten je sneller te vinden voor een sociale afspraak. Omdat het ook echt leuk is is het dan erg lastig om nee te zeggen. Maar voor je het weet blijft er geen tijd over voor de dingen die je moet doen.

Even een mailtje sturen / telefoontje plegen

Dit klinkt erg vaak, maar omdat je toch thuis zit kan je toch wel even dat mailtje sturen of telefoontje plegen om iets te regelen.

Lees ook

Linda van Aken