Het is gebruikelijk dat de wat oudere kinderen op de basisschool met Sinterklaas lootjes trekken en een surprise maken voor een klasgenoot. Soms gebeurt dit ook nog op de middelbare school. De surprise is natuurlijk al een heel werk op zich, maar er zullen ook voor maximaal 5 euro cadeautjes moeten worden gekocht voor een klasgenoot.

Dat kan soms heel makkelijk te bedenken zijn, bijvoorbeeld als het om een vriendje of vriendinnetje van je kind gaat, maar er zullen ook leerlingen zijn waarvan jullie geen idee hebben wat je voor hem of haar moet kopen. Ook als je aan Sinterklaas doet met bijvoorbeeld vrienden of familie, waarbij je bijvoorbeeld een cadeautje moet kopen voor iemand die je niet zo goed kent, kun je wel eens met de handen in het haar zitten.

Het budget ligt meestal niet erg hoog, gemiddeld rond de 5 euro, want het gaat meer om de surprise, het gedicht en de traditie. Ben je op zoek naar wat inspiratie voor het perfecte cadeautje? Lees dan snel verder voor leuke cadeautjes onder de 5 euro, onderverdeeld in cadeautjes voor jongens en meisjes, en basisschool en middelbare school.

Basisschool: 5 euro cadeautjes voor meisjes

Voor meisjes in de basisschoolleeftijd kun je wat cadeautjes betreft alle kanten wel op.

  • Ze beginnen misschien al te experimenteren met make-up, dus je zou bijvoorbeeld oogschaduw, lipgloss, oogpotlood, nagellak, mascara of eyeliner kunnen geven.
  • Sieraden doen het meestal ook goed, dus kijk bijvoorbeeld voor een leuke set oorbellen, een ketting of armband in haar favoriete kleur.
  • Stationary doet het ook altijd erg goed bij meisjes. Denk dan aan notitieboekjes, schriftjes, (gel)pennen, potloden, gummetjes (vooral met lekkere geuren) en een leuke etui om het allemaal in te doen.
  • Vaak vinden meisjes in de bovenbouw van de basisschool bepaalde soorten speelgoed ook nog leuk. Denk aan bijvoorbeeld Barbies, Playmobil, Polly Pocket, Lego Friends of L.O.L. Surprise. Dit soort speelgoed is vaak wel wat meer aan de prijs, maar wie weet kun je bij een budgetwinkel of ergens in de aanbieding iets leuks scoren voor 5 euro of minder!
  • Tenslotte hebben veel meisjes op de basisschool wel een lievelingsdier, zoals een paard, dolfijn, hond of kat. Vaak zijn er genoeg spullen te vinden waar die dieren op staan; bijvoorbeeld een notitieboek.

Meer inspiratie vind je