Veel kinderen vinden 1 april altijd een leuke feestdag. Een dag waarop je de ander eens heerlijk voor de gek kan zetten en 1-aprilgrappen kan uithalen. Hieronder vind je een overzicht van, in mijn ogen, leuke 1-aprilgrappen om als moeder met je kinderen uit te halen.

1-aprilgrappen waar je kind ook om kan lachen, al is het maar achteraf, zijn het leukste. Ondertussen aangevuld met 1-aprilgrappen die ook geschikt zijn op kantoor en in de klas.

Let op: 1-aprilgrappen die absoluut niet meer kunnen of gewaardeerd worden, zijn bijvoorbeeld doen alsof je zwanger bent en een foto van een echo plaatsen.

Wie het vindt mag het houden

Voor de deur een geldmunstuk laten ‘vallen’. Als de kinderen hem willen oppakken op 1 april blijkt hij vastgelijmd te zitten! (of de truc met het touwtje)

Beschimmeld brood

Geef de kinderen vandaag ‘beschimmeld’ brood mee naar school. Dit teken je met een groene / zwarte watervaste stift op het zakje, of koop je kant-en-klaar hier.

Telegram sms

Als de (oudere) kinderen na school gaan spelen bij een vriendje ze een sms-je sturen met een vraag. In plaats van dat het bericht in 1 keer aankomt iedere keer een woord. Ook een leuke 1-aprilgrap voor kinderen die leren lezen en schrijven om op een aantal plekken een woord te schrijven op een memoblaadje, dat ze dan moeten gaan zoeken om de zin compleet te maken. Of op een wc-rol, en die opnieuw oprollen.

Knallende taart

Plak een ballon een beetje plat op een taartondergrond / schaal, spuit hier vervolgens een flinke laag slagroom of icing overheen en versier de taart. Vraag vervolgens aan je kind om hem op 1 april met een scherp mes aan te snijden.

Dinner sushi time

Op 1 april staat er sushi op het menu. Maar niet zomaar. De sushi is namelijk gemaakt van een rijstbar en omwikkeld door een grote zure mat.

Een hartig toetje

Aan het einde van de dag , als iedereen denkt dat de 1-aprilgrappen er op zitten, de kinderen verrassen met een ijstoetje. Surprise; in plaats van roomijs is het aardappelpuree! Variant op de dop van de zoutpot losschroeven of zout in de suikerpot.

Eten met oogjes

Plak op 1 april alle boodschappen in de koelkast oogjes, zeg je kind vervolgens dat het zelf een toetje of wat anders mag pakken in de koelkast. Wedden dat je kind net zulke grote ogen op zal zetten!

Tanden poetsen

Als de kinderen hun tanden willen poetsen komt er opeens niets uit de tube. Dus zullen ze iets harder knijpen. Dan schiet er opeens een rozijntje uit met een deel van de tandpasta. Alleen aan te bevelen als ze nog niet omgekleed zijn, en toch nog het bad in moeten!

Poep onder de schoen

Smeer wat chocoladepasta onder de schoen, en laat ze daar dan mee rond lopen. Natuurlijk wel pas als ze naar buiten gaan, zodat niet je hele huis onder zit!

Stroomstoring

De stroom uit zetten en doen alsof we storing hebben de hele dag.

Bedtijd

Als de kinderen na 1 april naar bed gaan passen ze niet in bed. Ohoh! Dit doe je door een laken onder het dekbed na een twintig centimeter terug te slaan zodat ze niet verder ingestopt kunnen worden. Natuurlijk moet je partner die avond de kinderen naar bed brengen. Wie heeft er dan het meeste lol, jij, de kinderen of je partner?

Lekke waterfles

Nog eentje dan, omdat het zo leuk is. De lekke waterfles; prik op 1 april kleine gaatjes in een waterfles. Als je deze neerzet en even wacht stopt het water met stromen (lang leve viscositeit). Vervolgens het plasje schoonvegen, natuurlijk wel de fles laten staan. En dan wachten tot iemand de fles oppakt; hij / zij wordt verrast met een koude douche.

Knalerwten

Ook met knalerwten (te koop bij feestwinkels, action etc) kun je leuke grapjes uithalen. Bijvoorbeeld door ze onder de wc-bril te plakken en ze afgaan als iemand er op gaat zitten, of wat dacht je van onder de slippers of pantoffels waar ze zo in glijden. In plaats van knalerwten kan je ook gebruik maken van droge pasta. Als dat breekt, krijg je dezelfde ‘knal’.

Fake lover

Stuur jezelf een bos bloemen van een geheime aanbidder, met een kaart en doos bonbons. Lekker jaloers laten worden.

Nepkraslot

Nepkraslot!! Krijg je online kost geen drol. Dan win je zogenaamd 10.000 echt geniaal!

Nepadvertentie

Een nepadvertentie maken dat je bijvoorbeeld de papegaai met kooi gratis wilt weggeven, foto erbij en online gooien met telefoonnummer omdat het met spoed opgehaald moet worden. Telefoonnummer is dan van je niets vermoedende partner…

Gebroken beeldscherm

Ohoh, wat een ramp; het beeldscherm is gebroken op 1 april. Lang leve de digitale tv waarmee je ook foto’s op de tv kan laten zien. Hier kun je een foto vinden die geschikt is voor op het scherm. Of je gebruikt de app cranked screen wallpaper. Wees gewaarschuwd; de reacties hierop kunnen heel heftig zijn!

IPad werkt niet

Heeft je kind een tablet of mag het wel eens op de IPad; maak dan een printscreen van de homepage. Verplaats vervolge